Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, January 11, 2011

GB pun nak cakap pasal AJL jugak....






Sedikit pendapat peribadi tentang Anugerah Juara Lagu yang baru lepas ni:

  • Kenapa M. Nasir sangat hensem?
  • GB sangat suka suara Francesca Peters dan frankly, satu-satunya penyanyi yang boleh nyanyi balik lagu dia adalah Dato' Siti je. (But please note that I am not her fan). Mereka berdua punya tone suara yang sama. Sedap didengar.
  • Tahniah kepada penerbitnya G-Bum sebab dia dah buat AJL ke 25 ni antara yang terbaik. Tengok tak betapa hebat set pentas, lighting, laser dan segala?
  • Shahir kene berusaha keras untuk menaikkan balik namanya disebabkan kontroversi kes hilang-hilang yang dia buat sendiri. Orang dah mula pandang dia semacam. Rasanya la. Sebab tu tengok dia nyanyi malam tu macam takde climax la. Bab kene tampar tu je yang sedikit membantu.
  • Banyak adegan tembak menembak la. Gimik API dan Hafiz sangat kelas! Artis sekarang ni makin kreatif.
  • Punca Black tak menang vokal terbaik malam tu adalah sebab lagu Sofea Jane dan Drama King sebenarnya tak mencabar vokal dia langsung.
  • Hafiz menang dari segi vokal sebab dia menyanyi dengan penuh bertenaga. GB boleh nampak masa semi final lagi. Rasa puas lepas dia nyanyi. Dan dia kiut jugak ape.....
  • Lagu Faizal Tahir especially Hanyut sebenarnya sangat hebat tapi malang sikit sebab ketua juri malam tu adalah M Nasir.
  • Kalau Faizal Tahir tak buat adegan magik dalam air malam tu, rasanya API atau Hafiz mungkin akan menang persembahan terbaik.
  • GB tak suka bebudak Bunkface. Tapi muzik diorang GB suka. Diorang ni spesis kreatif dengan cara diorang sendiri. Diorang ni tahap international. Sebab each time GB dengar lagu baru diorang mesti GB ingat tu lagu mat salleh. Keles!
  • Lupa pulak pasal Yuna. Dia ni multi talented. An excellent trendsetter as well. Tengok gaya tudung dia? Sangat elegan dan cantik. Artis bertudung patut contohi Yuna, baru orang boleh nampak. Kalau tak akan selamanya tenggelam. 
  • Pasal Yuna lagi. Music arrangement untuk lagu Cinta Sempurna malam tu hebat. Tapi ayah GB tetap ingat dia tengah berpuisi instead of tengah menyanyi. Alahai....
  • GB hampir pasti Adira boleh menang vokal terbaik. Hebat la dia nyanyi.
  • Stacy kurang menari la malam tu. We want more!
  • Sebenarnya persembahan Ana Rafali agak pincang dan serabut. Jalan cerita untuk persembahan dia tak berapa jelas. Nasib baik ada Zahiril Adzim. And satu lagi, dia kene amik kelas vokal. Nyanyi kat youtube jauh bezanya dari nyanyi kat pentas besar. (ye ye je GB ngomen ni..huhuhu~)
  • Persembahan yang paling GB suka adalah dari Ziana Zain. Jangan tanya kenapa.
  • Overall, GB dah agak keputusan malam tu mesti pelik-pelik sebab ketua jurinya M Nasir. 

Sekian review dari GB yang menonton di rumah sahaja. Amacam, ada mana-mana newspaper nak amik GB jadi columnis tak? Mueheheh~

P/S: Lupa nak komen pasal pengacara. Diorang lambat sangat nak climax. Banyak punch line tak menjadi. Tapi nasib baik punch line masa pertengahan ke  hujung-hujung AJL tu menjadi sangat-sangat sampai boleh cover the whole story. Kudos to Ally, Cheryl, dan FBI. Next year kitorang mau kamu bertiga lagi. Please.....

70 comments:

  1. yeaahhh..

    1st..

    bestle komen GB..CCC sangat suke..:)

    ReplyDelete
  2. @cikceriacorner

    hih. tengs kamu. ini pandangan peribadi je sebenornye. hihihi~

    ReplyDelete
  3. salam ziarah

    erk kita sgt setuju dengan komen gb bab faizal tahir dan lagu hanyut tu... (^_^) ~

    ReplyDelete
  4. @♥ manje ♥

    kan? lagu tu mmg best. huhu~

    terima kasih sudi ziarah ke sini~ :)

    ReplyDelete
  5. o yeah!!! kerana M.Nasir jadi ketua jurilah yg buat Ana Rafali menang malam tu..

    btw, MDT memang suka sangat lagu noktah cinta tu..walaupun tak minat penyanyinye..

    ReplyDelete
  6. salam kenal GB

    tapi cik pah tak paham ..nape faizal kalah kalau mnasir yg jadi ketua juri.diorang tuh tak ngam ker?

    tapi my fav was zz lah.. dah lah cantik.suara sedap..ada aura .mmg diva lah..

    ReplyDelete
  7. kami di stadium tertanya2 apa maksud persembahan Ana tu..apa kaitan dgn lagu...x faham langsung

    ReplyDelete
  8. salam...

    bila m.nasir menjadi juri...mesti keputusannya sangat tepat dan betul..
    saya skong m.nasir..

    ReplyDelete
  9. lam byk2 ai plg suke sam bunkface.. ;)

    ReplyDelete
  10. huhu betul.. kesimpulanyer keputusan juri pelik!! ha3.. senang citer

    ReplyDelete
  11. pendek kata...sape-sape yang buat lagu dan lirik sendiri akan ada chance untuk menang juara lagu...kebelakangan ni semuanya macam tu la kan..he he

    ReplyDelete
  12. bagus la GB komen.. positif dan teguran diadun bersama2 supaya tak nampak seperti berat sebelah dan mengutuk satu2 pihak :)) i like :))

    ReplyDelete
  13. menonton AJL bersama rakan-rakan perempuan, apa yang boleh diingat ialah:


    ' eh. ko tgk bibir dia! botox kan?? '

    ' apesal dia nampak gemuk? '

    ' mak aii rambut dia! '


    dan tiba-tiba ada yg jerit,

    ' HENSEMMMMMMM!!!!! '

    hmmm kalau dah macam tu
    tak kesahla sapa menang pun

    ye tak?

    hahahaha

    ReplyDelete
  14. Aslmkm.
    :) Panjangnya hujjah!
    Tak apalah, kira rezeki mereka yang menang.

    ReplyDelete
  15. next year mau fara fauzana plak jadi host..:)

    ReplyDelete
  16. salam GB..pelik pun m.nasir..dah pun ada pemenangnya kan..he he..

    ReplyDelete
  17. jom bli tudung cam yuna

    hihihihihihi

    ReplyDelete
  18. jom bli tudung cam yuna

    hihihihihihi

    ReplyDelete
  19. makcik tak tau lagu-lagu baru dan tak tengok ajl (eh tetiba panggil diri sendiri makcik?)... tapi ye, ana tali tu BUKAN MENYANYI, dia baca skrip dengan nada berlagu-lagu, itu makcik tau, ngeh

    bring back francisca peters, ning baizura, aisyah... mereka semua penyanyi yang berkelas

    ReplyDelete
  20. Semua pompuan je..i pun nak gossip gak. Kih3..boleh tahan la..ada gaya wartawan bi pop ni. Huhu..
    Cuba ini pula :
    Babak standard dalam drama

    ReplyDelete
  21. Tak knal artis2 zaman sekarang..ziana zain dan fuziah letih yang ambo minat

    ReplyDelete
  22. tu dia juri kita di rumah bercakap. hehehehe.
    kalo judge berdasarkan lirik lagu, i think pemenang2 tu deserve to win lah. sbb kesemua pemenang, lirik lagu mereka puitis :)

    ReplyDelete
  23. pelik ni GB...
    canne buleh tak perasan ini n3 ?



    aii xnak komen lebih pasal AJL sEBAB aii tak tengok.....hehehe..



    ahhh..nyampahnya onscreen kyboard ni!

    ReplyDelete
  24. GB yang penting kat situ , ko kata Anna Rafali serabut dan pincang, kena msuk kelas vokal. makcik setuju 100%

    ReplyDelete
  25. lulu tak faham kenapa ana boleh menang..Tapi mungkin ni dah rezeki dia...

    ReplyDelete
  26. tp kl ade efek bom masa API punye persembahan tu..lg menjadi..kan,..kan..hahah

    ReplyDelete
  27. M nasir hensem! tapi dia dah tua kan..
    i like his voice and songs. sangat special. tompang bangga, kampong dia kat sini :)

    ReplyDelete
  28. mmg terkezzutt..
    ana rafali yg menang...why..why?

    ReplyDelete
  29. mek tak tgk AJL.tgk masa last2 je GB..ahaha..sebab attend birthday party sepupu nik..

    tapi tuela... erm..lupe dah nak komen ape..jap eh..


    haaaaa...cuma terkilan tak dapat tgk fransisca peter menyanyi je..die ade buat persembahan kan?

    ReplyDelete
  30. @makdara TERdiva

    GB suke lagu tu sebab hafiz. dia comel gile la!

    ReplyDelete
  31. @Cik Pah

    bukan sebab tak ngam. tapi sebab style music diorg lain. faizal tahir kreatif dan realistik dan ada bunga dalam hati.

    m nasir pulak jenis poetic. total opposite tu. hahaha~

    ReplyDelete
  32. @@cu SaYaNg

    itu la..kitorg kat umah ni lagi la...lost terus. tup tup menang. heheh~

    ReplyDelete
  33. @sekamar rindu

    saya suka dia. tapi kdg2 kene kritik juga walaupun suka. ye dak?

    ReplyDelete
  34. @FATIN MRAZ

    dia nyanyi mcm nak marah org. hahaha!!!

    ReplyDelete
  35. @Qamarul

    ye betul. pelik. samada terima, analyse, atau tolak...itu terpulang kepada kita. :D

    ReplyDelete
  36. @cik emymilia

    tgk lagu jugak. tapi mmg kebanyakan artis sekarang ni kreatif.

    GB paling suka aizat. huhu~

    ReplyDelete
  37. @cik fiza

    sebab kite tak suke kutuk2. tak elok. jadi entri ni lebih kepada nak analyse dari menghentam. dari pandangan peribadi je la. heheh~

    ReplyDelete
  38. @BonekadalamChermin

    seronok babe!

    aku tgk kat umah. kene behave walaupun masa faizal tahir nyanyi. hahaah~

    ReplyDelete
  39. @DDrfauziah

    betul tu auntie. ni hujah sesaja nak memeriahkan suasana je ni. hihihi~

    ReplyDelete
  40. @kak Erna

    GB dah jangka keputusan pasti pelik. hahah~

    ReplyDelete
  41. a'a, suke jugak dengan ziana nye persembahan malam tu.

    ReplyDelete
  42. @Myaby

    jom. tapi kamu pakai dulu. GB muke bulat, mungkin tak seswai. heheh~

    ReplyDelete
  43. @kucingorengemok

    sebab tu la byk org komplen byk2 kot. kalau dia nyanyi sedap dah berkesan mungkin org akan komplen sikit2 je...

    ReplyDelete
  44. @kucingorengemok lagi:

    fran, ning, aisyah - tu semua fav saya. mereka bawak aura ke atas pentas. evergreen.

    ziana zain pun ok...hihi~

    ReplyDelete
  45. @De Mois

    haha~ selama ni asyik bergosip takde org dgr. skali skala publish ape salahnye. :p

    ReplyDelete
  46. @IMANSHAH

    dua2 artis tu azwan ali pun minat. ekekeke!!!

    ReplyDelete
  47. @noreed

    kamu betul. kene tgk overall, ye dak?

    ReplyDelete
  48. @a.z.r.i.n.a.03.07

    sejak 2-3 hari ni entri kite selalu tak update dlm bloglist. pleik...

    ReplyDelete
  49. @Cik Ina minat Do do Cheng

    yey. ada jugak yg stuju. ngeeee...

    bukan apa, sebab dia cantik dan pandai buat lagu. jadi kalau dia pandai nyanyi mungkin lama2 org akan terima kemenangan dia kan?

    ReplyDelete
  50. @Lulu caldina

    takpe, dah menang pun. sekarang masa untuk menerima. huhu~

    ReplyDelete
  51. @h a n i e

    betul2. masa API nynayi aku sefamily pelik tgk apesal patah tgn bagai ni. rupa2nya gimik diorg. mmg superb.

    ReplyDelete
  52. @ummi5

    walau dah tua tapi tetap hensem kak...hihihi~

    ReplyDelete
  53. @Ati Masrif

    masa malam tu rasanya semua org termasuk peminat dia tekejut kak....

    ReplyDelete
  54. @DrSinga

    akak mesti suke ye dak? minat ana rafali kan? ngeee~

    ReplyDelete
  55. @Queen

    yep fran perform. hebat mcm biasa. :D

    ReplyDelete
  56. kadang-kadang kita tak tahu yang mana best yang mana tak.. bukan bidang kite kan?? kadang-kadang yang kita minat tu,tak semestinya berbakat dan lengkap pakejnya.. org yg dh lama buat kerja 2,dyeorg tahulah.. mcm mane pun,kesian kat ana raffali sbb asyik kena kutuk.. dh rezki dia,x payahlah kita ckp dia x lyak.. hehehe.. betul x?? mungkin dia perlu perbaiki diri supaya lebih digemari dan disenangi kan??

    anyway..komen KAK GB sangatlah bagus utk dbaca.. org lain tulis tau mengutuk aje.. hm.. may ALLAH bless GB.. =)

    ReplyDelete
  57. @Mimi Jazman

    kutuk mengutuk tak membawa kebaikan pun. kene sentiasa igt org yg dikutuk tu ada keluarga...

    terima kasih atas du'a kamu. GB sangat menghargainya. :)

    ReplyDelete
  58. @sahromnasrudin

    ops. terus terasa kembang idung. ngeee...tengs. :D

    ReplyDelete
  59. Boleh tak AJL tu nyanyi / perform je...? Tak payah nak drama-drama dan berlakon-berlakon? Macam artis hong kong la pulak....

    ReplyDelete
  60. tak tgk pon AJL tu...huhuhu....

    ReplyDelete
  61. yang penting... Apis best..
    Acis pun hansem...hehehe..
    walaupun dia hanya juri..
    kehkehkeh

    ReplyDelete
  62. @gedek!

    dah jadi trend pulak uncle...kite yg tgk pun naik seronok. hihihI~

    ReplyDelete
  63. @ciK LyndaWawa igUana

    peminat acis rupanya? hahaha~

    ok takpe i shut up. mmmmm~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D