Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, January 29, 2011

Pucuk dah jadi ulam

Pucuk pokok Bucida Molineti yang popular untuk landskap masakini.
 Tapi jangan dibuat ulam pulak...tak penah dibuat orang ok....


Kisahnya...

Kawan-kawan suka tak muzik Aizat Amdan? Kite suka..... Bagi kite dia seoang penyanyi yang berbakat dan composer yang genius dah lebih bagus lagi, sangat motivated untuk memajukan diri. Tengok tak betapa slimnya dia sekarang?

Lagu dia yang tengah best sekarang adalah lagu Perpisahan Ini. Sungai Lui pulak macam biasalah, dah jadi lagu all-time-favourite dah rasanya…

So bila kite tak dapat beli tiket ke konsert dia 29 January (which is today..) kat Bentley Auditorium, rasa agak kecewa. Cepat betul sold out. Ramai betul yang suka dia rupanya. Huhu~

Tapi tup-tup, semalam dapat kite call dari seorang akak yang juga seorang novelis ni. Dia ajak kite tengok konsert Aizat! Tiket free lagi!

And no no no….kite tak tolak. Bila ulam yang datang, jangan le ditolak. Itu rezeki namanya.

Atau sebenarnya minda bawah sedar kite sedang aktif? Hahaha!!!

P/S: Terima kasih blog Kuasai Minda dan iMotivasi. Bila baca GB rasa a bit lifted up. Tengok hasilnya…GB dah dapat apa yang GB nak!

27 comments:

  1. tak maw ajak kita sekali ke...???

    ReplyDelete
  2. 1st! ha ha

    wahhh bestnyer leh tgk konsert..kita suke lagu sungai lui...jgn kim salam kat aizat nanti..hi hi~

    ReplyDelete
  3. ajaib ajaib....permintaan separa sedar tu. hehe. kureng sikit bab2 tengok konsert ni.

    ReplyDelete
  4. penuh lagu dia dalam enfon kita tau...

    ReplyDelete
  5. itu bukan ke daun yang kite ltak dlm tomyam tu??

    ReplyDelete
  6. Best...best
    Aizat salah seorang artis yang sangat berjaya dan berbakat. Lebih kurang dengan Faizal Tahir...

    Enjoy the concert GB :)

    ReplyDelete
  7. akak, nak ikkkootttttt...nak sain Aizat jugakkk...

    ReplyDelete
  8. ...and akak ini sedang jelezzzz ok?

    ReplyDelete
  9. Upload gambar konsert...? Nak tengok your hasil foto yang ada lighting & movement pulak... asik gambar still-life & scenery je...?

    ReplyDelete
  10. ye, i luv aizat. hehe. bestnya GB dapat tix free, len kali share2 ye

    ReplyDelete
  11. Waaaaaa....
    tahniah kerana dapat tiket free.
    Bukan senang orang nak bagi free stuff sekarang ni kan? Aizat memang best.

    See you around.
    Regards:
    lunaticg.
    via Sabahan Bloggers Club.

    ReplyDelete
  12. @cik emymilia

    phewww...nasib baik kite tak kirim kan salam. hihih~

    ReplyDelete
  13. @Khairul Amry Mohamad Puad

    hihi~

    percaya tak ini konsert pertama yg kite tgk?

    ReplyDelete
  14. @en_me

    jgn mkn en me. takut sakit perut. hu~

    ReplyDelete
  15. @Mimi Jazman

    dik oii...daun tomyam tu daun limau purut. nanti GB taruk gambo supaya tak kompius ok. :)

    ReplyDelete
  16. @Zie

    i tgk je dik...sain sain tak minat nak amik. hu~

    ReplyDelete
  17. @azieazah

    errrr...nanti saya nyanyikan lagu aizat kat akak ek. ngee~

    ReplyDelete
  18. @gedek!

    bagi betis nak peha. hahaha!

    insyaAllah..in next2 entries. setakat yg termampu je la. hu~

    ReplyDelete
  19. @Poyaty

    yesss!!! i share cerita ok. hahaha~

    ReplyDelete
  20. @sabahblogger

    thank kamu. mmg terkejut sebab org sudi bagi kite tiket. impian jadi nyata! hihi~

    ReplyDelete
  21. eh..lambat tahu pula..

    sat n sun ..line teruk
    pasai hujan lebat..

    bestnya dpt tiket free ^_^

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D