Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, February 5, 2011

Chup chup snail

Jeti baru di Tasik Chini - Tiada chup chup snail dijumpai di sini



Itu nama yang Adinda Firdaus bagi untuk…

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Siput sedut

.

Haritu masa bunda cuci-cuci siput sedut untuk dimasak lemak, ada yang dah timbul-timbul. Bunda kata yang timbul tu maksudnya dah mati, jadi kene la buang sebab takut ada bau yang tak sedap pulak nanti.

Plup! Masuk tong sampah…

Lepas 2 jam, GB perasan ada 2 ekor siput sedut ni tiba-tiba tengah berjalan atas lantai. Eh, dari tong sampah. Tak mati rupanya! Nak melarikan diri la tuh. Pandai depa pura-pura mati sebab takut dimasak.

.

Eip..mana mau pigi haaa? Sekor-sekor GB kutip.

.

Akhirnya jadi lauk. Family GB makan sampai brppp!!


Hahaha!!! Tapi GB tak makan pun sebab tak reti mengechup-chup siput-siput itu.

P/S: Sat lagi nak pi cari barang untuk buat nasi ayam pulak. Ada sesapa nak order? :D

35 comments:

  1. sonok sedut siput kanns.. ehehe

    ReplyDelete
  2. Dah lama Kak Azie tak makan siput sedut. (pernah pengsan makan sbb sejuk ni).

    Tapi kalu masak Lemak Cili Api, perhhhh!

    wokeh!

    Nasi Ayam 2 pinggan!

    Mesra di Maya Tidak Mesti Harus Mesra di Luar

    ReplyDelete
  3. sedap untuk hidangan t/hari ni...makan bersama nasi ayam :)

    ReplyDelete
  4. nasi ayam 4 pinnggan.. tlong hntar yer...
    heee

    ReplyDelete
  5. hahaha..kelakar la gaya GB ni...comel jerk! hehe...

    nasi ayam 8 pinggan!! :P

    ReplyDelete
  6. ooo siput tu purak purak perngsan ya.. ( dialog style haji bakhil )

    ReplyDelete
  7. hari tu first time saya makan siput sedut...tak tersedut pun..hehe salah teknik sedut.

    bleh hantar nasi ayam ke tempat saya tak? hehe nak 2 bungkus tau!

    ReplyDelete
  8. Saya pun nak makan chup chup snail tapi kat Sabah ni takde lah....

    ReplyDelete
  9. dah lama tak makan siput sedut tuuu...:)

    ReplyDelete
  10. saya tak pernah makan siput sedut.
    dan tak akan makan siput sedut.

    sebab saya geli..

    ngeeeeeeee:)

    ReplyDelete
  11. @azieazah

    sampai pengsan?

    akak....jgn makan siput sedut ok...huhu~

    ReplyDelete
  12. @ab@h_Izz

    tak pernah kulihat lagi org makan nasi ayam dgn siput sedut. huhu~

    ReplyDelete
  13. @amry

    dah mmg siput tu yg tak berjaya menyamar. hahaha!!

    walauweh...up lagi order. kencang la bisnes cenggini. hihik!

    ReplyDelete
  14. @-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    siput tak skolah tu...nak purak2 tapi kantoi...hihi~

    ReplyDelete
  15. Sedut menyedut ni memang kepakaran uncle... Termasok menyedut hampagas...!

    ReplyDelete
  16. @Didz

    SAYA TAK PERNAH BERJAYA SEDUT JUGAK. JADI KITE SENASIB. HAHAH!

    (terbig caps pulak..malas dah nak taip balik..heheh)

    ReplyDelete
  17. @Sabahan Bloggers Club

    kat sana takde siput sedut? nanti kite poskan sekor ye. hihi~

    ReplyDelete
  18. @cik emymilia

    laa..nape tak cakap. boleh la kite ajak mkn sekali...

    err..ajar meh? ngee~

    ReplyDelete
  19. @Daddy Ziyyad

    jgn sebut!!!!

    meh makan nasi ayam meh...hihi~

    ReplyDelete
  20. @gedek!

    sedut hampagas buat ape uncle...dapat abuk je...huhuhu~

    ReplyDelete
  21. dah lamanya makcik tak jumpa siput sedut.dulu selalu je terpijak.Lepas tu tengok ke bawah, scary, pecah. Adinda Firdaus tu pipiyapong ke?

    ReplyDelete
  22. en apek sebelum kawen adalah tidak kenal dgn siput sedut

    lepas kawen baru dia belajar men chup chup itu... kekeke

    ReplyDelete
  23. hehehe.. org ni pun x pndai jgak nk chup chup tu.. x pernah pun mkn..

    ReplyDelete
  24. Siput sedut? nyum nyum, sedap tu...

    ReplyDelete
  25. hahaha..chup2 snail..lg comey ini nama!!

    ciput sedup best tau gb..tp pent gler mulut duk mnyedut.haha

    ReplyDelete
  26. buang masa...
    makan ikan lagi cepat dan senang!
    :)

    ReplyDelete
  27. @h4ni3

    kire terer la kalau dia dah pandai menchup chup. heheh~

    ReplyDelete
  28. @Zezebel

    kalau reti makan mmg boleh rasa kesedapannya. hu~

    ReplyDelete
  29. @Semarak Api

    ooo...perlukan usaha utk menyedut ek? patut la gb tak tersedut. malas nak berusaha. hahaha!!

    ReplyDelete
  30. @DrSinga

    ikan banyak tulang.

    kite makan tempe je kak. lagi selamat, keh keh keh~

    ReplyDelete
  31. Banyakkan lah practice mengechup-chup. Hehe...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D