Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, February 5, 2011

Marilah kita menderma dara




Itu kalau Samy Vellu yang cakap...

Tapi yang sebeno-benonya derma darah lah!

*
GB singgah kat Jusco Maluri kejap tengah hari tadi. Tetibe terserempak dengan road show kempen derma darah. Dan tetibe jugak la GB nak derma darah. Entah kenapa tetiba gatai nak menerai...

First time tau...

Bila dah selesai, dapat sijil. Dan depa bagi minum dan makan. Free. Heheh..

Kesimpulannya..rasa ok je. Heheh~

P/S: Jom la kawan-kawan (yang sihat walafiat) menderma darah jugak.

85 comments:

  1. salam GB,

    GB nyer Yahoo messenger ID saya dah aprrove, email dah dibalas juga.. saya mohon izin nak gunakan beberapa gambar dari blog ni untuk artikel-artikel di blog iMotivasi, akan di link terus ke blog GadisBunga.com

    Your pictures were inspirational, thank you, thank you.

    ReplyDelete
  2. @ShueQry

    salam..thx for the approval. n yes please, you can use the pics that you think are suitable.

    seronok juga dpt menyumbang serba sedikit. :)

    ReplyDelete
  3. Derma darah..? Muka ke serious... tapi takot!

    Eh? Jasko maluri tu dekat my house je...

    ReplyDelete
  4. @gedek!

    laa..ye ke uncle. kalau saya tau saya dah heret uncle derma sekali. biar kene cocok bersama2. hahaha!!!

    ReplyDelete
  5. GB - u memang multitasking! sambil derma darah pun boleh ambik gambar...:P

    ~dah lama tak derma darah~

    ReplyDelete
  6. @Daddy Ziyyad

    fes taim tu dedi...fes taim! mana boleh tak capture pengalaman terindah menderma dara eh darah tu...huhu~

    ~ada nurse igt i nak capture muke sendiri. siap offer diri nak tlg amik gambo..hahaha!!!~

    ReplyDelete
  7. GB..nasib baik cakap yang sihat..he he..tambah sikit lagi..yang muda..

    ReplyDelete
  8. la juga tidak berbuat begitu..kali terakhir nun tahun 2003..hehe lama kan

    ReplyDelete
  9. Hahahahahahaha....
    Tajuk.... Sungguh menakutkan la GB.

    ReplyDelete
  10. bab derma darah ni makcik takutlah, cam rasa pitam je. ko first time cam okey je.makcik tanya buleh, terasa tak darah tu mengalir keluar?

    ReplyDelete
  11. Mulia nya hati kamu GB..
    saya dah tak berkesempatan nak menderma darah lagi..
    Nak derma lemak pun org tak nak..hihi!

    ReplyDelete
  12. bagus.. bagus..
    berapa pint kena sedut??

    hehe



    saya darah AB.. saya kedekut! ;)

    ReplyDelete
  13. adui..

    pengsan nak derma dara ;)

    ReplyDelete
  14. org yg sakit nk derma jgak!!! bg sakit semua yg dpt 2... ngeh2..

    ReplyDelete
  15. dah lama x derma darah...let's donate blood!! sian tau patient2 kat sepital...

    ReplyDelete
  16. saya tak pernah derma dara lagi. hahahah...kalau nak derma pon tak lepas. berat tak cukup..ops. terkantoi sudahhhh..hehe

    ReplyDelete
  17. hehe..kalau kurang darah macam saya, boleh tak join menderma?

    ReplyDelete
  18. saya tak boleh derma :(
    bawah umur :p

    ReplyDelete
  19. keh keh keh ... teringat statement sammy vellu tu ... but good for u derma darah :)

    ReplyDelete
  20. wa.. baguslah GB.. GB..title dye menakutkan tau??

    ReplyDelete
  21. nak derma...tapi takut tgk daraaa...camner?? he he

    ReplyDelete
  22. Tahniah!

    Awak darah group apa?
    Positif ke negative?

    ReplyDelete
  23. @IMANSHAH

    lama dahhhh tu....

    jom la kene cocok lagi tahun ni pulak..hihi~

    ReplyDelete
  24. @Sabahan Bloggers Club

    tajuk aje...

    dah dah jgn baca tajuk lagi dah. heheh~

    ReplyDelete
  25. @Cik Ina minat Do do Cheng

    tuh laa..saya fes taim. ntah kenapa berani semacam. hahaha~

    masa darah kene sodut tu takde la rasa mengalir pun. in factg tak rasa pape pun. siyes kak...jom la jom la...hihi~

    ReplyDelete
  26. @Didz

    kamu nak lemak? GB boleh bagi. hahah~

    ReplyDelete
  27. @h4ni3

    tak tau la kak. ada la se beg darah fresh warna merah pekat kite tgk..kihkihkih~

    saya darah A. dulu saya kedekut. ngeee~

    ReplyDelete
  28. @Mak Su

    samy velu sorg je cakap cenggitu kak..heheh~

    ReplyDelete
  29. @sayangsayangibu

    one of my new year resolution. heheh..seronok gak dapat menderma. :D

    ReplyDelete
  30. @aYa

    yes..jom jom. insyaAllah pasni kite akan aktif menderma. :D

    ReplyDelete
  31. @amry

    meh sini GB bagi makan meh. kompem gemuk.

    ~pastu sila derma darah ok. hahaha!!!~

    ReplyDelete
  32. @Zezebel

    kalau kurang darah kene la amik darah. meh meh GB bagi meh..hihi~

    ReplyDelete
  33. @FarEast

    sekali2 kene rasa sakit sebenarnya. tuh pasal pi derma tu, nak rasa sakit kene cocok dgn jarumm..huhu~

    ReplyDelete
  34. @Mimi Jazman
    ye..GB sengaja taruk title cenggitu. hahah~

    ReplyDelete
  35. @cik emymilia

    kalau cemtu pejam mata je...tak payah tgk. nanti mabuk. heheh~

    ReplyDelete
  36. @zoul dahan

    haha. thank you.

    saya darah A positif. :D

    ReplyDelete
  37. Saja info tambahan.... Uncle darah di raja...

    ReplyDelete
  38. wah tahniah GB dear.. i proud of u :) GB ada FB x? nk add leh?

    ReplyDelete
  39. Kalau camtu sekapallah kita.
    nanti kalau saya kurang darah,
    saya mintak kat awak ye?

    A+ tanda orang yang cemerlang.

    ReplyDelete
  40. Uikkk...pertaama kali ke...tak de penin2 ke....

    den tak berani ooooo....

    tapi respek le kat ko...ahakz

    ReplyDelete
  41. teringin jugak.... tapi tak cukup berat... belum masuk dah kena reject... huhuhu

    ReplyDelete
  42. dosa kan klau derma dara? hahaha

    derma darah, belum berani lagi. tggu lah keberanian itu menjelma

    ReplyDelete
  43. tak pernah derma darah..

    tak pernah terserempak kat mana2

    takut nak gi hsptl pulak..huhu

    ReplyDelete
  44. saya tak boleh derma darah..berat badan tak cecah yg minimum huhuhuuhh

    ReplyDelete
  45. tak mampu lagi. abang misi cakap "niat awak baik, tpi darah awak cair dikk..."

    T_T

    ReplyDelete
  46. cayala GB...bleh amik gambo tu masa derma darah..

    ccc kalo derma darah da xberani nak tgk jarum tu..alih2 da cukup darah tu..heheh

    ReplyDelete
  47. Saya takde dara yg nak didermakan.

    Teruna saya pun dah didermakan kpd emak Adam hahaha

    ReplyDelete
  48. assalamualaikum..

    singgah cini..lama GB menyepi..pergi outstation erk..take care :-)

    ReplyDelete
  49. salam gadis bunga..

    saya tak pernah derma darah..huhu..takutt... :P

    by the way..salam kenal di angin lalu... :)

    ReplyDelete
  50. @gedek!

    jadi tak dapek la hamba rakyat merhaen ni nak menderma kat tuan hamba. keh keh keh.

    ReplyDelete
  51. @cik fiza

    nanti kite add kamu. GB ada nampak kamu kat mas punye fb. heheh~

    ReplyDelete
  52. @zoul dahan

    tuh la. dari jenis darah pun dah tau kite memang jenis cemerlang. heheh~

    kalau dah kurang darah nanti roger ok. saya tak kedekut mcm dr hanie (ampun!!). hihihi~

    ReplyDelete
  53. @jeBateja

    psstt...sebenornya loya sikit lepas abis tu. nurse suma dah panic, terus suh abiskan 100 plus.

    kalau citer dalam entry nanti ramai pulak yg takut nak derma. kihkihkih~

    ReplyDelete
  54. @Hanim Mahali

    kalau cemtu kene la tambah berat dulu....heheh~

    ReplyDelete
  55. @poyaty

    jgn sekali2 derma dara anda. harommm...heheh~

    ReplyDelete
  56. @Ati Masrif

    ini keberanian luar biasa saya menjelma, tu pasal jadi berani semacam. kalau tidak...jgn harap la..huhu~

    ReplyDelete
  57. @sahromnasrudin

    kalau cemtu kene la amik darah. meh meh GB nak bagi darah. heheh~

    ReplyDelete
  58. @||alis||

    darah cair? hmm..

    darah kite lambat nak beku. spesis cair ke tu? huhu~

    ReplyDelete
  59. @cikceriacorner

    masa tu tak nampak jarum sebab duduk bawah cotton. kalau nampak boleh pengsan kot...hahaha~

    ReplyDelete
  60. @Yunus Badawi

    kalau cemtu derma lah darah anda...kehkehkeh~

    ReplyDelete
  61. @sahromnasrudin

    salam...

    menyepi lama sebab ada hal yg tak dapat dielakkan. terima kasih ye singgah sini. :)

    ReplyDelete
  62. mmg LOYA ke...? ke setengah2 org je mcm tu....

    ReplyDelete
  63. tringin nk derma drh.ari tu da try skali.tp tmkn ubt plak sblum tu.x leh nk derma..huhu

    eh2..org ckp pas derma drh,npsu mkn jd kuat.bole jd gmuk.btol ke gb?hehe

    ReplyDelete
  64. lamanya kReen tak derma.....................

    ReplyDelete
  65. @jeBateja

    syhhhh...jgn la tanya kuat2.

    sesetengah org je rasa cenggitu...ala tak lama pun. tak sampai 10 minit pastu terus boleh drive. heheh~

    ReplyDelete
  66. @Semarak Api

    errr...rasa macam betul la...

    dah berapa hari diet kantoi ni. mungkin jugak sebab nak period. huhu~

    ReplyDelete
  67. @DrSinga

    wah...akak adah harta yg berharga. jaga2...heheh~

    ReplyDelete
  68. hai sy bru join awk...promosi by abg ben..mmg cara blog awk..tahniah menarik gak...

    btw aritu cik riri pun ada nk derma darah dh siap semua alih2 tak lepas sebab cik riri baru stop amik doxy..so kena tunggu sthn bru leh derma..

    tapi derma darah mmg best!!

    ReplyDelete
  69. salam GB, teringin nak derma darah cam GB tap sayangnya ade asthma.

    kita sedia maklum bahawa mereka yang astma dilarang utk menderma darah kerana kekurangan oksigen dalam sel darah mereka.

    Terpaksa la saya melupakan ttg derma darah tu tapi boley cuba untk bekam...hehehe..

    *adik sendiri pun baru 3 hari lps derma darah. Malu tul kat dia. huhu

    ReplyDelete
  70. salam GB ..saya dapat tahu blog awk mll En ben =)

    Bak kata En Ben

    > Terkejut.. Sangat menarik blognya .. Gambar gambar yang diambil pon sangat best... Hurmm... Aku suka.. yup.. aku suka ... menarik sekali... kemas dan teratur ...

    Saya sokong...I like ur style. Like those photos too =) Terbaek!!!

    BTW dear cik bunga yang pandai menaip, saya folo kamu yer *316 =)

    ReplyDelete
  71. @Myrilicious

    haha tq tq.

    gb tak sabar nak menderma lagi. nnt kite derma sesama ye. :)

    ReplyDelete
  72. @raudhah

    eh...jgn la rasa malu.. ramai lg yg sihat yg boleh mnderme..hihi~

    ReplyDelete
  73. @raudhah

    hihi terima kasih kamu! kita cuma reti menaip aje...hihi~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D