Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 26, 2011

Kenapa toll gate boy tak boleh ensem-ensem?




Kisah benar, terjadi kat GB sendiri. Masa tu GB dari Sungai Petani.
.

Sampai di suatu plaza toll kat area Penang, GB nampak budak yang jaga tollnye sangat ensem.

GB sebagai driver berasa teruja bila nampak orang yang ensem macam tu.

Saje GB siapkan duit besar. Supaya budak toll yang ensem itu boleh amik masa yang lama untuk cari duit tukar.

Dapat la tengok lama-lama sikit. Ngeee...

.
.
.
.
.
.

Sebaik sahaja sampai giliran GB, GB pun bagi tiket toll dengan duit RM50. Saje je kan? Huhuhu~

.

Budak toll tu tak marah. Dia senyum je. Wah, tengok dekat-dekat lagi ensem. Alahai ensemnye...Ngee...

.

Tengah-tengah GB senyum kontrol terkulat-kulat tu, tetibe dia cakap, 'Ni kad BonusLink cik...'

.

Sambil senyum. Sambil tunjuk kad BonusLink kat GB. 

.

Owh. Lenyap ditelan angin dah senyum GB. Malu. 
.

Dalam hati...
"Dem! 
Cemana boleh bagi salah kad ni? 
Dah la lama gak nak tunggu duit tukar. 
Ciskek! Hampagas! Demit!"

.

Dan budak tu sengaja tukar duit tu lambat-lambat. Argh!!!!!

P/S: Nak saman malu, boleh tak? Hihihi~

66 comments:

  1. nasib baik tak terbagi IC.
    Kalau tak nampak sgt nak berkenalan...ahakssssss

    :)

    ReplyDelete
  2. GB..he he..tak boleh saman..sendiri yang mulakan..

    ReplyDelete
  3. Lol! Kan bagus kalo GB terus bagi passport ke, IC ke no hp ke.. bleh kenalan terus ;)

    ReplyDelete
  4. hahahah...kalau akak lah dah blah langgaq gate kat depan tu. wakakkakakak!

    http://twinykwinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. kah kah....malu syehhh kalau kena kat diri sendiri..kiki

    ReplyDelete
  6. teringat cerita yg amy mastura jd toll gate girl tu...sweet sgt citer tu ^___^

    ReplyDelete
  7. tu tak tgok imanshah lagi..wahaha

    gurau je

    ReplyDelete
  8. Uncle pernah jumpa blog yg pemiliknya Toll Gate Girl... dan entry dia bertajuk "Kenapa pemandu kereta tak boleh ensem-ensem?

    Emmm... dah sah sah GB tak caya....

    ReplyDelete
  9. Plaza Tol Sungai Dua, Seberang Perai.. hehe.. GB terbagi kad Bonuslink pasal Kad Transit tu sama saiz dgn kad kredit, kan??

    Sebenarnya dalam Kad Transit tu, ada cerita di sebaliknya tau.. hik hik hik.. (Cuma dreba lori & bas saja yg tau..)

    ReplyDelete
  10. kalau excited, selalu jadilah perkara-perkara yg tak diingini berlaku. Jangan risau nanti boleh jumpa banyak lagi yang encem.

    ReplyDelete
  11. alamakkk...
    saat2 romantik ala2 ada angin tiup2 rambut tetiba bertukar jd saat2 mengerikan huhuhu
    takpe GB, jumpa dia skali tu je kn :P

    ReplyDelete
  12. datang la pejabat tanah klang~ada sorang jaga kaunter hrnsem menanti GB~~haha~

    ReplyDelete
  13. oklah tu GB..lg lama leh duk kat tol tu.. he..he..he..

    ReplyDelete
  14. tu la GB.. asyik sgt!! hehehe.. kn dh kene..

    ReplyDelete
  15. Apasal tak kasi kad pengenalan terus jek?! keh keh keh

    ReplyDelete
  16. keh2
    buat2 enjin mati kat situ la bess
    bulih kenal lama2

    ReplyDelete
  17. hahaha .. buleh gak collect point bonuslink kat tol tuh!


    :D

    ReplyDelete
  18. dia pulangkan baki takde selit no telefon ke?

    ReplyDelete
  19. sibbaik dia x cakap, 'ahkak, Ni kad BonusLink ahkak...' ~ ahaks

    ReplyDelete
  20. Lain kali sediakan 'name card' siap2.. :)

    ReplyDelete
  21. hik..hik..hik...
    muahahhaa

    nik tak boleh tahan gelak mengekek kat opis ni..ahahhahahhahahhahaha

    GBBBBB>...tak bleh blah siot..ahahhahahahahhahahahhahahaa


    adoila....cane bleh tertukar tu...hahhahahhahaha...
    ok ..mas ani dah kabur2 keyboard dek mata bergenang banyak sangat gelak..ahahhahahahhaha

    ReplyDelete
  22. hahahhahahahhaaa....

    nakal akak ye tgh2 jalan..hehehe

    ReplyDelete
  23. terase besar benar kemaluannya yang berlaku di situ ya..hehee

    ReplyDelete
  24. muakakaka! tersalah bg kad takpa jugak, jgn salah masuk gear gostan sudah...
    #teringat kisah tetamu2 zulaikha terhiris tangan sendiri ketika terpandang Nabi Yusuf#

    ReplyDelete
  25. apsal la x tertukar ngn name card je
    br dia x pulg blk

    nnt mlmnya siap la dpt pggilan nk bkenalan..haha

    ReplyDelete
  26. @Daddy Ziyyad

    bagi ic tu obvious sangat dediii...hahaha~

    ReplyDelete
  27. @kak Erna

    nak saman mamat itu sebab sengaja buat lambat2. hihihi~

    ReplyDelete
  28. @Didz

    aishh...nampak sangat tuuu...hahah~

    ReplyDelete
  29. @Drama Mama

    tak boleh kak. nanti kete kemek. hahaha~

    ReplyDelete
  30. @fatt

    aku suka amy mastura berlakon. best!

    ReplyDelete
  31. @IMANSHAH

    hmm..bahaya ni. takut terlanggar pondok pak guard. huhu~

    ReplyDelete
  32. @gedek!

    bagi link uncle. baru GB percaya. kikiki~

    ReplyDelete
  33. @Abang Zul

    ye, betul-betul!

    apa ceritanya? ceciter! ceciter!

    psstt...boleh modify chips ke? huhuhu~

    ReplyDelete
  34. @Cik Ina minat Do do Cheng

    haha. toll gate boy ramai yg ensem tapi yg sorg tu sangat menarik perhatian. :p

    ReplyDelete
  35. @bujal X

    ye. saya sedang mencari pasal untuk ke sana. huhu~

    ReplyDelete
  36. @Ismail Fitry

    cett. dibuatnya dia tak pulangkan terus mau jadi pendatang kite ni kang. haha~

    ReplyDelete
  37. @alien

    kete belakang banyak la weyyy...hahaha!!

    ReplyDelete
  38. @kucingorengemok

    nanti aku check balik kat resit tol. tapi aku rasa dah buang la resit tu. hahaha!!!

    ReplyDelete
  39. @en_me

    kalau kene ahkak pun tak malu gitu...huhu~

    ReplyDelete
  40. @Queen

    aiitt kontrol. tergeletek baby dalam perut tuh. hahaha!!!!

    ReplyDelete
  41. salam lawatan gitew...

    hahaha... ada benarnya kata GB itu..
    maza pernah terserempak dgn gadis jelita di plaza tol...

    siap berkenalan dulu, sambil menantikan duit tukaran yg sengaja diberi berangka besar...

    sambil2 tu tanya nama, asal dari mana...

    sekali berbelit jugalah nak menyebut namanya,.. dia datang dari BOSNIA! ahaks.. hambik ko...

    dua hari lepas tu cuba nasib lagi mahu bertemu berwajah ayu tadi.. tapi sudah tak der nasib lorr.. hehehe

    ReplyDelete
  42. @Zie

    hiway tu tempat yg bosan ok. sesekali boleh cuci mata, mesti la best. kikiki~

    ReplyDelete
  43. @Abu Aiman

    yep. time tu terus teringat kisah nabi yusuf.

    tapi pasal gear reverse pun ada cerita gak ni...next entry. heheh~

    ReplyDelete
  44. @Al

    itu kalau dia nak call. kalau dia tak call??

    malu sehhh!!!

    ReplyDelete
  45. @maza

    salam maza. terima kasih sudi singgah.

    penah jugak rupanya ek? hhahaha~

    best rupanya kan sesekali flirting kat toll ni. :p

    ReplyDelete
  46. Aslmkm.
    GB teruja berapa saat la kiranya tu?
    So awal maksudnnya nak beri kad nama ke? Takkan nak bagi kad 'Touch & Go' pula kalau sudah berada di lorong tunai. :)

    ReplyDelete
  47. @DDrfauziah

    salam auntie..

    nak jadi cerita...kebetulan kad transit dari toll sg petani ke toll sg 2 depa pakai yg mcm kad tu..bukan yg kertas macam biasa. huhu~

    ReplyDelete
  48. kahkahkahkah...


    boleh buat tele-novela ni GB.



    kalau boleh nak sorok muka tu bawah steering kan?

    ReplyDelete
  49. altis baru 7 sped itu memmang buatvdada berdebar..\(tak ada kaitan eh??!)

    ReplyDelete
  50. @a.z.r.i.n.a.03.07

    aishh...masa tu rasa mcm nak gigit stereng pun ada. hahaha~

    ReplyDelete
  51. hahahahaha...kelakor la GB ni.kikikiki....sah2 keam kabut jadinya GB time tu kan. plus rasa malu yang amat. hehehe

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D