Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 24, 2011

Selingan: Nak sahut seruan Kakcik lah!



Saja suka-suka nak join 'Pertandingan Mari Mengarang' anjuran Kakcik Seroja...Dengan menggunakan ini:


Maka terhasillah ini:


Tepung talam mungkin akan menjadi makanan kegilaan ramai di dunia setelah disahkan menjadi makanan yang boleh menghalang gangguan seksual terhadap pemakannya. Malah orang yang memakannya boleh menambah kuasa halangan terhadap gangguan tersebut dengan meletakkan permata di tepi piring kuih tersebut sebelum dimakan. Walaupun mereka mungkin tidak faham langsung makna kembiri, tapi kalau diberi sepotong halwa maskat mereka mungkin akan jadi genius sehingga makna-makna perkataan lain semuanya mereka tahu dengan sekelip mata sahaja. Malah apabila mereka melihat kakcik seroja dalam pakaian untuk mendaki, mereka sudah faham bahawa itulah tabiat beliau sejak berjaya menghasilkan sajak ulang tahun kelahiran yang ke dua puluh lagi. Yang peliknya, zombi kampung pisang sendiri pun akan berpakaian sebegitu jika terdengar suara azan bergema sayup menjelang pagi. Begitulah ceritanya untuk memikat hati wanita dalam gambar di bawah… 



P/S: Kakcik, gurau-gurau membawa bahagia...Hihiks!

Yang ikhlas,

46 comments:

  1. bravo .. gb sudah masuk gelanggang !

    ReplyDelete
  2. hehehe
    gigih betul!
    gud luck!! :D

    ReplyDelete
  3. tahniah GB....anda memang hebat..sy rasa antara awak atau cikgu ahmad humairi yang akan menang..ibuinttan punye pun not bad gak...

    ReplyDelete
  4. Wahhh saingan semakin sengit.

    GB ooo GB, kalu kalah, tak majuk, kan? kan?

    hikhikhik!
    penin ler pala Kakcik korang camni...

    ReplyDelete
  5. Terkasima, dah banyak blog makcik baca buat cerita pasal ni.makcik rasa ko punya terhebat dan kreatif buat masa ni.

    ReplyDelete
  6. Terima kasih gB kerana sudi turut serta. Mungkin kakcik akan ambil masa berminggu2 nak mengadilinya... ;-)

    ReplyDelete
  7. Ringkas dan padat. Acehhhhhhh, mcm I pulak jurinya...hahaha

    ReplyDelete
  8. Hebat! Sungguh hebat!

    Terus terbantut niat nak ikut serta sebab tahu saya tak akan menang kalau mcm ni huhuhu

    Kita share hadiah tu boleh tak?

    ReplyDelete
  9. alaaa, kita nak buat, tak terbuat²!

    ReplyDelete
  10. kita nak buat jugak... tapi tersangkut dekat pakaian mendaki tu huhu ~

    ReplyDelete
  11. wahhhh GB hebat la leh sambung kt kata2 kunci tu...

    ReplyDelete
  12. MANTOP! I LIKE THE PIC.. dgn nada lam ati.. cam kenai ja.. wink! ;}

    ReplyDelete
  13. nak kena semak dengan cekgu bahasa melayu dulu nih

    ReplyDelete
  14. wah..best nie..ure ayu kalah..heheheh

    ReplyDelete
  15. Tetiba rasa macam bingung..ahh..mesti pasal blum lunch lg..ekeke..

    ReplyDelete
  16. hikhikhik...good luck GB...karangan dah mantop....ada can nieyh..hehehe..
    semoga berjaya GB..go GB go!!!

    ReplyDelete
  17. @al-lavendari

    sebab uncle masuk dulu la maka saya menyusul... hihihi

    ReplyDelete
  18. @makdara TERdiva

    yeah. tq kak. sekali2 masuk contest. huu~

    ReplyDelete
  19. @h4ni3

    gigih...tak rugi mencuba. tgk, akak pun dah bagi hadiah kat saya. hihihi~

    ReplyDelete
  20. @sahromnasrudin

    gulp. terima kasih.

    saya karang ikut requirement ni (di samping niat mahu menang..heheh)

    ReplyDelete
  21. @azieazah

    kalau saya kalah saya geget jari kak azie. hahaha~!

    ReplyDelete
  22. @Cik Ina minat Do do Cheng

    alamak, ye ke kak. kalau cemtu sepatutnya saya kene la join lambat2. hahaa~

    ReplyDelete
  23. hahaha...kalau kena ada perkataaan yang diminta dalam satu2 ayat, ayat mesti pelik. hehehe...tapi macam best jer aYAT GB ni..Hmmm. GOOD lUCK

    ReplyDelete
  24. @kakcik

    errr...kakcik. ada lenguh kat mana2? nak GB urut? ngeeee

    ReplyDelete
  25. @Daddy Ziyyad

    juri profesional ek? jgn buat saya ken boo kalau menang tau. hahaah!!

    ReplyDelete
  26. @Yunus Badawi

    kalau kite menang kite share isi kandungan apa yg dalam hadiah tu nanti... kalau tak menang tak dapat le saya nak share. muehehehe~

    ReplyDelete
  27. @♥ manje ♥

    sebenarnya pakaian mendaki tu boleh disangkut dgn hanger jugak kalau kamu mahu. heheh~

    ReplyDelete
  28. @darkbatman

    wahaha...tengkiu aie. lama tak ke sini. huhu~

    ReplyDelete
  29. @cemomoi

    ala...kene pakai juri cikgu ke? huhuhu~

    ReplyDelete
  30. @amry

    hihi. tengkiu. dah lama tak buat karangan. :D

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D