Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, February 17, 2011

GB jadi lauk di blog Mat Gebu?

GB malu lagi. :)
(Mimusa pudica - Semalu)


Bila bosan, GB buat keje kutuk diri. Check traffic (lagi) harini.

Err...ramainya orang datang dari tiffinbiru.blogspot.com. Atau juga dikenali sebagai Blog Dapur Tanpa Sempadan. Boleh juga dipanggil blog Mat Gebu.

Mat Gebu??? Apa pulak onar yang dia dah buat ni?

Terus GB masuk kat link punca traffic tu.

Aiseymen....GB dah dijadikan lauk Gulai Nenas Ikan Masin rupenye kat blog dia. Kalau tak caye meh tengok sini...... Heheh~

P/S: Lepas ni kalau diet asyik kantoi memang takde orang lain la GB nak tembak. Hahahaha~ Terima kasih Mat Gebu. :)

51 comments:

  1. Yes first! skrg boleh nak baca hehehe

    ReplyDelete
  2. sedap wei gulai nenas ikan masin.

    GB tau nak masak resipi tu tak? Bolehlah jemput saya dtg kalau pandai masak.

    ReplyDelete
  3. memang benar kata mat gebu .. gambar2 yang gb ambil macam hidup .. dan dari sudut2 yang menarik dan kreatif .. syabas !

    ReplyDelete
  4. @Yunus Badawi

    tau. tapi tak sesedap mak buat le. hihi.

    YB berani ke nak makan kalau saya buat? mueheheh~

    ReplyDelete
  5. @al-lavendari

    hihi tengkiu uncle. alah GB malu lagi ni...ngeeee..

    gambo tu nampak hidup sebab masa GB amik tu GB tgh berjaga. kalau tengah tido dah tentu tak jadi rupa pape pun. ngeeee~

    ReplyDelete
  6. Kalau awak yg masak nanti saya datang satu famili hehehe

    ReplyDelete
  7. @Yunus Badawi

    kalau cemtu baiklah. nanti GB roger. jangan risau. dijamin boleh makan. heheh~ :D

    (tetibe fikir haruslah kukawen cepat, baru best masak memasak ni. hahahaha!!!)

    ReplyDelete
  8. GB..nasib tak jadi lauk..betul he he.

    ReplyDelete
  9. nasib baik bukan gulai nenas kepaa GB. ngeriii wehhhhh...hehehehe...jangan mareeee....nanti jadi lauk betul2 :P

    ReplyDelete
  10. x pnah mkn gulai nenas ikan masin. sedap ka??

    ReplyDelete
  11. beb
    kalau men volley
    dapat spot depa panggil LUBUK!







    lebeh kurang mcm LAUK la!


    = boley makan.


    harharhar


    glemer la yu
    jeles ai tau


    :P

    ReplyDelete
  12. kak GB,kang dah glamer jgn lupa zie yg cinonet ni tau..

    *tunduk2 sambil jalan ke belakang*

    ReplyDelete
  13. *pusing balik sambil angkat muka*

    lupa nk tanye akak, akak blaja masuk kelas ke utk tangkap gambar cantik2 ni?..nk blaja jugak..heehee..

    ReplyDelete
  14. ok .. .gulai nenas ikan masin tu buat saya lapar pagi2 buta ni ... hehe ... sedap!

    ReplyDelete
  15. Dera GB...blog anda ni memang ada "sesuatu"...terutama gambar...i likee!

    ReplyDelete
  16. GB dear, mmg sis gadis bunga.. bila ambil gambar bunga, nampak mcm bunga tu real di skrin komputer :) nak rose satu :))

    ReplyDelete
  17. tambah sikit pasal mimosa pudica tu..

    masa MDT dalam pantang, mak MDT rebuskan akar2 dan daun mimosa pudica tu lepas tu minum airnya..orang kata, elok utk pengecutan rahim..
    wallahualam.. :D

    ReplyDelete
  18. backlink dari blogger popular..wahhh

    ReplyDelete
  19. saling puji memuji... ada chemistry??? ala

    ReplyDelete
  20. @amry

    wuwuwuwuw!!! sampai ati nak gulaikan kepala GB. wuwuwuwuw~

    ReplyDelete
  21. @Ekmi

    sedapppp...!!! nanti kite buatkan ok. :)

    ReplyDelete
  22. @BonekadalamChermin

    bak kata en me, i refuse to be fofuler lah! hahaha!!

    kamu lebih glemer di alam nyata berbanding saya. no worries. lalala~

    ReplyDelete
  23. @Zie

    ada sensor tak berjalan ke belakang tu? ekekeke!!!

    ReplyDelete
  24. @Zie

    owh. tak sayang. akak ambik cacamarba sesuke hati je. :D

    ReplyDelete
  25. @Semarak Api

    sain kat mana? plastik roti? ekekekek~~~

    ReplyDelete
  26. @FarEast

    tuh la. cari pasal betul pepagi bute tgk gambo lauk kan? huhu~

    ReplyDelete
  27. @Mat Gebu

    sesuatu?

    adakah sesuatu tu berkata pulangkan! pulangkan!

    erk!

    haha, tengs mat gebu. kamu dgn ben mmg sama2 bagus. :D

    ReplyDelete
  28. @a.z.r.i.n.a.03.07

    belum kak. fofular tu macam hanis zalikha. hihihi~

    ReplyDelete
  29. @makdara TERdiva

    akar semalu mmg ada nilai perubatan. in fact banyak pokok2 liar kat sekeliling kite ni boleh dijadikan ubat..

    ReplyDelete
  30. @Hasrol Nizam

    itu lah. terkene tempias lebat barang sehari je. huhu~

    ReplyDelete
  31. wahwahwahhhhhhhhh....
    abang gebu tak ajak makan ke??

    ReplyDelete
  32. reti masak rojak and nasi ayam je..hehe

    ReplyDelete
  33. gadis bunga..nanti kawen..mesti penuh dengan bunga....hehehe

    ReplyDelete
  34. hye saya dtg dari DTS..cantik sungguh blog ini :)

    ReplyDelete
  35. @DrSinga

    abang gebu tu tunjuk ja makanan dia, pastu dia ngap sengsorang. hahaha!

    ReplyDelete
  36. @Tihara

    hai! terima kasih atas pujian dan tq sudi singgah ya. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D