Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, January 13, 2011

Saya mahu anda tahu siapa sebenarnya GB

Untuk makan tengah hari. Nasi putih, paru goreng, sayur bendi, tempe goreng pedas.
Saya takmau mintak maaf kerana buat kamu terliur sekarang.
Hahaha!!!


Sebenarnya nak jawab tag dari kak AtiMasrif dan uncle DaddyZiyyad je. Kak Ati, maaf lambat... DaddyZiyyad, sila beli pisau cukur sekarang.Eheheh~


Soalans:
  1. Apakah hobi anda?
  2. Senaraikan tempat-tempat yang anda ingin pergi
  3. Sikap positif yang anda miliki
  4. Sikap negatif anda
Jawapans:
  1. GB suka amik gambar. Suka jalan-jalan. Suka tengok orang. Suka cuba makanan baru.
  2. GB teringin nak pegi Alhambra, Switzerland, Jepun, dan Korea. Sume tempat sejuk-sejuk tuu...
  3. GB seorang konfiden. Tak suka nak fikir jahat pasal orang. Selain tu mudah senyum. Dan juga sentiasa cuba menyukakan hati orang lain walau diri sendiri tak senang. Caring, mungkin. Susah nak marah. Hihihi~
  4. GB terlalu independent. Susah nak percaya orang. Susah nak minta tolong orang. Dan tak pandai simpan duit. Nasib baik ada ASB dan KWSP. Lagi satu, terlalu tegas. Mak aii buruknye perangai GB....Huhuhu~

Amacam? Sekarang sila tengok kat bawah ni. Kalau nama anda naik, sila buat benda yang sebijik macam yang GB buat ni.
  1. MsFatin Puan Bestfriend Ibu Irizz
  2. Cik Mastura Yang Manis Tapi Garang
  3. Didzy Gadis Brunei Yang Baru Kawen
  4. Ardzmarn Yang Mai KL Tak Roger GB
  5. CikGulaGula Yang Sweet Macam Gula Kapas
  6. CikNoreed Yang Rajin Intai Fesbuk
P/S: GB outstation mungkin dalam 2 hari ke Chini. Korang jangan nakal-nakal tau....

82 comments:

  1. salam gb, habis lah pasni org igt kita stalker fb. muahahahaha. insyAllah akan ku buat tag tu, amik masa yg ppaaannnjjjjaaannggg jgn mrh ye.

    psstt..psstt...confuse jap ke Chini ke? ke China? kalo ke tasik chini bawakan sy sisik naga tu. heheh

    ReplyDelete
  2. Fuhhh.. nasib baik GB tak tag saya! hehe..

    -ShueQry-

    ReplyDelete
  3. Yang pasti TEMPE itu kReen dapat makan puas-puas lunch tadi !

    ReplyDelete
  4. Salam kenal.
    Semua orang berbeza-beza dalam dunia ni kan? Tapi saya pun teringin nak pergi Jepun dan Switzerland.

    ReplyDelete
  5. dah lama teringin nk pi Alhambra...gara-gara terpengaruh dengan novel..ha ha

    ReplyDelete
  6. okey dah tahu. pasal simpan duit kat ASB ngan KWSP, sama ngan makcik tu.

    ReplyDelete
  7. suka kat pic tu...cam sedap..:) lauk diet erkk!

    ReplyDelete
  8. Salam

    Bab suka tengok orang tu kena hati2..haha

    ReplyDelete
  9. Ehhh youu. Kiter dengar kan... ASB nak kuarkan bonus laaarrr... Belanja eekk?

    ReplyDelete
  10. GB tegas sgt? waahhh takutnye :P

    ReplyDelete
  11. Nak ikut gi Chini!
    Err...Chini tu dekat mana ek? hehe...
    thanks for the tag GB, karang saya buat ye...

    ReplyDelete
  12. mcm best je makanan tu... hobi suka makan tu adalah hobi terbaik...

    ReplyDelete
  13. pagi2 tgk entry nie buat lynn lapar...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. suka tempat sejuk2
    gb genting takde dlm senarai ke..ahak!

    jgn lupa snap pic di sana
    pokok2 ke..buaya ke..TUT ke..muahaha!

    ReplyDelete
  15. tak terliur pun sebab GC tak suka tempe dan paru. yahuuuu

    ReplyDelete
  16. dah tahu sedikit perihal GB hari ni... menarik ya..

    ReplyDelete
  17. switzerland??? negara yg sangat cantik & best...acu teringin nak ke sana semula insyaAllah..

    ReplyDelete
  18. selamat pi ke chini gb!
    last alis pi tahun 2006 tak silap.
    masa tuh teratai banyakkkk sangat. dan oh, org asli muslim disana sangat hebat masak sambal ayam, alis tambah 2 kali.. (err.. ke 3 kali kot?)

    tapi gb punya makan lunch mmg sama fav cam alis.

    boleh sep2 la kita dorg! haha!

    ReplyDelete
  19. orang yang tegas ni, kalu marah bley wat orang lain kecut perot x??


    :D

    ReplyDelete
  20. paru tu je macam berkenan sikit..hehehee

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah tak terkena..GB jln bukit putus erk???

    ReplyDelete
  22. kepada bloggers.. selain membace N3 GB ini, anda buleh juge find out about her tru her BFF.. hehee.. siapa sebenarnye GB?? menarik kan..
    GB, oke2.. ai folo sebijik cam yg u buat oke?

    ReplyDelete
  23. hokey GB. nanti i buatkan.

    mane ade i garang..hehehhehe ;p

    hati2 yea di Chini. i dengar ade naga gatal di sana.. ;)

    ReplyDelete
  24. sayur bendi nmpak menyelerakan. auwwww

    ReplyDelete
  25. nasib baik tak kena tag lagi skali
    kihkihkih

    ReplyDelete
  26. gB, kenyang tengok gambar tuu... burrpp!!

    ReplyDelete
  27. Fuhhh! Nasib baik nama aku tak naik. He he. Selamat Bercuti di Tasik Chini. Jaga jaga ada naga. he he

    ReplyDelete
  28. negara sendiri pon tak habis pusing lagi ni...hehehe....
    suka jawapan tuk soalan no 3 :)

    ReplyDelete
  29. sonoknyerr gi chini kanns.. ehehe

    ReplyDelete
  30. gb..sy x tliuq sb paru,bendi n tempe..sume sy x mkn.sy mkn nsik tu je.hahah!

    gb..amik pic byk2 kt chini nti.hehe

    ReplyDelete
  31. dont know where to put my comment ; but really like your blog - macam cinta pandang pertama, gitu..ekeke.
    nice picture~

    ReplyDelete
  32. @SBC Admin

    salam...terima kasih sudi singgah di sini. :)

    ReplyDelete
  33. @Cik Ina minat Do do Cheng

    kalau takde dua2 tu mmg takde nye nam menyimpan kak...haha~

    ReplyDelete
  34. @ab@h_Izz

    itu close up kat lauk je...nasinye sorok. hahah~

    ReplyDelete
  35. @kakcik

    :D

    akak pun. kalau ade pepehal bagitau ok. :D

    ReplyDelete
  36. @azieazah

    jom jom! kite banje mkn. nak mkn ape?

    minum pulak akak belanje. ekekek!!!

    ReplyDelete
  37. @Didzy

    Chini tu kat Pahang sayang... jom kite pegi sana!

    ReplyDelete
  38. @Ati Masrif

    byk gambo ni kak...!

    genting je yg mmg tak masuk book. heheh~

    ReplyDelete
  39. @- GC -

    kite tak puas hati sebab kamu tak terliur. hahah!

    ReplyDelete
  40. @rATu kEBaYA

    hihi. tengs. biasa2 saja cik taru... :D

    ReplyDelete
  41. @||alis||

    alis, jom lagi ke sana mau? next time nak rasa masakan org asli pulak!

    ReplyDelete
  42. @FATIN MRAZ

    alamak. saya terasa malu sudah. hihihi~

    ReplyDelete
  43. @MasZuber

    ai rasa kalu u yg pegi naga tu akan jadi bertambah gatal. kikiki~

    ReplyDelete
  44. @Myaby

    suke bendi jugak? ok, saya suka kamu. haha~

    ReplyDelete
  45. @h4ni3

    saya takut kene cocok kalau tag akak lagi. hahaha!!

    ReplyDelete
  46. @amry

    itu jawapan nak up diri sendiri tu...hahahaha!!!

    ReplyDelete
  47. @en_me

    seronok....amik gambar pun best kat sana. :D

    ReplyDelete
  48. @Semarak Api

    gambar byk. GB akan share dari semasa ke semasa. :D

    ReplyDelete
  49. @~najwa~

    owh, thanks najwa. really appreciate it. :D

    ReplyDelete
  50. @Sumandak Kinabalu

    tak jadi nak nakal2 kamu dah pesan cenggitu. hahah~

    ReplyDelete
  51. @ciK LyndaWawa igUana

    kamu jgn igt selamanya akan terlepas. miahahaha!!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D