Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, February 24, 2011

Hari persahabatan yang indah bermunge-munge





Khamis yang indah. Hati berbunga-bunga. Mana taknya, di saat orang lain dok bertumbuk dalam traffic jam, GB dah sampai opis. Mengadap nasik lemak sambal paru yang jadi rutin dua minggu sekali yang wallaweyyy sedap tak ingat.

Semalam, 23 February birthday kembor siam GB, Cik  Puan Fatin Mraz yang kini sudah mau jadi orang Kuantan. Tapi sekarang dia kat KL, jadi GB cadang mau jenguk dia dengan baby Irizz wiken ni dan selebret. Dulu time dia bujang boleh la main belasah je selebret tak kire waktu. Tapi sekarang sejak dia dah kawin dan dah ada baby ni, GB yang dok wong solo lagi kene la berusaha keras untuk kawin dan ada baby jugak. Eh kelaut? :p

Untuk Puan Fatin, selamat hari lahir dan semoga kamu terus berbahagia. Life is long and windy, but you will surely reach a bright end. ~Hugs!~

Harini pulak birthday Akak DrSinga yang tersohor, comel, awet muda lagi baik hati tu. Yang ke berapa? GB tau tapi GB tak tau sama ada dia tau yang GB tau. Dey, berapa banyak 'tau' daaaa...........lalala~
Thanks akak for being a wonderful friend. Nanti GB singgah klenet ek! :D

To Akak, selamat hari lahir dari munge yang kembang ni. Thanks for inspiring me to keep on blogging. (You're amongst the earliest commenter on my blog!). Ai nak buat serprais tapi takut terkene enjek. Heheh~

Owh, kat HotFM pulak, tengah hangat pasal Fara Fauzana dilamar di radio. Teruja rasa sebab GB boleh rasa perasaan Fafau tu...cewah! GB dah tengok gambo lelaki gentleman yang melamar Fafau itu kat belog Cikgu Dahlia. Owh kebetulan pulak Cikgu Dahlia ni kawan lama GB sedari darjah satu dulu kat SRK (bukan Shah Rukh Khan) Pengkalan Tentera, Kuantan.

Phewww....

Thursday. A good start. Hopefully will end as sweet as honey too. :)

P/S: Aha...ada member blogger dari luar KL di sini sekarang. Kalau sempat GB mau jumpa dia lah!

67 comments:

  1. bila fafau kena lamar on air ni GB? saya dgr hot fm pagi ni dari kul 8.30am tadi..takde lak mention..

    ps: bersediakah GB kalau ada lelaki yg lamar GB online nanti? ngeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. insyaAllah..

    sampai masa turn gadisbunga lak..

    ReplyDelete
  3. have a wonderful day GB..muashhh

    ReplyDelete
  4. @Daddy Ziyyad

    dia kene lamar semalam dedi...tu pasal harini tema depa cintan cintu aje. hihihi~

    err..sape nak propose GB on air dedi oiiii....hihiks~!

    ReplyDelete
  5. @Kaseh

    have a wonderful day to u too...muahhh!! :D

    ReplyDelete
  6. yg cumel tu, siput ker? Skali pndg cam pinkpanther plak... hik3

    ReplyDelete
  7. ekeke..baru perasan nama aku dengan ejaan betul kat sidebar ko ni :D

    ReplyDelete
  8. meaning bday GB juga la kan~ hepi bday gb

    ReplyDelete
  9. Salam.

    Subhanallah! Adakah kita mampu hidup beramal lebih daripada 900 tahun? Jom kita hayatinya bersama. :)

    ReplyDelete
  10. @Sari Yusa Ibrahim

    heheh. itu oscar. gb pun taktau apasal namanya oscar. hu~

    ReplyDelete
  11. @DaHLia

    yesh. aku mmg pakar mengeja nama orang dgn betul. :p

    ReplyDelete
  12. @Riri Yoorin

    thank you..

    tapi bday kite last month. heheh~

    ini kembo siam sebab dia bestie GB.. :D

    ReplyDelete
  13. Oooo... Dr Singa tu ponpuan, eh? Happy 'bird' day!

    ReplyDelete
  14. hoh. fafau kena lamaaaaaaaaaaaaaar. tak penah dgr pun wuhuhuhuhu kat hot fm tuh

    ReplyDelete
  15. yay~hepi besday fatin dan kakak singa~wee~~~

    ReplyDelete
  16. lama fatin tak on9 yek
    kirim salam dgn cinta tu yek

    bizi benor gb ni..
    camnelah ada masa nak gi dating :P


    Jom baca: MENGIDAM SERI MUKA

    ReplyDelete
  17. bz sgt sampai x smpat dgr radio. fafau kene lamar ke? huhu. romentik la plak kan. hihi

    ReplyDelete
  18. adakah GB mahu dilamar secara online gak hehehehee

    ReplyDelete
  19. bile fafau kene lamar online?..waaaahh....ini best nieyh

    ReplyDelete
  20. 'selamat hari lahir dari MUNGE YG KEMBANG ni' adalah ucapan yg sangat kiut ok?




    hahaha


    happy birthday jugak kpd fatin dan dokter lion roar~~~!!!


    :D

    ReplyDelete
  21. GB..dah namanya pun ada bunga..tentulah semuanya berbunga bunga kan..happy birthday buat D.Singa..

    ReplyDelete
  22. awak kenal cikgu dahlia ! cikgu dahlia kenal awak ! hebat awak !

    tapi uncle tak kenal siapa dia cikgu dahlia tu .. boleh kenalkan ?

    ReplyDelete
  23. Aslmkm.
    Sorry yer ... baru ada kesempatan berkunjung balas.
    Nampak GB hepi abiss nie!
    Masa muda kena enjoy, tapi biar dalam adap sopan agama ler. :)

    ReplyDelete
  24. morninggggggggg!!!!
    sungguh tak sempat ber'jalan' kesini semalam...
    .
    thank you Fidde !!
    dan semua yang lain tu !!!!
    sayang awak semua !!!

    ReplyDelete
  25. semoga ketemu jodoh bila smpai waktunya. patung kt gmbr tu ada lg ke? bukn ptung tu dh lama x kuar ke.

    ReplyDelete
  26. wahh, GB bila nk jumpa kite lak? hehehe

    ReplyDelete
  27. macho ke mmt yang lamar fafau tue... klu ada jodoh depa msti sejarah sampai ke anak cucu tak bis cite...

    ReplyDelete
  28. indahnya menyambut harijadi kn
    rse bgitu dihargai..
    hepi thursday..eh arini jumaat daa..

    ReplyDelete
  29. ada kawan rasa indah cam dah jadi adik brdik kita pula heee

    ReplyDelete
  30. rasa dah berkurun lamanya tak singgah kat blog GB. each time masuk sini, 1st sekali yg sya cari tentunya gambar terbaru. ;)

    sya pun blogger dari luar KL..hehe

    ReplyDelete
  31. as salam GB,

    cuti ke hari ni..

    kak ati ada sebut2 nama GB tau
    di blog kak ati..

    ada tersedak tak...hehehe


    Jom baca: WATERLILY DARI GB

    ReplyDelete
  32. masa besday aku dulu, takdak lak wish cam ni. hukhukhuk.

    tak aci!

    ReplyDelete
  33. @gedek!

    tapi singa dgn bird lain benor rupa nya! huhuhu~

    ReplyDelete
  34. @Jiji-Fify

    lawak, tp tgh tunggu perkembangan dia jugak ni. :D

    ReplyDelete
  35. @miss lolly a.k.a luvfareda

    aiii..cemana boleh tak tau? kat hotfm ade maaa...hangat...hangat! huhuhu~

    ReplyDelete
  36. @bujal X

    dah tentu mereka cakap terima kasih... :D

    ReplyDelete
  37. @Ati Masrif

    puan cinta itu ada kat kl sekarang. dia mmg bizi mizi sikit this lately. hihihi~

    ReplyDelete
  38. @sahromnasrudin

    GB dilamar secara online adalah sesuatu yg tak mustahil. hahahahaha!!!!!

    ReplyDelete
  39. @Queen

    hati tu masa hot topik. ada cikgu ni anto sms cakap dia teringin nak amik fafau jadi wife dia. last2 FBI n AG call dia betul2. amik! on air dia perayat fafau! huhuhu~

    ReplyDelete
  40. @BonekadalamChermin

    owh...dan dan aku terasa lebih kembang dari biasa. hihihi~

    ReplyDelete
  41. @kak Erna

    marilah kite berpiknik kat taman bunge kak! :D

    ReplyDelete
  42. @al-lavendari

    uncle nak kenal cikgu dahlia? bolehhhh.....dia boleh jadi bakal menantu yg baik. ekekekeke!!!!

    ReplyDelete
  43. @DDrfauziah

    salam auntie...:D

    alhamdulillah hati senang sikit. tapi sentiasa igt batasannya...terima kasih atas pesanan ye auntie. :D

    ReplyDelete
  44. @DrSinga

    fidde? sape fidde? :p

    mewakili kitorang semua... sama-sama akak!!!

    ReplyDelete
  45. @Dakwat Basah!

    oscar tu zaman bila punye ntah. lama dah tuuu....beli kokokrunch kot dapat percuma mende tu. huhu~

    ReplyDelete
  46. @poyaty

    yaty kat klang je kan? jom jom jumpe jom!

    ReplyDelete
  47. @Lizzie Yasmin

    macho tak penting, yg penting berani. hidup ni macam treasure hunt. sape cepat dia dapat. sape berani dia pun dapat. eh? hihihi~

    ReplyDelete
  48. @Al

    ko cakap bila besday ko pulak. nanti sampai time aku buat entri. huhuhu~

    ReplyDelete
  49. @suri

    itu la...tak rugi berbaik-baik... :D

    ReplyDelete
  50. @MataHati @ MH

    eh. luar KL eh? bila mau turun sini? hihihi~

    ReplyDelete
  51. @Ati Masrif

    patut la saya tersedak2 manja semalam. heheheh~

    tq akak. dah boleh save belum gambo tu? if not i can email or PM u kat fb je. hihi~

    ReplyDelete
  52. @- GC -

    hang kan pemalu. nanti aku tulis nama hang besaq2 kat sini hang pi menyuruk pulak. hahaha

    ala...jgn la merajuk. meh aku banje makan eskrem melesia meh!

    ReplyDelete
  53. GB..kite kt kl sekarang.. nak jumpe kite ke?? hehehe.. (perasan!)

    ReplyDelete
  54. Selamat Ulangtahun Kelahiran buat semua yang meraikannya. (wpun terlewat wish)

    Semoga sejahtera dan berbahagia selalu...

    ReplyDelete
  55. kReen tak tau nak komen apa.
    dah tertinggal banyak entri lah..





    *berbeza betul dengan dulu.


    huhu..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D