Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, February 12, 2011

Mesej Antu Kak Limah - Real punye, tak tipu!

Antu Kak Limah teringin tak nak naik perahu lama ni? Mueheheh...
(Tasik Chini, Pahang, Malaysia)




Betul macam cakap DrZoulDahan, citer ni kene tengok banyak kali. Baru boleh faham apa mesej yang nak disampaikan.

Ini antara mesej Mamat Khalid menerusi filem Antu Kak Limah tu...ceciter..ceciter! Orang kite ni kan...
  1. Gemor bersangka-sangka, tanpa usul periksa dah percaya dengan benda yang bukan-bukan. Kesian kak Limah disangka antu..
  2. Benda yang besar depan mata tak nampak, yang kecik-kecik besar kuman tu pulak yang nak dikecoh-kecohkan. Projek infrastruktur dikatanya UFO??
  3. Suka sangat mengikuttt je cakap orang, macam lalang. Sikit-sikit 'ooo', sikit-sikit 'oooo'...macam orang Kampung Pisang tu..
  4. Tak gemor nak amik tau pasal hal jiran, sakit ke....mati ke. Tu pasal kak Limah masuk spital mental pun depa tak tau.
  5. Percaya bulat-bulat kat bomoh! Ha, amik ko!
  6. Pehtu cakap besar. Asal yang paling hebat tu dia je lah. Last-last demam kura jugak walaupun bukannya jumpa dengan hantu pun!
Tapi kan....ada jugak pengajaran lain yang boleh dilihat dalam ceciter ni. Contohnye kan...

  1. Bende yang boleh dilihat tu belum tentu wujud. Tapi yang ghaib itu ada...wajib percaya.
  2. Kalau kite ingat orang, orang tu akan ingat kite juga. Ececeh... :D
  3. Kene le kite usul periksa bebetul kalau dah dapat sesuatu berita tu....ini tidak...sikit-sikit 'kite bako!!!'
Sekian la review antu Kak Limah dari GB. Kawan-kawan ade pendapat lain?


P/S: Tapi kan tapi kan.....Awie berlakon memang keles la weh!!!

44 comments:

  1. sy suke awie nyanyi cinta kristal...sedap!!! hehehehe

    ReplyDelete
  2. aku tak tgk lagi citer antu kak limah ni sbb masa tayang aritu aku takde kat cni..wuuwuuu~ T___T

    ReplyDelete
  3. pendapat saya?? kite bako jeee :-)

    ReplyDelete
  4. Lagi satu...pasal BOMOH Indon tu....mesej nya....mcm menyelar org seberang jerk...kan...kan

    ReplyDelete
  5. ce ceriter ce ceriter. wahahahaha, filem ni byk dialoh die jadi ikutan kan? Palinh suke part yanh jumpa antu kak limah pastu semua lari, yanh naik welchar pun lari bawak welchar XDXD

    ReplyDelete
  6. dah berulang kali tengok pun tetap jugak ketawa sampai sakit perut..terutama part hantu kak limah ganggu johan dalam jamban...tak leh tahan la...hahhaa

    ReplyDelete
  7. waktu diorg dok jerit2 "kito bako!!kio bako!!" tu, rasa nak lempang-lempang je..lagi2 yg duk kerusi roda tu..x sedar diri..hahahha...

    ReplyDelete
  8. tgok astro first ja la...nanti!

    ReplyDelete
  9. gb cayang,

    kak ati baru lepas tgk cite tu

    keras kejong ..perut ketawa tau
    tak tau le ..apa kata jiran2

    mmg best cite mamat khalid ni
    nx time kalau ada cite baru
    kak ati nk tgk kat wayang pula ^__^

    ReplyDelete
  10. cer citer..cer citer

    tu je ak tau..haha

    ReplyDelete
  11. peh

    itu belum part drg nari poco poco
    tgh seriyes nak bako umah tu!!

    NAMPAK X BETAPA SERIYES NYE?

    maksudnye,
    cakap kemain berapi tapi sempat main main. kehkeh.

    aku paling suke shot awie naik moto!

    ADA KE ORG SHOOT GILA DEPAN MUKA CEMTU??

    harharhar

    ok dah.

    nampak sangat aku obses.

    cau!

    ReplyDelete
  12. Lom tengok... tapi sebab GB bagi promosi nak rak... nak tengok, la...

    ReplyDelete
  13. itu namanya sikap kebiasaan yang
    boleh jadi terbiasa dan luar biasa

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Kalau nak menonton filem, jangan sekadar tengok. Cubalah mendalami intipati yang cuba disampaikan. Berhibur dan belajar pada masa yang sama :)

    PS : tak tertengok-tengok lagi cerita nie...kemarin kawan saya curi2 tengok kat opis masa takde keja. lucu sangat kot, dari mula sampai tamat tak berenti mamat tu terbahak...hahahaha

    ReplyDelete
  16. bagus juge GB simpulkan pengajarannya. Cemaner ghoper kalau hantu kak limah naik perahu yer...

    ReplyDelete
  17. keciknya perahu, gerenti i tak muat :)
    belum berani tengok cerita hantu..

    ReplyDelete
  18. tq strawberry much FG (Flower Girl) 4 ur wise info in this film. hopefully others wil c dis film & watch the moral of the story themselves while enjoyin it! amin 99x... :)
    -Ain Lam Mim-

    ReplyDelete
  19. @jeBateja

    kikiki!!! bomoh indon tu takleh blah! hahahah!!

    ReplyDelete
  20. @@cu SaYaNg

    kite baca yg acu tulis ni pun dah gelak terbahak2 dah. hahahaha!!!

    ReplyDelete
  21. @aBIL

    haha..same la. tak padan dgn wilcanye! hahaha~

    ReplyDelete
  22. @Chenal

    dah tgk kt asttro first last week. skrg mau tgk kat youtube and dvd pulak. hihi~

    ReplyDelete
  23. @Ati Masrif

    kereh kejong lagi ke perut akak? hahaha!!!

    ReplyDelete
  24. @Al

    lagi sekali:

    kite bako!!! hahaha~~

    ReplyDelete
  25. @BonekadalamChermin

    aku pon suke shot awie naik moto tu. dgn background music segala...mmg lawak gile!

    ReplyDelete
  26. @gedek!

    tgk la angkel...tak seram pun. heheheh~

    ReplyDelete
  27. @Sumandak Kinabalu

    hahaha!!! kalau tgk kat opis mmg boleh kantoi sebab takleh kaver gelak. hahahaha!!!

    ReplyDelete
  28. @Abu Aiman

    haha. nanti suh mamat khalid buat citer antu kak limah dalam perahu pulak. heheh~

    ReplyDelete
  29. Ala...ala...Nak tgk jugak .... :o\

    ReplyDelete
  30. Salam kenal.

    akak pun tak penah tgk lagi.. Nanti ingat nak luang kan masa tgk je kat umah..

    ReplyDelete
  31. ingat tak petua Ismail Fitri?
    bila dia lari.. letak selipar kat tapak tangan.. biar lebih laju??
    heheheheeee...
    Awie pun!!!

    ReplyDelete
  32. @Yan

    aha.

    kalau cemtu saya kene paksa akak tgk ni. tgk tau! hihi~

    ReplyDelete
  33. @DrSinga

    kalau lari tolak wilca pun agaknya lagi laju kot kan?

    hahahahaha!!!

    ReplyDelete
  34. sebijik-sebijik ayat dalam cite tue..
    i like......

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D