Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, January 4, 2011

Tradisional vs Tabung uji




Dulu masa amik subjek biologi GB penah belajar pasal tabung-tabung uji ni. GB suke biologi sebab minat nak amik medic. Tapi dalam banyak-banyak yang GB apply tu last-last ke sinun jugak peginye. Biologi masa SPM dapat 3...agaknya sebab tu la mintak medic tak dapat kot... Tengok, kan dah tak dapat kawen dengan dokter...ngee....

Ceritanya...haritu terdengar dalam radio kisah artis yang konon nak cuba dapatkan baby pakai kaedah tabung uji. Tapi diorang kata eh...mana ada! Diorang nak guna kaedah tradisional je...

Nampak gayanya kene la diorang jumpe tok moh kan, baru tradisional....

P/S: Ok la ok. Point of the story, ha ya nun alif ke orang yang terpaksa guna tabung uji tu? Kalau dah memang kene ikhtiar cara gitu ngaku je la...ye dak?

46 comments:

  1. GB artis tuh mesti main ckp jer kan huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. pasangan yang menggunakan kaedah bayi tabung uji adalah pasangan yang tidak berputus asa.

    ReplyDelete
  3. Yelah btl kata bujal...usaha perlu ada...x kisahlah guna kaedah tradisional dan teknologi masakini...:)

    Dulu kita pun amik teeeeettt...dpt 2 org..alhamdulilah

    ReplyDelete
  4. tension kawin dengan Dr!!!
    .
    .
    kawan saya..
    guna tabung uji..
    dapat kembar tiga!!!

    ReplyDelete
  5. dah itu je cara yg ada selain redha dan tawakal, why not???

    ReplyDelete
  6. heheheh..xpe usaha tangga kejayaan..;)

    ReplyDelete
  7. sekurang-kurangnya mereka berusaha...insyaAllah akan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  8. hehe. ade baca gak tu. hihihihi. x nk ngaku sbb malu kot.

    kalo saya dah tak ada cara lain boleh je buat kaedah tu. janji halal. dan anak tu tetap darah daging kita.

    ReplyDelete
  9. Saya dan emak Adam tak payah guna tabung uji pun dah berderet anak2. Yg no 5 dah besar pun masih keluar Adam lagi hehehe

    ReplyDelete
  10. Awak tak kahwin dgn doktor, dapat engineer pun ok apa hahaha

    ReplyDelete
  11. kos bayi tabung uji mahal kan?
    ade duit, boleh je..

    ReplyDelete
  12. GB..boleh lg tu..
    selalu2 le gi HUKM, Hspt Putrajaya ke
    ramai doktor2 muda yg hensem oo..

    kalau dah terdesak sgt..baik pilih
    yg moden..

    tak pun jumpa jo Dukun Daddy Ziyyad...huhu

    ReplyDelete
  13. usaha escalator kejayaan :)
    Allah suka pada hambaNya yang tak berputus asa :)

    ReplyDelete
  14. hahahhaa .. YB tu nk masuk line ker??

    GB: x kesah la cara ap skali pon. asal kan ad usaha yg bersungguh. x mcm budak2 yg buang anak tu, sungguh keji!

    ReplyDelete
  15. bagi uncle ia sudah 'over taken by event' hehe.

    ReplyDelete
  16. susah kan nk buat baby.. yg buang besepah2 kt tong sampah pown banyakk uoolss.. uhuhu

    ReplyDelete
  17. pelajaran paling benak , biologi lah, berapa kali cikgu sains explain, pun tak boleh paham.

    ReplyDelete
  18. artis? sapa? sapa?? (mode sibuk tak tentu pasal)

    ReplyDelete
  19. mula2 tradisional....tp klau tetap tak boleh..dah nak seploh tahun....takde salahnye tabung uji tu tau!

    ReplyDelete
  20. kalau guna tabung uji pon, keluarnya anak jugak kan

    ReplyDelete
  21. Rasanya masih ada pertikaian dari sudut agama jika kita nak gunakan kaedah IVF ni. Tak pasti. Patut kena kaji dari segala sudut. Maklum nak menghasilkan generasi dan warisan sendiri...

    Ada banyak usaha, jangan pandang usaha terakhir dulu. Doa ler bebanyak.

    ReplyDelete
  22. NOW CURRENTLY OPEN FOR BASIC TO ADVANCE CLASS (PROMO) FOR 30/1/11.
    VENUE: LAMAN SERI HOTEL, SEK 13 SHAH ALAM (BERSEBELAHAN PTPL)
    FEES: RM295 ONLY!! (RETAIL RM350)
    DEPOSIT RM100

    LAST REGISTRATION WILL BE ON 26/1/11
    LIMITED SEATS!!

    ReplyDelete
  23. @noor

    taktau la. tapi selalunya stemen dari radio ni byk spekulasi je. huhu~

    ReplyDelete
  24. @CT

    wah...amik ape tu kak? takmau share ke? huhu~

    ReplyDelete
  25. @DrSinga

    kawan akak tu dokter ke?

    psst...cemana akak tau tensen kawen dgr dokter? ekekek!!!

    ReplyDelete
  26. @sahromnasrudin

    insyaAllah. mungkin rezeki utk mereka akan terbuka selepas usaha bersungguh2.

    ReplyDelete
  27. @Myaby

    yup. kite yg bujang ni mmg pandai ckp je lah..

    hakikatnya nanti kite sendiri pun tak tau cemana kita pulak di masa depan...

    ReplyDelete
  28. @Yunus Badawi

    cemana nak kenal org tu engineer atau bukan? kikikiki~~~

    ReplyDelete
  29. @Zie

    bab cost tak tau la pulak. mahal kot... tapi kalau dah nak mesti ada seribu dayanya kan?

    ReplyDelete
  30. @Ati Masrif

    akak. saya takut pegi spital.

    kikiki!!!

    kalau ye pun nak jumpe dokter saya rasa bukan kat spital kot. saya takut. pemalu pulak tu. hahah~

    ReplyDelete
  31. @cik fiza

    makin matang cikfiza kite berkata2. betul tuh!

    ReplyDelete
  32. @sepet

    YB tu nak masuk line utk bersedara dgn kite tu. mana tau nanti kite beranak anak pompuan. boleh kenenkan dgn Adam. hahaha!!!

    ReplyDelete
  33. @kucingorengemok

    alaaaa..itu.... jiran mak limah balik umah.... huhuhu~

    ReplyDelete
  34. @Queen

    ihihi~

    ye betul. yg penting ikhtiar.

    ReplyDelete
  35. @azieazah

    betul juga. cuma kalau itu dikategorikan sebgai satu usaha, GB rasa tak salah kot kan?

    masih guna benih dari suami dan isteri yg sah, betui dak?

    ReplyDelete
  36. yang pasti mesti banyak $$ yg kena keluar demi bayi tabung uji ni..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D