Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, January 9, 2011

Mengularsawakan diri di Bilik Ais

From left: Kakcik, hubby and son, Dato', Kak AzieAzah, ehem, dan AcuSayang
(Thanks to Kakcik Seroja for the photo)


Ceritanya, pada suatu hari yang permai GB pegi le ke Kota Damansara berjumpa dengan geng-geng blogger Tom Jones (bak kata Kak Azie) di Bilik Ais atau bak kata Alicia Keys, IceRoom.. Memang tak rugi walaupun sebelumnya GB boleh pulak tak jumpa Bawal Power yang sepatutnya GB join jugak.

Dipendekkan cerita kitorang pun terus berjumpa kat IceRoom je. Hasilnya, memang kenyang lebih dari ular sawa dah memasing. Mana taknya...Memasing order makanan dan ice cream. Disebabkan kitorang ada voucher RM100, maka kitorang pun order sesuka hati. Heheh. Ingatkan cukup-cukup seratus, rupanya terlebih 30 hengget. Tapi berbaloi... Kenyang sudah pasti. Akak-akak blogger (cewahhh!) tu pun teramatlah happening dan sempoi. Dato' pemilik IceRoom tu pun sudi duduk berborak dengan kitorang ni. Walaweh memang keles la...

Dalam entry berikutnya GB akan taruk sikit jelingan pandang terhadap makanan yang kitorang order.

Sebenarnya semasa GB publish ni GB baru setengah jam balik dari sana. Huhuhu~

P/S: Kawan-kawan, hamba Illahi, iAwani, Belle, h4ni3, cikceria, ummi5, cikLynda, Kuasai Minda, Ati Masrif, kReen, Didzy, MimiJazman, kLynn, YB, cikEmylia, kAzie, Amry, Nora, Aspen, kCT, HasrolNizam, Gedek,  Noreed, Alien, GB masih tak dapat blogwalk. Ampun dan maaf dipinta. Sedikit busy dengan hal kawen incik adik. Lagipun malam ni sampai tak tau bila GB kene berpisah dengan netbook ni sebab adik nak pinjam. Sob sob~

51 comments:

  1. wahhhh, beshnya. belum sempat pon masuk. lalu saja depan bilik ais neh. hehe. x saba nk jeling makanan gb :)

    ReplyDelete
  2. tak kire.. lepas ni kena khatam balik mana yang dah terlepas baca! pastu kena blanje kat bilik ais KD jugak!
    kekekke...

    take ur time.. :D

    ReplyDelete
  3. teringin gak nak merasa bilik ais...tapi kita duk kat luar kawasan...x dapat le...hu hu hu

    pssttt...GB jgn lupa singgah umah ai..keh3x..

    ReplyDelete
  4. Terima kasih juga kerana tak segan bergandingan dengan geng Tom Jones yang ada kelas itu! hehehe... :)

    ReplyDelete
  5. Will wait for the jeling menjeling...hehe
    Best apa makan ramai-ramai, memang tak sedar-sedar mulut tu sesedap rasa order itu ini...hahaha

    ReplyDelete
  6. Amboi, bestnya, RR ingat nak join, tapi malangnya sekarang berada di Negeri Bawah Bayu. Dari rumah RR tak jauh sangat, cuma 5 minit sahaja dari D'Villa Botani, Kota Damansara. Kalau tidak boleh jugak bersembang dengan gadisBunga ye. Insya Allah next time.

    ReplyDelete
  7. ammvoiiii meriahnyerr uoolsss.. ehehe

    ReplyDelete
  8. huhuhu.. kak GB salah eja nama kite.. huhuhu.. sob2..

    hehehe.. tak pela.. bak kata drhanie..take ur time.. hehehe..

    nama orang ni MIMI JAZMAN la kak GB.. hehehe.. tp..xpe.. xkisah pun..

    ReplyDelete
  9. meriahhhhhnyeeeee :)

    mana sedap dgn Baskin Robbin?

    ReplyDelete
  10. gadis bunga...
    saya nak entry piknik taman layang-layang kepong....

    ReplyDelete
  11. bilik aiss??

    menarik gile namanye. hihi

    ReplyDelete
  12. @Poyaty

    nanti kite taruk apa yg kite order ye. nak amik gambar makanan org lain segan pulak sebab baru 1st time jumpe. bajet ayu la konon. kikiki~

    ReplyDelete
  13. @h4ni3

    baiklah akak! lepas ni GB qada' balik. heheh~

    jom la kite membeku kat bilik ais tu. huu~

    ReplyDelete
  14. @cik emymilia

    kalau mai sini roger la. boleh kite mkn eskrem kat sana. hihi~

    jgn risau, kite tak penah lupa untuk singgah rumah kamu. :D

    ReplyDelete
  15. @kakcik

    akak mmg keles laa. k azie and acu pun. mmg keles!

    ReplyDelete
  16. @Sumandak Kinabalu

    mmg..masa mengorder terus lupa diri kejap. hahha~

    ReplyDelete
  17. @The Red Rambutan

    insyaAllah next time kite boleh jumpa. gi sabah meh? GB baru tgh plan nak beli tiket nak gi KK. huhu~

    ReplyDelete
  18. @sahromnasrudin

    icecream dia worth a try. makanan lain kene baca review org yg penah mkn. tapi fich n chips dia sedap. rasa sikit yg acu punye semalam. :D

    ReplyDelete
  19. @Mimi Jazman

    maaf...terlepas pandang kat N tu. ok dah dibetulkan. :D

    ReplyDelete
  20. @cik fiza

    best...next time moh le kite sesame. :D

    ReplyDelete
  21. @Daddy Ziyyad

    baskin robin tu kategori lain dedi. huhu~

    both sedap dgn cara masing2. huhu~

    ReplyDelete
  22. @Myaby

    haha. tapi masuk dalam tu takde la sejuk mane. hihihi~

    ReplyDelete
  23. salam gb.
    its ok, bukan gb dah bertandang tadi pagi ke?hehehe.
    bestnyer ada gathering bloggers, jeles nyer. nak itot.

    psst..gb i think ur nuffnang yg kat sidebar tu ada error. perhaps u have to check it out.

    ReplyDelete
  24. @noreed

    thanks dear. kite baru perasan. so sengal kan? ngeee...

    skrg sudah tukar. kalau ada nampak something wrong lagi please tell me ye.

    thanks sgt. :D

    ReplyDelete
  25. @noreed

    next time jom kite gather lak. nak tak? :D

    ReplyDelete
  26. Sejuk, tak boleh belah daddy ziyyad punya soalan. baskin robbin ngan ice room.khe khe.

    ReplyDelete
  27. huuuuuu..seronoknya. jeles tau.

    no hal lah yang. kReen pun sibuk akhir-akhir ni. kena adjustkan balik schedule keja & anak-anak.


    Keyboard tak beli lagi. onscreen keyboard tu mmg menyiksakan.

    Hari ni balik cepat. Ada hal tadi, jadi tu yang boleh jenjalan bila cik abe tak guna laptop dia.. hehe.

    ReplyDelete
  28. @a.z.r.i.n.a.03.07

    saya dah hampir kompius saya jawab soalan yg mana. heheh~

    beli la kibod cekcepat kak. kang piuh tgn nak menaip on screen. huhuhu~

    ReplyDelete
  29. Terimakasih banyak GADIS BUNGAAAAAA!

    ReplyDelete
  30. jeles jeles jeles....nak gak buat gatheringggggg......wwwaaaaa

    ReplyDelete
  31. @Khairul Amry Mohamad Puad

    jeles tu adalah perkara yg bagus. bila jeles, maka akan terhasillah gathering. kikiki!!!

    ReplyDelete
  32. ur most welcome. kita perasan time weekend tu hari lagi, tp kut2 lah gb mmg tgh buat something sbb perubahan domain. if my blog ade something wrong sila2 beri teguran ye. :)

    nak, nak, nak <---jawp kepada comment gb yg kedua.

    ReplyDelete
  33. @noreed

    ok ok. nanti kite plan cantik2 ok. :D

    ReplyDelete
  34. nape ntah..sy rs sy mcm pnh tgk aje muke gb nih.mcm fmliar je.tp ktmane ekk.. *ampun..komen sdkit tsasar dr cerita entry.hehe

    ReplyDelete
  35. kehkehkeh..hehehe..
    balik tu sume jadi ular sawe ye...

    takooot..
    hahahaa

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D