Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, February 3, 2011

Nak makan apa hari ini?



Menu di Resort Tasik Chini. 


P/S: Happy Chinese New Year to all my Chinese friends. Dan selamat bercuti panjang! :)

34 comments:

  1. I guess the menu itself is an idea from the Jakun's traditional meals...

    -selamat bercuti panjang GB.

    ps: awak ada buat khidmat landscaping tak? yg kecik2 aje utk rumah..ngeeeee

    ReplyDelete
  2. @Daddy Ziyyad

    yep u're right. Jakun are native to Tasik Chini. huhu~

    p/s: ada ada! mau buat landscape ka dedi? :D

    ReplyDelete
  3. @-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    makan tiga jam sebijik sudah ok. byk2 nanti puas la dgr gua membebel. huhu~

    ReplyDelete
  4. ayo, ingat nasik goreng tu jakun..hehe

    selamat bersarapan

    ReplyDelete
  5. selamar bercuti GB...
    hari ni mkn oren da lar(mcm kta plak yg raya) haha

    ReplyDelete
  6. tak makan apa-apa lagi nie..adeii..:(

    ReplyDelete
  7. GB, saya nak yg menu jakun tu..heheh

    ReplyDelete
  8. @IMANSHAH

    itu nasi goreng yang enak dan boleh dibuat di rumah. sebenarnya diorg kene tukar nama menu kot kan?

    goreng jakun style. :D

    ReplyDelete
  9. @Me'aH

    kite pelbagaikan resepi oren. buat salad atau jus spesel campur karot. sedap gak! hihi~~

    selamat bercuti juga.. :D

    ReplyDelete
  10. @cik emymilia

    eiii....gastrik nanti! gi makan sekarang!

    ReplyDelete
  11. @cikceriacorner

    nanti kite buat ok. kite tapaukan untuk kamu. :D

    ReplyDelete
  12. hehehe.. jakun?? macam tak ada nama lain je.. so..itu ke menu GB hari ni??

    ReplyDelete
  13. @norh

    selamat bercuti untuk kamu juga! :)

    ReplyDelete
  14. @Mimi Jazman

    depa silap tatabahasa tu. patutnye goreng jakun style. huhu~

    ReplyDelete
  15. Cuti-cuti ni masak sendirik lerrr...

    kita tengok sapa yang jakun nanti. hehehehe

    ReplyDelete
  16. Hahaha...! kreatif! Eh, font apa diorang guna tu? comel kan?

    ReplyDelete
  17. @azieazah

    baru lepas menjamu bakal adik ipar makan. malam ni mkn di luar pulak.hihi~

    ReplyDelete
  18. @gedek!

    yesss! very kiut and kreatif.

    p/s; tgh find out apa font diorg pakai ni. hihi~

    ReplyDelete
  19. ai pun jakun tgk menu diorg tu! :D

    ReplyDelete
  20. @h4ni3

    makanan orang jakun sedap2 jugak kak. hihi~

    ReplyDelete
  21. hikhik..macam comel je menu tu..

    ReplyDelete
  22. first time makcik dengar goreng jakun. sesuka hati je dorang ni, nak letak nama menu.selamat bercuti GB.

    ReplyDelete
  23. @Zezebel

    tu baru tgk menu. belum tgk waiternye yg ayu tu..lagi comel. hihih~

    waiter tauu..hihi~

    ReplyDelete
  24. @Miecyber

    ni mmg menu spesel kat Tasik Chini resort. :D

    ReplyDelete
  25. sungguh jakun gorengan itu..hihi

    ReplyDelete
  26. oh jakun tu native tasik cini. baru tau. selama ni i tak tau origin word jakun. kat sini singlish cakap suaku.

    ReplyDelete
  27. @ummi5

    ic...saya pun baru tau pasal suaku ni. tengs akak. :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D