Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, February 10, 2011

Mesej Mamat Khalid dalam Hantu Kak Limah

Ini rumah Makngah, bukan rumah Kak Limah. Huuu~




Nak ketawakan GB? Silakan...heheh~

Yang sebetulnya memang GB baru je tengok citer antu Kak Limah tu sebab haritu kuar kat cinema tak penahnye sempat nak tengok. Nasib baik ada Astro First. Kalau tak alamatnya tunggu beli DVD harun la kot baru dapat tengok. Heheh~

Lepas dah tengok citer ni baru la GB faham kenapa Cik Boneka Dalam Chermin sanggup tengok cerita ni banyak kali kat cinema. Hahaha ampun babe..!

Pendapat GB: Memang best! Sangat Mamat Khalid! 

GB dah mula respek dengan Mamat Khalid ni. Dulu memula tengok cerita dia macam Rock, Man Laksa, dan Zombie Kampung Pisang, GB ada sikit rasa 'apekedehal stail Mamat Khalid ni cenggini??'. Tapi sekarang, wallauwwehh memang two thumbs up GB bagi! Dia pandai create branding dia sendiri. Bayangkan dia keje diam-diam je. Tengok-tengok dah promosi nak keluar kat panggung wayang. Bukan macam sesetengah filem yang pelancarannya bukan main grand tapi tup-tup movie tak jadi. Heheh~

Alamak....belum apa-apa dah panjang dah entri ni. Nampaknya point sebenarnya nantilah GB taruk dalam next entri. Kepada sesapa yang belum pernah nonton citer ni, GB nak pesan, TOLONGLAH TENGOK!

P/S: Banyak pengajaran yang GB nampak dalam felem ni. Next entry ok.. :D

108 comments:

  1. Yes first hari ni!

    Tak rugi kacau awak kat fb hehehe

    ReplyDelete
  2. Dah dua malam ingat nak tengok filem ni yg didownload menggunakan Unifi tapi ada rancangan lain kat tv.
    Malam ni pun tak sempat kot sebab malam Jumaat ahaks

    ReplyDelete
  3. Malam Jumaat nak baca Yasin dan tahlil di surau lah.

    Jgn ingat benda lain pulak

    Oklah dah 4 komen

    ReplyDelete
  4. @Yunus Badawi

    haha. berbaloi jugak kacau org kat fesbuk ek. :p

    ReplyDelete
  5. @Yunus Badawi

    amvoi...mementang dia ada unifi...

    ape susah, download je malam ni. tak semestinye tgk malam ni, ye dak? ngeee~

    ReplyDelete
  6. @Yunus Badawi

    eh, saya belum sempat nak igt bende lain. hahaha!!

    baca yassin, tahlil, dan jgn lupa doakan saya ada gudang ye...

    tapi dalam gudang tu taktau nak taruk ape lagi. heheh~

    ReplyDelete
  7. La, ingatkan GB hendak bagi komen tentang jalan cerita tu...

    ReplyDelete
  8. ati pun ada buat entry khas pasal citer ni in my blog lps tgk kt wyg ari tu. byk pengajarannya kan. gunakan mata hati ;)
    eh..boleh link ke entry kita ni? ati x pandai ler

    ReplyDelete
  9. besh kan citer nih... masa zombie kg psg tu takdela besh sgt..yg hantu kakngah...eh silap..kak limah ni besh la jgk...

    p/s : GB...kiter pun baru tau kat kl ada waterfall..lalala..

    ReplyDelete
  10. hahaha
    hahaha
    hahaha
    hahaha
    hahaha

    aiii kak limah. takkan tak kenal ac mizal kot? akademi fantasia...

    hahaha

    sapa yg setuju, sila angkat tangan MACAM SAYA..

    hahaha

    kamu ni sin, sejak bila ber wheelcha ni?

    :D


    ok dah.

    kalau diamati betul betul,
    kita memang sedang ketawakan persepsi masyarakat kita sendiri. pecaya bomoh. sangka buruk kat bekas banduan. bomoh sendiri takleh nak beza hantu dgn org. sekali kena lempang, amek! demam.

    hahaha

    mamat khalid memang kewl.

    sekian.

    ReplyDelete
  11. Riuh rendah dah orang cerita filem ni tapi belum tertengok-tengok lagi...kena ikut cara GB lah nampaknya, tekan2 je kat astro tu...huhu

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.
    Dengar macam bagus je.
    Tapi kena tunggu tayangan kat TV aje lah. Biasa sekarang, filem baru pun kejap je masuk TV...

    TQ

    ReplyDelete
  13. GB..

    kite xtgk lagi cite ni..best sgt2 ye..heheh

    ReplyDelete
  14. erk.. sori bang khalid.. gua donlod filem lu dari internet jer..
    dont worry klua cd kang gua beli yang ori..



    p/s: GB.. gua pun baru tengok minggu lepas cite kak limah nie..


    kite bako kite bako kite bakoooo.. keh3.

    ReplyDelete
  15. Saya tengok lebih 5 kali kat Astro First.
    Cerita2 Mamat Khalid tak boleh nak faham kalau tengok sekali;
    Kena tengok banyak kali baru faham.

    Saya heran jugak sebab apa tiba2 keluar coli banyak2.
    Rupa2nya hantu tetek yang datang.
    Bomoh salah panggil daa...

    Saya suka tengok babak2 Husin dengan Che Nin. Lama2 baru perasan bahwa hanya Husin yg nampak roh Che Nin yang dah mati tu...

    ReplyDelete
  16. makcik memang suka cerita mamat khalid, ngan pelakon Delimawati pemegang watak hantu tu. berlakon sempoi je. Makcik baru beli semalam dvd HKLBK, tapi tunggu hari minggu baru tengok.

    ReplyDelete
  17. Den mmg nak tGK....nak sangat2...tunggu DVD...ahakz

    ReplyDelete
  18. tungguuuu.

    tapi tak tau bila nak tengok...

    huhu.

    ReplyDelete
  19. saya jeniss susah jugak dapat chance tengok movie. hantu kak limah ni pon tak tengok lagi. hehehe

    ReplyDelete
  20. mmg best gilak...tabik spring kat atuk sedara ku (mamat khalid ) kui3x...

    ReplyDelete
  21. rumah mak ngah..cantik!
    cant resist to comment on its beauty :)

    ReplyDelete
  22. Takot tengok wayang sebab gelap... apatah lagi cerita hantu.... harap maklom

    ReplyDelete
  23. Tak bestlah citer ni..smalam tengok kat astro 1st, sekali jer..pastu dah boring...anak2 nak tengok sebenarnya,tapi ulang balik pun..dah bosan katanya... tak nak tengok..

    -pendapat peribadi..hi..hi

    ReplyDelete
  24. mamat khalid buat filem yg membawa kita berfikir~
    yeh.. tu yg aku rasa bile nonton pilem2 dia..

    ReplyDelete
  25. baru tgk citer tu last week, astro first gak..next in line nk tgk ngangkung pulak..;D

    ReplyDelete
  26. tak tengok lagi... nak tengok jugak nati ~

    ReplyDelete
  27. GB,

    akak dh tgk ngan hubby dh...mmg melotop!... karekter pn sumenya klakar yg x bole blah... apa yg akak dpt simpulkan dr pndgn sndri la, slh satu dr lesson yg kita leh ambil "jgn cpt m'buat andaian pd benda yg kita sndri x pasti"..K.limah tu wujud lg tp dh dikatakan jd hantu...siaannn kt dia...:D

    ReplyDelete
  28. GB dear.. sy pn br je tgk minggu lepas huhuhu~~
    banyak msg2 yg terselit dlm kisah tu..
    sy pn tertinggal ketapi gak tgk lmbt huhuhu~~

    ReplyDelete
  29. -saya jenis yg tak ikut filem melayu, seriously.

    -tapi saya langgan astro 1st last week sebab nak tgk filem HantuKakLimah ni(sebab ramai sgt yg kata best).

    -saya tak boleh komen leboh2, sebab tak ikuti filem2 dia yg terdahulu.

    -cuma yg saya perasan,ada few scenes yang dia perli kerajaan.

    ReplyDelete
  30. Rock & Man Laksa tu MDT dah tengok!
    pun giler abis!

    dis weekend nak tengok hantu kak limah..tp ade lagi ke kat cinema?

    ReplyDelete
  31. x tgk lagi..tp dgr org cite memg best..yg pasti kak limah bukan hantu kan?? tp patient skizophrenia..haha

    ReplyDelete
  32. dah tengok kt wayang.
    kelakar gila kan
    hhahahahahha.

    pelakon mmg men peranan penting kot~

    ReplyDelete
  33. gadis bunga...

    saya tak pernah lg tengok cite hantu kak limah ni...bila lah dapat tgk agaknya...dgr orang komen suma kata best..hehe

    ReplyDelete
  34. tapi kan.. ade director apek teww.. ckp melayu pakai cincai jer.. tp dlm poket juta-juta hinggit wehhhh.. ekeke

    ReplyDelete
  35. as salam gb cayang,

    kak ati baru je beli dvd tut..
    last monday tp tak sempat tgk
    bila tetiba musibah melanda lak
    pasni ..ada mood nak tgk ..mlm ni or esok lah..

    kak ati nak ucapkan terima kasih
    banyak2 pada GB yang mendoakan utk kak ati
    sangat2 hargainya ye cayang..

    sayangggg gb!!

    ReplyDelete
  36. org filem biaselah, nak buat commercial film boleh aje, asalkan ade mesej yg nak disampaikan..

    dah tgk ESTET? yg tu lagi banyak mesej.

    ReplyDelete
  37. haha! mmg kelakar filem ni.. terbaek! ;)

    ReplyDelete
  38. citer ni mmg best...even tiap2 ari kat opis ktorg borak pasal citer nie

    ReplyDelete
  39. blog yg cantik, kemas, menyenangkn

    ReplyDelete
  40. mamat khalid ada style dia yg tersendiri, aku mmg suka citer rock. mg best citer hantu kak limah ni pun best..

    SEGMEN TRICK: CARA MENINGKATKAN KELAJUAN BROWSER MOZILLA FIREFOX

    ReplyDelete
  41. jat da layan 3x kat panggung plus da selamat dpt citer nih yg budak2 ofis dwnload O.o 1st time jd melekat sgt2 nih.

    nway GB, jat follow GB..suke tgk gmbar2 blog GB O.o Salam Kenal

    ReplyDelete
  42. Salam kenak GB...Drop dari blog EN Ben..Mmg best la blog awak ni...terus follow :)

    ReplyDelete
  43. memang nice la pic dalam blog ni...
    suka suka suka XD

    ReplyDelete
  44. lum sempat tgk lg...tunggu awak review pengajarannya erk..

    ReplyDelete
  45. tu le... kite pun suke gak cite mamat khalid...

    die suke buat kat kuala kangsar, kuala kangsar tu umah kite.. heheheh

    ReplyDelete
  46. kagum tgk gmbr2 GB.....sy suka dan minat tgk..

    ReplyDelete
  47. Ada tngok Zombi kampung Pisang je dulu..walau ceta macam lawak bodoh, tapi banyak sindiran tersirat...zombi pun berdiri tegak tu bila dengar lagu negara ku.. tapi sayangnya lupa lirik pula..hehe

    ReplyDelete
  48. @Pemerhati Dunia

    mmg nak buat revieew. tapi entry akan datang. kang kalau panjang sgt org baca skip2. heheh~

    ReplyDelete
  49. @MakeUpArTy's

    ade buat ek? ok nanti kite tgk dan link kan sekali. :D

    ReplyDelete
  50. @Kaseh

    haha. citer dia macam katun tapi banyak pengajaran kan? :D

    ReplyDelete
  51. @BonekadalamChermin

    sangat stuju. mamat kalit cool!

    dia hebat macam bujal. eh??

    ReplyDelete
  52. @Admin P@P

    haha. ntah2 raya puasa tahun ni dah masuk tv dah...betui jugak kan? hihi~

    ReplyDelete
  53. @cikceriacorner

    best CC! banyak pengajaran sebenarnya yg boleh diamik. :)

    ReplyDelete
  54. @-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    rete org buat mane buleh nak bako sesuke ati...

    kite bako!!!

    ReplyDelete
  55. @zoul dahan

    itu laa...tapi yg tak paham tu apsal dalam banyak antu dia gi feature antu coli tuuu???? hahaha!!!

    ReplyDelete
  56. @DDrfauziah

    salam auntie,

    bomoh yg salah tu la yg selalu dicari org. heheh~

    ReplyDelete
  57. @jeBateja

    ekau tgk kat youtube pun boleh dah kot...heheh~

    ReplyDelete
  58. @a.z.r.i.n.a.03.07

    akak kene tunggu time anak2 semua dah tido..heheh~

    ReplyDelete
  59. @amry

    aha! calon yg sesuai untuk astro 1st! heheh~

    ReplyDelete
  60. @yantz-yeem

    dan dan jadi atuk sedara dia. hahahaha!!!

    ReplyDelete
  61. @ummi5

    ihihi~

    tu rumah ori tau akak. tapi dah jarang digunakan untuk aktiviti kecuali untuk buat tempat simpan barang. :)

    ReplyDelete
  62. @gedek!

    uncle jgn tertipu dgn tajuk dia....

    nama je antu tapi lawak. percayalah! hiihi~

    ReplyDelete
  63. @ab@h_Izz

    ok.

    bersedia untuk dihantar ke kapal korek. hahaha!!!

    ReplyDelete
  64. @bujal X

    jgn cakap sebab kamu buat wayang sindiri ok...

    ReplyDelete
  65. @alien

    tepat sekali!

    pandai dia gubah movie dia kan?

    ReplyDelete
  66. @Elyn

    aaa..dah tgk ngangkung nanti buat review tau! nak consider beli atau tak beli ni. hihi~

    ReplyDelete
  67. @PynGees

    alamak kak...nanti tau le org yg tak tau. hahaha!!

    ReplyDelete
  68. @cik fiza

    asal jgn tertinggal enpon dalam wayang dah la ok..hihi~

    ReplyDelete
  69. @Daddy Ziyyad

    untuk cerita yg tak boleh nak komen lebih2, komen ini dah dikira panjang. ekekekeke!!!!

    ReplyDelete
  70. @Myaby

    bab pelakon mmg terbaik! awie best kan??

    ReplyDelete
  71. @Adinda Amy Sensei

    saya ni beli jugak sebab suma org dok cakap best la...

    tapi mmg best pun! hihi~

    ReplyDelete
  72. @en_me

    tapi cakap sepatah pun tak faham! alahaiii...

    ReplyDelete
  73. @Ati Masrif

    akak, stay positif ok. senyum selalu dan ceria walau akak tak sihat, insyaAllah itu akan membantu akak sembuh dgn cepat!

    ReplyDelete
  74. @Marya Hana ..

    estet? belum lagi.

    lagi best ek?

    ok, on! :)

    ReplyDelete
  75. @Myrilicious

    mak aii...sampai sekarang masih bercerita? mmg phenomenal!

    ReplyDelete
  76. @Mimi Jazman

    pengajarannya banyak..nanti dalam next2 entry ok. :)

    ReplyDelete
  77. @redzuan

    tuh la...dia mmg ada style. bagus kan!

    ReplyDelete
  78. @zati embong

    terima kasih sudi singgah dan folo. :)

    kite pun dah tgk kat youtube pulak ni..heheh~

    ReplyDelete
  79. @AdiaLuze

    thx! ben mmg bikin sakit jantung. haha~

    ReplyDelete
  80. @sahromnasrudin

    review tgh dalam draft. nanti kite publish. tp overal citer ni mmg menghiburkan walau ada yg sekadar tgk suka2 je tanpa tgk mesej di sebaliknya. :)

    ReplyDelete
  81. @husna nabila

    kuala kangso tu pulak tempat feveret kite. :D

    ReplyDelete
  82. @dyg

    haha thx. sharing is caring kan? :)

    ReplyDelete
  83. @Zezebel

    yesss...zombie kampung pisang pun byk mesej gak!

    ReplyDelete
  84. Cerita hasil karya Mamat Khalid memang ada gayanya tersendiri. Tambahan pula, banyak mesej tersirat. :-)

    ReplyDelete
  85. awl2 mmg klaka abeh tp bl last2 part tu die wat kak limah tu bkn antu da jd x best plak rsnye..huhu..jum sm2 tggu smbungn movie nih..mamat khalid da siap tjuk da.hehe

    ReplyDelete
  86. @Shafiq

    betul..mesej tersirat tu yg buat org nak tgk citer dia banyak kali...bijak dia kan?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D