Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, March 11, 2011

Apa kawan-kawan buat kalau tengah sangkut kat traffic jam?

Beautiful morning sky pattern snapped on 9th of March 2011, 7:15 am, Jalan Sungai Buluh



Personally...

  • GB suka menyanyi ikut lagu kat radio. 
  • Pastu gelak besar-besar kalau ada topik kelakar kat radio. 
  • Pastu suka observe divider especially masa sangkut kat jalan dari airport Subang ke Federal Highway. Ada rumput-rumput mini yang berbunga comel pada waktu pagi kat tengah-tengah tu. 
  • Pastu amik gambo kalau ada scenery yang best-best, contohnya gambo awan pelik-pelik ke, gambo langit, bulan pagi, pelangi ke.
  • Pastu suka rekod suara sendiri menyanyi atau kalau tetiba muncul idea untuk blog, sebab dah tentu tak dapat jot down time tu. Takut terlupa. Pastu bila dengar balik, oh asyik! (Abaikan :p)

Itu semua GB buat waktu jammed la supaya tak stress.

Kalau kawan-kawan pulak, apa yang korang suka buat kalau sangkut kat jammed?

P/S: Tertinggal satu lagi point. GB suka usha pemandangan menarik ikut cermin sisi atau cermin pandang belakang, tapi sorok-sorok la. (Alamak, penangan kopi tongkat ali yang berlebihan kah? Ayo!)

75 comments:

  1. suke perati org yg tgh drive kat sebelah.. pasang radio kuat2..errkk.ape lagik eh? rase lebih byk diam kot, tensen punye psl..hahahaha

    ReplyDelete
  2. antara rumah dan office saya hanya 10 minit perjalanan. tak sempat nak merasa jammed. kadang2 dgr satu lagu pun tak abisss..radio skrg byk iklan!! huhu

    ReplyDelete
  3. menggunakan waktu 'lengang' dengan bijak dan manafaat :)
    so beautiful langit tu.
    9 march birthday anak bongsu i :)

    ReplyDelete
  4. cantik!

    kat kuantan jarang ad traffic jam plus dr rumah jat nk ke ofis just 5 min.

    biasa kalau balik kg time raya mmg sgt jam.utk org yg x biasa tempuh jam mcm jat, jat usaha utk cari jalan shortcut.suka redah kg2 org.

    sbbnya kalau dlm jam,mesti terus dtg rasa nk kencinglah,sakit perutlah.dan2 je dtg rasa 2.tensen je.haha

    ReplyDelete
  5. langit dia best gila mcm aurora kt northern part of Antartica. ^_^

    "suka usha pemandangan menarik ikut cermin sisi atau cermin pandang belakang, tapi sorok-sorok la."

    setuju!!!~^_^'

    ReplyDelete
  6. mata melilauu jerk...tgk kiri kanan.. pastu on lagu2..melalak sorang2..pastu tahan nak terweewee... :P

    ReplyDelete
  7. saya suka usha awek sebelah..wakaka

    ReplyDelete
  8. since dh 3 years ++ move ke Melaka nie..akak dh x merasa dh suasana jammed nie la GB..dr umah ke off pn just take 3 mnts..(tu pn drive ala..ala je..)... alhamdulillah... tp kekadang t'kenang gak ms stay kt s.alam dulu..x yah kata kat h.way @ mana2 jln utama..cukup aje jammed dlm kampus uitm tuh... padahal msng2 nk cari parking gi off... time konvo laaaagi la parah... tp xde la boring mana coz jeling2 kiri kanan..sumenya kengkawan off jerk..he..he..

    ReplyDelete
  9. suka ambik gambar sendiri...

    ReplyDelete
  10. suka usha driver kiri, kanan, depan belakang, ..mana tau leh main mata :D
    hahaha..macam berani :D

    ReplyDelete
  11. den suka bergendang....stereng jadi mangsa....ikut irama lagu.....ahakz...

    ReplyDelete
  12. kat Jb jarang jam..tp kalau g kl dan tersangkut dlm traffic jammed kena dgr mr papa membebel (perli² kita la tu sbb kata kl best)..mata peratikan muka driver kat keta sebelah..

    ReplyDelete
  13. riri pun suka yg mcm gb buat.. tapi klu mcm telat nk ke office tu mmg mencilok jer ar hehe

    ReplyDelete
  14. Ate pun suka nyanyi kuat2 ikut radio pasal suara kita memang 'sedap' tapi tak berperisa.

    ReplyDelete
  15. bila sangkut kat jem, suka baca magazine.

    lepas ni nak tiru GB lah, snap gambo bila jem...:P

    ReplyDelete
  16. dgr lagu itu mmg kewajipan...
    kadang kala tercarut-carutan...
    heh!

    ReplyDelete
  17. kitorg bila gi keje, tak redah jem... lalalala....;D

    ReplyDelete
  18. suka dgr lagu gak..lyn lagu2 yg mendayu-dayu..ahaha..pastu tertido kena horn ngn org blakang haha

    ReplyDelete
  19. aku naik motor. kalo jam? hehe ape lagi..cilok2 la hehhee

    ReplyDelete
  20. sah² tak boleh ambik gambor macam ni, sebab cermin kereta cantik sangat, haha (malu!)

    ReplyDelete
  21. macam biase la
    Pasang radio kuat2.. nyanyi~
    kui3
    Mata melilau sana sini tgk kereta la, orang la, bangunan la..

    ReplyDelete
  22. sy suke lelapkan mata hehehehhee..( sampai orang belakang kasi hon)

    ReplyDelete
  23. smlm beli biskot pemes emes.

    pastu masa dlm jem bukak ah biskot.

    makan2. pastu berterabur. mulut cecomot.

    tiba tiba bru perasan kete seblah dok perati je.

    ok malu.

    makan macam sakai.

    ReplyDelete
  24. apa yg GB listkan, adalah antara apa yg saya lakukan.. kecuali yg record suara sendiri tu! hahahah

    kalau tak bergerak langsung, boring sangat, tido je.. haha.. boleh???

    ReplyDelete
  25. sume2 sekali buat. kecuali rakam suara. malu..hehe

    ReplyDelete
  26. x sempat nk buat suma mcm GB. satu lagu pon x habis dah sampai tempt keje..:P

    ReplyDelete
  27. gambar tu cantik..
    suka dengar lagu kuat2...he he..(macam la jam sangat *wink*)..

    ReplyDelete
  28. Saya naik pengangkutan awam je GB, jadi senang sikit. Normally saya tak perasan pun sangkut kat trafik sebab terlalu alpa either with my book or with my mp3 player (haha)...

    Melainkan lambat naik bas, memang berpeluh juga kalau sangkut (hahahahaha)...

    ReplyDelete
  29. layan lagu

    tinjau2 sekitar

    ketuk2 steering...hihi

    ReplyDelete
  30. salam


    setakat ni tak pernha lagi terlibat dalam jem..

    yang pasti pic di atas amat cantik..

    ReplyDelete
  31. saya buka tingkap dan acukan jari tengah ke kereta sebelah~wee~~

    ReplyDelete
  32. sy jarang sangkut kt jam.. slalunye kalo balik klang br kena bila lalu federal highway uhuhu~~
    sy pn suka wat cm GB utk elak ngantok..
    nyanyi2 ngan wat gaya2 skali hihihih gedix sgttt kn sy :P

    ReplyDelete
  33. assalammualaikum...

    surirumahtangga takde jam, line clear..tapi krem buat krje..memasak, membasuh, menyidai, melipat, mengosok, mevacum, mengemas dll....pengurus rumahtangga yg tiada kakitangan..

    jam bila :
    -hantar anak kat sg. besar.
    -pulang ke shah alam dari kg masa raya.
    ....steady je, sembang2 dgn hubby sambil makan kudap-kudap atau raya tu adale biskut raya..mak saudara beri dodol..habis sebelum sampai shah alam..!(sediakan bekalan sebelum jam)

    GB...confirm masa jammed tu ada angin...boleh lagi diorang potong2, yg tak munasabah tu potong kiri atas rumput gondol... silap pegang stering masuk parit..dah tu bukan kereta kancil, kereta mecedes, storm, honda, eh..smua yg berjenama dan berkilat...terkeluar juga ayat dari mulut yang sopan ni..."kereta je besar, otak kecik.."

    senang crita jam di skichan, tg. karang dan kuala selangor memang mencabar..

    moga-moga mereka yg jam ke tempat keraj (hari2 pulak tu)... tingkatkan kesabaran, jangan suka potong memotong..

    GB...suka sangat tengok langit tu..

    ReplyDelete
  34. GB..GB.. kalau kite..kite xde jam sebab kite bdak2 agi.. hehehe.. tp kite ade stres bile cikgu bg homework n marah2.. hehehe.. besala tu..

    kite slalu tulis ape yg kite buat..ape yg kite rase stiap kali berkesempatan.. hehehe.. takut tlupa.. hehehe..

    ReplyDelete
  35. Masa jalan jem selalunya RR akan tidur, atau browse internet guna iPad atau iPhone, layan FB. tak pun minum air kotak sambil makan dan layan baca suratkhabar. Sebab kawan RR yang pandu kereta...koh koh koh

    ReplyDelete
  36. GB..cantiknya gambar tu..terpesona.dibuatnya..

    ReplyDelete
  37. padlie dah jarang lalui jam..
    opis dalam kampung.. rumah pun dalam area opis..

    tp jam time balik raya tu selalu.. nak ilang boring, nyanyi lagu raya...

    Entry terbaru padlie: Bumi kita

    ReplyDelete
  38. gb, hg usya pakwe hensem ehh kat cermin sisi..muehehehe

    cek chun selalu usya spek mata driver belakang..

    ReplyDelete
  39. sy kdg2 bc quran gb.letak quran kecik lm kete.tgh jam boleh apal ape2 surah.hehe.time rjin jela:p..kalo x melalak jela lam kete...

    ReplyDelete
  40. Aslmkm.
    - radio dah terpasang ... terus dengar saja.
    - melihat-lihat suasana & berdoa supaya segera lepas dari jam.
    - berangan & zikrullah silih berganti! :)

    ReplyDelete
  41. suke meng-gugel / me-wiki dlm kereta..heheee

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum.
    Alhamdulillah tempat saya tak ada jamm seteruk KL.

    Terpesona melihat keindahan langit pagi yang saudari paparkan. Indahnya ciptaan Tuhan.

    TQ

    ReplyDelete
  43. lupa dah mcmn rasa jem lama2 drive di kl, kena keluar b4 kul 6 pagi, hari2 bayar tol...
    syok betul dok di kuantan ni... hehe
    *alhamdulillah*

    ReplyDelete
  44. saya pun suka menyanyi ikut radio..wuwuwu...kadang2 tak betul pun..janji nyai...ehehe

    ReplyDelete
  45. beristighfar banyak2...(sebab asyik memaki jem ajer...)saya memang tak tahan dengan jem...!tertekan...!hu hu...

    ReplyDelete
  46. kalau saya buat apa erk?buat derk jer...kalau tak kejar apa2 la.tapi kalau tengah rush...membebel juga mulut ni.hehe

    ReplyDelete
  47. tgk gelagat org kat kereta sebelah menyebelah..hahaha

    ReplyDelete
  48. Tahukah anda mengambil gambar ketika memandu adalah satu kesalahan?

    Harap takde polis trafik yg baca n3 ni hehehe

    ReplyDelete
  49. pasang radio kuat2 pastu suka berangan.. best kan hehe

    ReplyDelete
  50. aku suke gak karok dalam kreta dengan penuh perasaan

    ReplyDelete
  51. assalamualaikum..

    bz ke??? lama tak hapdet blog...

    ReplyDelete
  52. @ummi5

    happy belated birthday to anak akak!!! :)

    ReplyDelete
  53. @zati embong

    5 minit pi opis??? bikin ai jeles haaaaa~

    ReplyDelete
  54. @baincardin

    yup. macam aurora kan?? frankly tu fes taim gb nampak langit cenggitu tau!

    ReplyDelete
  55. @Kaseh
    tahan wee wee? berapa jam kamu sangkut? huhuhu~

    ReplyDelete
  56. @PynGees

    jelesnye kamu dok kat melaka...

    kat kl ni segalanya mmg bikin stress kan?

    ReplyDelete
  57. @DaHLia

    aku tau ko boleh...aku boleh! ngeee~

    ReplyDelete
  58. @jeBateja

    bergendang pakai kayu ka? syiok ok! hu~

    ReplyDelete
  59. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    jb area mana tu? haritu kite pegi jammed jugak...~

    ReplyDelete
  60. @Riri Yoorin

    kalau gb dah tak boleh mencilok dah celah mana pun....huhu~

    ReplyDelete
  61. @Daddy Ziyyad

    hmmm...dedi nak tiru gb? gb baru nak tiru dedi. igt nak bawak buku lah lepas ni. huhu~

    ReplyDelete
  62. @afendi ariff

    carut sorang2 takpe. tapi kalau tak carut lagi bagus, heheh~

    ReplyDelete
  63. @.:rizaL:.


    hahahahaa!!! jgn buat selalu beb, takut kene tow kang. heheh~

    ReplyDelete
  64. @Aidil

    atas moto boleh usha awek tak? huhu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D