Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, February 9, 2011

Tips untuk memikat hati fomfuan: Bagi la bunga sekali sekala...



Bila baca entry Bujal harini pasal betapa kedekutnya dia bab nak bagi bunga kat MamaAinul...GB rasa macam faham je perasaan MamaAinul...

.

Lelaki, tau tak kenapa munge istimewa untuk perempuan? Entah, GB tak reti nak eksplen. Tapi kalau GB sendiri yang dapat munge, memang akan ada rasa happy yang keterlaluan di dalam hati. Padahal dapat munge je. Kadang-kadang sekuntum aje pun. Tapi itu la speselnye orang fomfuan yang lelaki taktau...

Tapi bak kata MakDaraTerdiva....fomfuan dengan munge ni macam kembor siam. :D

Mungkin lelaki tak faham, tapi bagi orang pompuan munge itu lambang yang dia dihargai dan dirindui dan diminati. Munge kan cantik...kelopaknya lembut...warnanya indah...dan kalau beruntung dapat yang wangi. Sebab tu walau sekeras mana pun seseorang fomfuan, bila bagi munge hati dia akan jadi lembut. Walau luar tak tunjuk tapi kat dalam hati dia sangat suka tau..

Buat la surprise sekali sekala. Kalau kezekut sangat pun...bagi sekuntum cukup la. Pun dah cukup bermakna...

.

Ke korang malu kalau dilihat membeli dan membawa munge? Isk isk isk...

P/S: Fomfuan pun kalau dah diberi munge tu berterima kasih la. Jangan la komplen tak suke munge tu la, tak suka warna ni la...kang terus tak dapat sampai bila-bila kemfunan pulak tengok orang lain dapat munge. Eh, macam tak caya GB yang tulis ni. Biar betul?

70 comments:

  1. me buat entri pasal 'GB suker bunge' pown volleee kanns.. ahaha

    ReplyDelete
  2. @en_me

    a'ah!! bole! en me penah bagi munge kat kite. permanent sampai bila2 selagi tak di delete. hihi~

    ReplyDelete
  3. perempuan dan bunga dah macam kembar siam.. :D

    ReplyDelete
  4. Pernah dapat bunga dari ofis masa kReen admitted 3 tahun lepas. Gembiranya ya amat.

    Bunga kering ntah ke mana tapi bakulnya tetap simpan sebagai kenangan.



    tapi pelik. pokok bunga yang ditanam susah betul nak menjadi. pokok berdaun aje.

    ReplyDelete
  5. Baiklah GB.

    Saya akan beli sejambak bunga buat mommyZiyyad nanti...

    Sejak kahwin, saya tak pernah kasi bunga pownnn...ngeeeee

    ReplyDelete
  6. @makdara TERdiva

    haaa..betul2~

    nanti nak amik ni taruk dalam entri. mueheheh~

    ReplyDelete
  7. @a.z.r.i.n.a.03.07

    akak, taruk le baja munge. tak pun air beras buat baja. insyaAllah akan berbunga. eheheh~

    ReplyDelete
  8. @Daddy Ziyyad

    dah agak! mesti ada yg terkene punye ni. hahaha!!!

    magus magus...tapi sebab mommyZiyyad tgh peknen, make sure munge tu tak mendatangkan alahan ye. heheh~

    ReplyDelete
  9. betul...

    ai pun suka bunga...dulu sebelum kahwin selalu dpt bunga..

    lps kawin?

    NONE..

    ReplyDelete
  10. @:: noremy bte rahmat ::

    erk.

    cemtu ke?

    hmm...suh hubby baca blog GB! hehehe~

    ReplyDelete
  11. suka jugak kalo dpt bunga. tp 5 tahun sekali belum tentu. haha

    ReplyDelete
  12. nak bagi bunga..tapi takut tersilap bagi ...coz byk sgt jenis bunga sekarang ni, dah tak jenis yg ori,,byk yg dah kawin-kawin...

    -bunga yg cantik..hasil yg menarikk..

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan, GB.

    Macam sayalah ini, tertunggu-tunggu bila suami hendak bagi bunga. Ulang tahun perkahwinan tidak, hari lahir pu tidak, malah siap perli2 lagi untuk minta diberi bunga. hehehe

    ReplyDelete
  14. aku.. tak pernah dapat bunga.

    -lap air mata-

    ReplyDelete
  15. GC tak suka munge! lebih baik belanja makan. hahaha

    ReplyDelete
  16. kita suka bunga ros...
    ros itu sensitif dan manja...
    tapi takde orang nak bagi
    beli sendiri aje la gamaknya heee ~

    ReplyDelete
  17. @Myaby

    ololo...kalau cemtu tanam pokok bunge, so everytime berbunge dapat banyak kuntum.

    tapi kene rajin taruk baja tau. hihihi~

    ReplyDelete
  18. @ab@h_Izz

    1. terima kasih. bunga tu snap kat MAHA. heheh

    2. bagi je. generally pompuan suka rose merah atau pink.

    ReplyDelete
  19. @Pemerhati Dunia

    salam kenal..thx sudi singgah sini. :)

    hmm...nampaknya suami PD pun kene baca blog GB ni. heheh~

    ReplyDelete
  20. @Ungu

    ololo syiann...meh kite bagi meh. :)

    ReplyDelete
  21. @♥ manje ♥

    takde org nak bagi jugak? meh la GB bagi kalau cenggitu. hihi~

    ReplyDelete
  22. GB..semalam sy dapat munge dari opismate sy...nama aida..pastu sy menangis sebab xpenah dpt munge sebesau tu...

    ReplyDelete
  23. BF acu antara orang yg susah nak bagi bunga sebab kata nye membazir..sepanjang 14tahun kami couple baru 5 kali dia bagi acu bunga....hahahaa

    ReplyDelete
  24. @@cu SaYaNg

    5 kali dalam masa 14 tahun...

    ok la tu. surprise 3 tahun sekali. heheheh~

    ReplyDelete
  25. Kalau tak bagi bunga... kumbang nak hinggap kat mana...?

    ReplyDelete
  26. @gedek!

    heheh.

    kedengarannya macam uncle ni seorang yg tak lokek memberi munge.

    ~soalan yg bagus. takkan nak biar kumbang henggap atas pipi pulak kan? heheh~

    ReplyDelete
  27. ye la~~nanti saya beli bunga untuk mamaainul~~

    ReplyDelete
  28. saya pernah dapat bunga... saya buang

    tak semua perempuan suka bunga (saya perempuan, sumpah!)

    ReplyDelete
  29. @bujal X

    yes!!!!

    percayalah..kamu tak akan menyesal. huhu~

    ReplyDelete
  30. @- GC -
    weh, tak sangka aku satu kapal ngan budak provoke ni! hehehe ;)

    ReplyDelete
  31. @kucingorengemok

    aku rasa kene sumbat korang naik kapal korek lah. hahaha!

    ReplyDelete
  32. tapi tak bole kasi bunga tayar lah
    hehehe

    ReplyDelete
  33. hahaha..tak berapa nak gemor dengan bunga lah. tp kl dpt..ambik jeee..hahaha

    bak kata gc..baik belanje makannnn..





    *gc..sep sikit! hahaha

    ReplyDelete
  34. ...jarang pompuan adiah kan bunga kat lelaki..tapi lelaki yg adiahkan bunga kat pompuan...;d

    ReplyDelete
  35. @alien

    kalau tayar baru boleh dipertimbangkan...

    dgn sport rim sekali. mueheheeh~

    ReplyDelete
  36. @h a n i e

    lagi sorang nak kene humban masuk kapal korek. kikiki~

    ReplyDelete
  37. @rieyana ynn

    lelaki suka bunga tayar. bak kata alien.

    heheh~

    ReplyDelete
  38. kita x semua bunga suke..hehe..bunga ros ngan tulip je..tapi mana nk dpt tulip? kang diberi bunga teratai yg di petik dr tengah tasik kang haruuu...haha

    ReplyDelete
  39. @Zie

    eh...susah tau nak petik teratai....

    hihihi~

    ReplyDelete
  40. GB dear, sy pn tgh tgu putera idaman dtg memberi bunga.. baru ler cair hati ni hehehehehe miang je kn bunyi nye :P

    ReplyDelete
  41. @cik fiza

    ehehe...takpe. saya faham tahap kemiangan itu. hahaha!!!

    ReplyDelete
  42. GB, saya lebih suke kalo hubby saya bagi saya gadgets drp bunga...haha! lebih berjiwa I.T. Gituu...

    ReplyDelete
  43. Antara bunga dan makan, saya pilih makan la..lg kenyang hehe tapi kalau di beri bunga jg, tetap akan di hargai sebaik2nya..

    ReplyDelete
  44. kekadang kalau kita belum bersuami kita cakap suka bunga, dulu makcik pun cam tu.kalau dah kahwin ko rasa dapat LV lagi best.boleh larik tak?

    ReplyDelete
  45. salam kenal gadis bunga.. terjah dari blog bujal.. kita dpt bunga pun nanges happy tau.. :)

    ReplyDelete
  46. yaaa... seronok juga sekali sekala dapat bunga! istimewa sanga jika dapat dari yang tersayang...
    seharian hati berbunga bunga. kalo buleh nak simpan sampai bila2 je bunga tu.. :)

    ReplyDelete
  47. pernah dapat bunga di bulan februari.
    benar.
    buat hati gembira bila dapat bunga nih...

    :)




    .

    ReplyDelete
  48. nak bagi pokok munge ok tak? kikiki.....
    suke bagi rantai n cincin to my ehem2. hehehe
    suker die uuuu :P

    ReplyDelete
  49. hmm... lama tak bagi bunga kat gefren i...

    ReplyDelete
  50. @Didz

    lagi sorang geng kapal korek....hahaha!!

    ReplyDelete
  51. @Zezebel

    haaa...nyaris2 nak kene sumbat dalam kapal korek. kihkihkih~

    ReplyDelete
  52. @Cik Ina minat Do do Cheng

    saya mewakili kaum wanita yg dah kawin...

    walaupun saya belum kawen lagi. ngeeee~

    ReplyDelete
  53. @Kaseh

    terima kasih singgah sini...salam kenal juga. :)

    ye la..sape tak terharu kalau diberi bunga kan? hihi~

    ReplyDelete
  54. @kella

    betulll....bagi sekuntum senyum sebulan. heheh~

    ReplyDelete
  55. @tasekM

    kak tas mmg sentimental rupanya...


    heheheh~

    ReplyDelete
  56. @amry

    pokok munge pun boleh...tapi make sure yg bunganya cantik mcm kat cameron tu. heheh~

    kalau dibagi cincin dan rantai mmg la syiok, tapi selit le bunga juga barang sekuntum. tak mahai pun.... heheh~

    ReplyDelete
  57. @Abu Aiman

    make sure bagi lepas ni! buat serprais ok. :D

    ReplyDelete
  58. kalau perempuan tu tengah benci merajuk kat kita? bagi bunga jalan ok ker?

    ReplyDelete
  59. bunga... actually..kalau dapat bunga liar tepi jalan tu pun..orang pmpuan ni dh feeling tau.. hehehe.. itulah hakikatnya.. org ni prnh dpt bunge dr seseorg mase f2 dulu.. hehehe..

    ReplyDelete
  60. Siti tak pernah dapat bunga drpd lelaki.. kesian kan?? huhuhuuuu.....

    ReplyDelete
  61. saya tahu teknik ini.....=} hehehe...yeahh

    ReplyDelete
  62. @Siti Noraisyah

    you'll get from ur husband nanti...don wori. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D