Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 10, 2011

Sukaria bersama blogger 2 - Ice Room, Kota Damansara

These are the food that I ordered - Spicy prawn egg noodle and Avocado ice cream



Kepada sesapa yang tak tau Ice Room tu kat mana, cuba korang pergi menghala ke Giant Kota Damansara. Ice Room terletak betul-betul opposite dengan jalan masuk ke Giant tu. Eh kejap, ada berapa jalan masuk ke Giant ek? Setau GB satu tu je la, yang ramp naik terus ke parking lot tuh.

Kat situ parking no hal. Mungkin sebab GB pegi time tengah hari. Time lain tak tau cemana. Makanan ada banyak variety. Dari makanan melayu, cina, barat - sume ada. Kek, desert, dan yang spesel dah tentu la aiskrim kat situ. Harga pulak, lebih kurang macam harga kat Secret Recipe. Mungkin murah sikit dari tu. Rasa? Pegilah cuba sendiri. :D

Ambience? Agak menarik. Tapi personally GB rasa lebih best lepak kat luar. Orang Malaysialah katakan... Ingat orang Italy je ke boleh lepak kat luar ala kat street cafe? So kene la pegi time agak petang nak ke malam. Sejuk. :D

Yang lebih seronok tu sebenarnya sebab haritu fes taim GB jumpa dengan Kakcik Seroja, Kak Azie Azah dan dapat juga kenal dengan @cu Sayang. Selama ni kenal dalam blog je. Bila dah jumpa betul-betul kat luar dapat le kite diskas sikit-sikit pasal dunia blog ni. Tak rugi kan? Ngeeee....

P/S: Lupa nak dibagitau, situ ada Wifi Free jugak ya. And....kak azie, tart nenas tersohor tu dah bikin saya ketagih la. Sedap giler!

42 comments:

  1. terliur dengan aiskrim dia je...:P

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    NGAPE TAK AJAK BLOGGER KAUM ADAM YG LAIN NI? KITA PUN MINAT JUGA NAK JUMPA DAN SEMBANG2. BAGUS, KALAU ADA SAPE2 YG BOLEH TOLONG ATUR PERJUMPAAN!

    ReplyDelete
  3. Bagi pihak Kak Azie, Kakcik nak habaq - tart itu tidak dicampurkan dengan sebarang dadah yang boleh membuatkan orang ketagih! (ha..ha.. ha... aku dah tobattttt - kata Yasin dalam Man Laksa).

    :):):)

    ReplyDelete
  4. salam..

    kak seroja pun ada..,

    nape tak ajak saya sekali??

    ReplyDelete
  5. eskrem dia mabeles kaaannn...!

    ReplyDelete
  6. dak emylia pun da pandai 1st!

    haha..

    saya tak prnah smpai ctu gb..

    ReplyDelete
  7. masa balik exam tadi terliur gak nak beli aiskrim, tapi sekarang musim sejuk, cari demam la jawabnya kalau beli jugak..
    hehe

    ReplyDelete
  8. GB,
    macam best jea jumpe member blog kan? nanti bebile kite jumpe la GB ;p

    gambar kt tgif nanti aku email ek..

    ReplyDelete
  9. bestlah jumpa2

    nx time buatlah dekat tengah skit

    ReplyDelete
  10. eh.. asal ramai org suke avocado ice cream 2 ek?? hari tu,masa kat nilai,mama order lain tapi dapat avocado ni.. mule2..ingat x sdap,tp bila dh mkn baru tau.. hehehe.. sdap... so dont judge a book by its cover ok?? hehehe..

    ReplyDelete
  11. tak ajak punnnnnnnnnn...............
    :(

    ReplyDelete
  12. Terimakasih GB...!

    nanti lepak lagi ek.. bleh gosip sakan sakan!

    ReplyDelete
  13. ehehhe...a'ah la DrSinga..kita x diajak pon..hehehh

    ReplyDelete
  14. @luahfikiran

    alamak. saya tak tau pulak ramai yg berminat. takpelah, nanti kite cuba buat gathering lagi besar. lagipun yg haritu tu boleh dikatakan ad hoc je. hihi~

    ReplyDelete
  15. @kakcik

    tapi saya dah ketagih. ahahaa~

    mmg sedap la tart tu. puas hati makan!

    ReplyDelete
  16. @bujal X

    kamu dah create ramai protege. tahniah. hahaha~

    dtg la sini. dgn klang bukan jauh mana pun..huhu~

    ReplyDelete
  17. @Hamba Ilahi

    kalau nak cari pasal pun cari lepas dah exam ok. hihi~

    psstt..saya tak dapat komen kat blog kamu. pelik.

    ReplyDelete
  18. @MasZuber

    orait. next time kite jumpa buat 3-4 kali ganda lagi besar.

    ReplyDelete
  19. @Ati Masrif

    boleh kak. nanti kite lantik pengurus projek. kikiki~

    ReplyDelete
  20. @Mimi Jazman

    GB suka avocado and mint sebenarnya. tapi haritu takde mint. avocado saje pun kire oklah... :)

    ReplyDelete
  21. @DrSinga

    akak. jgn merajuk kak. plisss...ngeee~

    ReplyDelete
  22. @azieazah

    yup. next time kite duduk lama sikit. hahah~

    ReplyDelete
  23. @cikceriacorner

    nak ajak. tapi tak si=ure kamu kat KL atau melaka.

    tak terfikir nak call pulak, sengal kan? hihihi~

    ReplyDelete
  24. insyaAllah klu sampai sane, sy try singgah..mana tau terjumpe blogger lain hehehehe

    ReplyDelete
  25. gambar icecream avocado tu nampak unik..mcm kobis..hehehe

    ReplyDelete
  26. suke gamba munge with GB sign kat pic tuh..! ;) GB mmg meletops

    ReplyDelete
  27. Kenapa tak roger nak ke situ? Giant tu sykt tempat saya kerja sebelum ni yg buat.

    ReplyDelete
  28. sekali tengok eskrim tu macam kubiiiis lah!



    ADA POT BAIK NI...kReen selalu jugak terjah the strand carik tudung ...

    ReplyDelete
  29. @gismo82

    banyak jenis aiskrim. kalau pegi ramai2 boleh order sorang sejenis. boleh le pakat2 merasa.. :D

    ReplyDelete
  30. @sahromnasrudin

    harus singgah...tapi kalau nak mai roger la awai2. boleh blogger2 dtg menerjah. huhu~

    ReplyDelete
  31. @Daddy Ziyyad

    kan kan? itu la uniknya aiskrim kat sana. aiskrim lain pun rupe cenggitu. berlapis2..siap ada topping yg sedap2..

    ReplyDelete
  32. @FATIN MRAZ

    haha. baru create tu. tengs. tak takleh apply kat sume gambar sbb gambo lama2 sume dah ter watermark siap2. eheheh~

    ReplyDelete
  33. @Yunus Badawi

    ok la ok. next time kite roger ye YB... :D

    ReplyDelete
  34. @a.z.r.i.n.a.03.07

    haha. mmg pun. berlapis2. tapi sdp kak. kurang manis. :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D