Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, January 28, 2011

Terluka tapi cover

GB terluka. GB mahu pergi (Ayat mengada-ngada)


Terluka tapi cover....terluka tapi cover....

Ok. Itu topik hot chat kat Hotfm pagi tadi. Tak pasti kawan-kawan ada dengar atau tidak. Tapi GB hampir pasti Kak AzieAzah ada dengar kot pagi tadi...

GB takkan review balik cerita-cerita yang dah ke udara pagi tadi. Cuma GB nak bagitau...kenapa tetibe ada pulak topik yang sangat terkena dengan batang hidung GB ni?

*
Yep yep...sekarang ni sebenarnya GB dalam process recovery selepas sesuatu yang complicated berlaku. Nak cerita pun tak reti...tapi kesimpulannya, GB baru je terluka sangat sangat sangat! 2-3 hari selepas kejadian tu...mata ni senang je nak berair. Hati asyik rasa sebak. Dengar lagu asyik nak nangis. Tetibe harus la semua lagu macam ada kaitan dengan GB padahal sebelum ni dah hari-hari dengar, takde rasa apa-apa pun. Dengar lagu Upin Ipin pun boleh berlinang air mata! What the fish betul kan?

Tapi kat luar GB senyum dan happy-happy dan gelak-gelak macam biasa. Emosi kene sorok, takut nanti orang nampak kita vulnarable. Masa duduk ramai-ramai, terlupa la sikit rasa sedih tu. Tapi bila dah sorang-sorang...siap la tisu 10-20 helai...sob sob!

P/S: Sekarang GB dah ok. Siyes! Tak caya? Tengok ni... :D))))

54 comments:

  1. nanti GB share la ngan kita..bgtau aje ek..:)

    jgn sesedih..

    adakah saya 1st?heheh

    ReplyDelete
  2. ala~~abang toll gate yang lain kan ada~~ke GB terluka dengan saya??

    terus saya tunduk dan menangis tersedu sedu~~

    ReplyDelete
  3. bujal, kamu muat tak duduk dalam toll-booth? hehe <-- sekadar nak menghibur gb yang luka ;)

    ReplyDelete
  4. Harap kami dapat sembuhkan hati GB :)
    Mari kawan-kawan, kita senyum ramai-ramai untuk GB :) :) :)

    Sometimes kena simpan perasaan juga untuk diri sendiri. I mean, ada benda yang tak payah nak canang kat orang...but kena hati-hati juga, jangan simpan terlalu banyak takut hati tu tak mampu nak tampung nanti...

    Kesimpulannya, berceritalah kepada orang yang kita percaya dan pendengar yang baik. Mungkin tak dapat nak tolong settle but at least perasaan tu ringan sikit...

    (^ ^)

    ReplyDelete
  5. jangan sedih sedih GB.
    harapnya lagu sponge bob boleh menceriakan GB..:)

    dah, pegi lepak dgn kawan2 tu

    ReplyDelete
  6. ingat luka kena pisau tadi... ;p

    sabarlah GB, luka tu pasti akan smbuh w.pun berparut.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. ala GB jgn sedih2 uhuk...jom dengar lagu wonderpet hehehe apa yg penting senyum eh2 silap kerjasama ekeke takmo sedih erk senyum sikit :)

    ReplyDelete
  10. Aslmkm.
    Ya, ada persamaan juga kita! :)
    Tetap senyum tawa dengan semua disekeliling.
    Aunty dari kecil memang tak kongsi sedih, pedih, duka & luka serta yang seangkatan dengannya tu hinggalah sampai akhir Form 2 bila pertama kali hati 'dicuri.'
    Sejak pemergiannya, balik simpan duka sengsara sendiri!
    Sekarang pun, hanya berkongsi dengan hubby.
    Insya Allah, GB juga akan sentiasa tabah & kuat semangat.

    ReplyDelete
  11. abrasion ker laceration?

    meh nak tolong dressing/ T&S..

    hehe

    ReplyDelete
  12. yes it's better to cover, heal faster :)

    ReplyDelete
  13. cian GB.. jnganlah cdey2 ye GB.. tgk.. see.. rmai org syg GB.. termasukla org ni.. sumenye smangat nk bg GB hepi blik..

    ReplyDelete
  14. aku tetiap kali nk period harus la cepat benar empangan nak pecah. naik letih pun ada.




    .

    ReplyDelete
  15. @bujal X

    kamu kejam. luka ini akan meninggalkan parut kamu tahu?

    ReplyDelete
  16. @kucingorengemok

    saya nak menghiburkan diri juga.

    saya rasa bujal cuma muat sebelah badan sahaja dalam tu. heheh~

    ReplyDelete
  17. @Sumandak Kinabalu

    hihi. dat's sweet.

    bila banyak hati nak dijaga, maka hati sendiri lah yg terluka...sob sob..

    ReplyDelete
  18. @Daddy Ziyyad

    dgr lagu spongebob...saya sedih mengenangkan patrick yg lurus bendul tu. hahaha~

    ReplyDelete
  19. @efa

    disebabkan tiada kerjasama lah maka GB sedih. huwaaa...sedih lagi! sob sob!

    ReplyDelete
  20. @DDrfauziah

    betul auntie. saya mmg susah nak cerita kat org tentang perkara peribadi kecuali org yg betul2 rapat dgn saya.

    saya nak juga berkongsi dgn hubby. tapi belum ada. hihihi~

    ReplyDelete
  21. @h4ni3

    laceration kot. tlong tapaukan luka saya kak. time kaseh. :p

    ReplyDelete
  22. @ummi5


    hihi. ye la kak. tak guna ingat lama2. tak membantu pun..

    ReplyDelete
  23. @Mimi Jazman

    hihi. sebenarnya kite tak sedih dah. dah ok. cuma jgn la dicuit2. nanti nangig balik. hihihi~

    ReplyDelete
  24. @tasekM

    empangan pecah bahaya kak. banjir satu negeri nanti. huhu~

    ReplyDelete
  25. meh nak lempang sapa yg sakitkan hati GB... grrr...

    ReplyDelete
  26. @- GC -

    aku bayangkan zahra yg cakap mcm tu...

    kalau zahra yg lempang, aku rela offer diri. huhu~

    ReplyDelete
  27. menangis la puas-puas GB....esok lusa lupa la nanti tu...tsk! tsk!

    ReplyDelete
  28. @cik emymilia

    dah puas nangis. skrg dah ok. dalam masa err...4 hari saja. hihi~

    ReplyDelete
  29. Alahai...takpe, semua kedukaan tu bkn pengakhiran tapi permulaan!! move on GB!

    ReplyDelete
  30. bertambah kaya pengalaman hidup GB.. :)

    ReplyDelete
  31. I've been through dat moment. sangat sakit sbb terluka, tp skang beransur sembuhhh. tabah ya GB

    ReplyDelete
  32. lorrr..terluka sbb putus cinta ke?
    cuba story sikit kat sya..

    ReplyDelete
  33. beb
    better now.



    i told u so many times.




    BETTER NOW!


    .

    ReplyDelete
  34. Ada sangkot paot dengan "Too many questions but not a single answer..."?

    ReplyDelete
  35. adoi..

    aku tompang sob sob. jommm ikot aku chill kat singapore. konfem terubat luke ko tuh.

    ReplyDelete
  36. bestnyer bila dapat meleraikan apa yang mengganggu jiwa kan.....hmm

    ReplyDelete
  37. Apa2pun we have to move on kan GB... :) setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya, bersabarlah ;)...
    Err...GB nak tisu extra tak? Saya bleh supply..hehe cheer up!

    ReplyDelete
  38. @Jiji-Fify

    haha. tengs kamu. looking forward to a new start now. :D

    ReplyDelete
  39. @norh

    pengajaran berharga yg tak ternilai. :D

    ReplyDelete
  40. @Poyaty

    saya doakan kamu terus bahagia dan tambah bahagia ok. :)

    ReplyDelete
  41. @MataHati @ MH

    huhu. komplikated.

    yang penting dah semakin sembuh. takmo tgk yg lepas-lepas lagi.

    thanks for your concern ya. :)

    ReplyDelete
  42. @gedek!

    erk.

    uncle baca rupanya?

    hihi~ yep. itu le kisahnye. hihihi~

    ReplyDelete
  43. @MasZuber

    haaa....aku tgh tunggu kompemesyen ni. kalau betul boleh ikut, aku gi beli tiket. hihi~

    ReplyDelete
  44. @amry

    betul tu awak. lega. lega sgt2 tau! hihi~

    ReplyDelete
  45. @Didz

    pasti ada hikmah. kite percaya. huhu~

    pssttt...nak tisu 4 kotak. hahah~

    ReplyDelete
  46. Ya, minggu ni Kak Azie rasa orang yang dlm mood sedih.

    Kak Azie pun sebenarnya sedang bersedih juga (difitnah sehingga hilang sorang kawan).

    Sedih sangat. Bagai tidak terduga boleh jadi sebegini.

    Jom kita layan sedih sesama.

    ReplyDelete
  47. ada benda yang memang payah untuk dilupakan walaupun mampu untuk kita maafkan..uhuk uhuk... :(

    ReplyDelete
  48. tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
    tadiiiiiiiiiiiiiiiiii !!
    taduuuuuuuuuuuuuuuuuu !!

    cheer u up tak ?


    (^_^)

    ReplyDelete
  49. kita ada plaster besarrrrrrr!!!!!!

    ReplyDelete
  50. tak ada henbeg holder macam AA eh??
    henbeg letak kat bawah je eh??

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D