Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, January 22, 2011

Haruan yang tak sempat makan anak (Gotcha! My first catch!)




Tahniah kepada Princess Laila dan Sumandak Kinabalu kerana berjaya meneka dengan tepat. Hadiahnya adalah GB taruk link korang kat sini. Boleh la kan? Plis.... :D

***
Balik kepada kisah sebenar, tengah-tengah asyik mengambik gambo, GB sebenarnya tak sedar yang GB tengah pegang joran tu untuk memancing, bukan untuk diambik gambo. Tibe-tibe je joran rasa berat dan macam ditarik-tarik. Eh, alamak. Ikan ke? Terus GB tarik balik, haaa...nampak la ikan haruan yang lagi besar dari yang Bunda dapat. Terjerit ayu sikit sebab tak berani nak pegang, lagipun mana nak amik gambo ikan lagi, dengan nak pegang joran lagi, nak tahan ikan yang meronta-ronta lagi. Last-last maksu GB yang datang tolong amik ikan tu.

Tu je la satu-satunye shot untuk ikan pertama GB. Besar jugak. Percubaan pertama memancing. Pakai umpan cengkerik. Boleh la kan..? J

P/S: Sekilas ikan di air, jangan tanya GB yang mana jantan yang mana betina. Sama je rupa memasing.

24 comments:

  1. best gak tengahari ni kalau dapat makan ikang

    ReplyDelete
  2. @Imran nyambek

    kalau ikan fresh-fresh baru tangkap laaaagiiii best kan! huu~

    ReplyDelete
  3. Dulu-dulu time projek akhir.. CE buat kajian tentang pencemaran sungai melalui maklumat ikan2 sungai...siap awet-awet lagi..tapi tak tangkap sendiri..upah org tangkap je..ahaks!

    ReplyDelete
  4. not bad lah..zaman memancing dah berlalu

    ReplyDelete
  5. apesal tak ajak uncle pergi mancing sama !

    memandai jer tukar peribahasa orang dulu-dulu .. hehe

    ReplyDelete
  6. seronoknya kalau makan ikan yang dipancing kan,... ngeee~

    ReplyDelete
  7. Kita suka pancing ikan haruan ngan keli mase kecik..masa akak upload gambar pancing cap puyu semalam, sy gelak kaw kaw..sebab x sangka sekarang ada jenama tu..


    besar tu akak ikan haruan akak pancing..wah, ada bakat terpendam rupanya..ni mst baru dapat discover ni..hehe

    ReplyDelete
  8. Wooo kita terer ni pancing leh dapat haruan. Bukan senang nak dapat. Mungkin sebab umpan tu. Haruan memang suka cengkerik.

    Tapi sebenarnya haruan ni kecik sangat tak sedap, besar sangat sampai sebesar paha GB pun tak sedap gak.. hehehehe


    kena cari yang sederhana besar. Manisssss...! macam GB.

    ReplyDelete
  9. hehehhe...
    saya pon xtau mana jantan mana betina..heheh

    tahniah coz berjaya dpt ikan..

    saya blum penah lagi..:)

    ReplyDelete
  10. alamak..ingat kmpungku yg dklilingi bendang...huhuhu...haha..nk mncing ke nk tgkap gmbar ni ha??

    ReplyDelete
  11. hebat la GB..1st time, terus leh dpt ikan besar.. he he

    ReplyDelete
  12. woowww, saba sungguh GB sbb org pegi mancing ni slalunya org yg saba kan. haha

    GB pakai DSLR ke? gamba cecantik

    ReplyDelete
  13. Wah! Tahniah on your first catch...ikan haruan tu tengok GB ayu, tu pasal merelakan diri di tangkap..hehe

    ReplyDelete
  14. ikan haruan rupanya..hahaha

    ada talenet jugak tu nak jadi pemancing tegar..ehehehe

    ReplyDelete
  15. Thanks GB :)
    Boleh tahan juga awak memancing ya...

    ReplyDelete
  16. AYAT P/S tu buat perut ku nak meletup. hahahahaha...kelakar la GB niii aduyaiiiii

    ReplyDelete
  17. @Daddy Ziyyad

    jadi kene la bersedia. macam demam campak. org yg tak penah kene pasti akan kene kan?
    kihkihkih!!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D