Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, February 26, 2011

Kini malam GB tak sunyi lagi. Heheh!



Thanks to CikCeria sebab hadiahkan katak menyala ni kat GB sempena besday haritu. Dapat le baca buku sebelum tido tiap-tiap malam.

Mungkin ramai yang sudah tahu bahawa membaca sebelum tidur boleh menjadikan tidur kita lebih nyenyak dan berkualiti sebab aktiviti membaca tidak memerlukan tenaga yang berlebihan (Eh apasal ayat skema ni? huhu~). Itu yang GB pernah baca lah. Ala...korang pun macam tak penah...asal bukak buku je dan dan menguap. Ngaku tak? ngaku tak?

Tapi kalau kawan-kawan rajin boleh le baca kat sini.

Ok, banyak yang nak kene buat hujung minggu ni . Happy weekend semua kawan-kawan ya!

P/S: Teringat Interlok yang dah sebulan tak abis-abis baca. Bila mau abis daaa!

43 comments:

  1. comel..do follow me back..ade mse sy akan dtg singgah and tglkan komen :)

    ReplyDelete
  2. interlok? aduss dulu rajen baca buku begini..sekarang?? belek majalah hiasan dalaman lebih menarik hati hehe..tidur pon mcm indah jer kan

    ReplyDelete
  3. dah habis baca nanti, bolehlah buat satu entri sinopsis dia !

    ReplyDelete
  4. betol betol..zie akan belek buku yang tulisan kecik, dan ayat dia yg bunga-bunga

    pastuh, selamatttttttt....

    sodakallahula'zimmmmm....semoga bertemu esok pagi lah pulak

    ReplyDelete
  5. owh ... dah ada geng waktu malam yeee? hehe ... katak oh katak :D

    ReplyDelete
  6. GB, boleh pinjam Interlok tu kalaun dah habis baca? ngeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  7. aku pun ade satu buku berkepuk tak bace neh..

    ReplyDelete
  8. tak payah la baca readers digest waktu nak tido..baca yang ringan2 lagi sudah...

    ReplyDelete
  9. Salam GB.
    Apa khabar?

    Maaf terlewat, selamat Ulangtahun Kelahiran.

    Moga sejahtera selalu...

    Hmmmm.... mesti tido nyenyak kan? Mimpikan siapa zgaknya?

    ReplyDelete
  10. naper fidd lamer x update flickr.. ihiks

    ReplyDelete
  11. dulu masa single suka pasang radio masa tido, jadi dulu malam saya jugak tak sunyi ... ;)

    ReplyDelete
  12. Blog walk pon membaca juga, kan...?

    Tak perlu lampu katak...

    ReplyDelete
  13. aku pon beli interlok. dah seminggu kot tp baru mukasurat 5.hahaha..

    gb,ckup ke chya lmpu dr si katak tu tuk bc buku?

    ReplyDelete
  14. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    sebenarnya mata lebih suka tgk gambo dari membaca. jadi kene la beli majalah ID gak pasni. hihii~

    ReplyDelete
  15. @al-lavendari

    insyaAllah uncle, akan gb buat. tapi kene tunggu abis baca dulu la..mueheheh~

    ReplyDelete
  16. @Zie

    aiseymen..sama la kita. tu yang baca interlok sebulan tak abis2 tuh. huhuhu~

    ReplyDelete
  17. @Daddy Ziyyad

    boleh. seminggu sewa 5 hengget. miahahaha!

    ReplyDelete
  18. @Jiji-Fify

    kuning tu sebab lampu dari dalam buat efek dia nampak kuning. huhu~

    ReplyDelete
  19. @MasZuber

    dah makin bizi kite ni kan. ke dah makin malas? heheh~

    ReplyDelete
  20. @norh

    baca RD yang buat lagi ngantuk....tulisan kecik2 benor!

    ReplyDelete
  21. @azieazah

    oh kak azie, sungguh lama tidak dapat kuttap wajahmu. heheh~

    thanks for the wish kak!! :D

    ReplyDelete
  22. @en_me

    kt flickr takde org nak tgk la en me...hihi~

    ReplyDelete
  23. @Abu Aiman

    saya sudah kene sound kerana asyik tidur bertemankan radio. buku ni alternative sebenarnya, hu~

    ReplyDelete
  24. @gedek!

    kalau blogwalk saya boleh terbabas sampai 3-4 pagi uncle....bahaya. hihihi

    ReplyDelete
  25. @Semarak Api


    terang jugak. tp jaraknya kene within sekaki la dari muka sendiri. hihihi~

    ReplyDelete
  26. errr...
    nanti besday saya, hadiah kan yang bentuk nya tupai, bole? :p

    ReplyDelete
  27. errr...
    nanti besday saya, hadiah kan yang bentuk nya tupai, bole? :p

    ReplyDelete
  28. GB..knape GB selalu dpt hadiah ye.. org ni x dpat pun.. jeleznye.. nak share..boleh??

    ReplyDelete
  29. @tupaimerah

    kire kamu nak jugak la bende menyala ni? huhu~

    ReplyDelete
  30. @Mimi Jazman

    alalala...nanti gb bagi hadiah kat kamu ok. :)

    ReplyDelete
  31. Tak nak ngaku..
    kita hantu baca laaaahhh.


    satu novel boleh habis dlm satu malam. memang keja giler. abg geleng kepala sebab sanggup tak masak untuk layan novel tu. Pastu bodek abg kReen belanja dinner... tapi dia tapau.. haha..

    bukan selalu pun...


    ada satu buku tu mmg pening...
    "yakjuj & makjuj bencana di sebalik gunung" keluaran PTS dari penulis Muhammad Alexander. kReen tak habis2 baca lagi..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D