Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, January 3, 2011

Cuti bertemankan Aamir Khan, Shahizey Sam dan Afdlin Shauki

Dari bawah topi lebar GB - gaya orang bercuti. Eheh!

Dah lama jugak GB tak tengok TV betul-betul. Kalau dulu, pantang malam Isnin, terpacak tengok Prison Break. Tak pun Criminal Minds. Malam Selasa, Ugly Betty. Pastu Ghost Whisperer. Malam Rabu...lamaaaa dulu, The X-Files.Malam lain tak tentu. Mana yang best GB layan. Kalau takde yang best GB layan DVD.

***

Cuma this lately GB sangat takda masa nak tengok TV. Sebab sekarang ni biasanya keluar rumah masa gelap pagi, sampai rumah pulak bila dah gelap malam. Kalau ye pun nak tengok cuma Buletin Utama, kalau terlepas tengok Nightline. Sangat takde life kan? Wuwuwu~

***

Tapi kan, cuti panjang tiga hari yang baru lepas ni GB memang betul-betul punye bercuti sampai tahap puas hati. Layan movie kat Astro sampai lebam. Betul-betul lebam sebab duduk aje tak bangun-bangun. Kalau bangun pun sekejap masa iklan, tapi iklan nye sekejap je. Lepas tu berkejar balik konker TV. Remote lak baek punya GB pegang. Mueheheh.....

Ni punca sebab tak sempat nak layan masa kuar kat cinema la nih!  Layan sampai nangis-nangis. Dari Papadom (ni paling banyak nangis), Niyang Rapik (paling banyak nganga), Pisau Cukur (paling banyak gelak), Lagenda Budak Setan (paling banyak komplen). Eheheh...

Tapi yang paling GB best tengok citer Hindustan tajuk 3 Idiots. Citer ni kompem GB akan tengok lagi kalau ditayangkan balik. Aamir Khan juga ada dalam. Cerita yang sangat intelligent! Logik tak logik sile tolak tepi. Orang tengah bercuti katakan....heheh...

Meh nak puji Aamir Khan sikit. GB rasa dia ni pelakon yang ada karisma la. Dulu-dulu masa zaman kiut miut GB tak suka, tapi sekarang ni dia dah lain. Sangat lain. Memang best!

P/S: Tak sempat melawat hantu kak limah lagi. Wuwuwu~

66 comments:

  1. nik yang balik awal gak pun rasa takde life..balik je berkejar nak uruskan rumah tangga.. hahha.. =)

    ada tak ada pun yabang je berkongsi cerita dalam TV masa makan malam

    ReplyDelete
  2. Dah dua blog..bercerita tentang 3 idiot..isykkk..rugi lak tak tengok...mesti best cerita ni...memang seronok layan tengok tv..heheh kadang-kadang sampai tak jadi kerja lain.

    ReplyDelete
  3. depa kata hantu kaklimah dah cecah RM 8 juta..betul ke????

    ReplyDelete
  4. I pun sampai lebam malam new year tu..layan Ong Bak 1 & 2...ngeeeeeee

    ReplyDelete
  5. sama la kita tak dpt tgk lg hantu kak limah balik kampung huhuhu

    ReplyDelete
  6. Saya pun dah lamaa tak tengok TV betul2, asyik gaduh dgn Aiman sbb dia nak tgk playhouse disney. And now English dia ada bunyi gaya mcm mickey mouse cakap... ekeke...

    ReplyDelete
  7. saya suka azmeer khan.jiran bangla masa duk menyewa dulu.eh dia terer masak bryani tahu!!

    ReplyDelete
  8. Amir Khan tetap nampak handsome walaupun dah tue...kiuttt sangattt..wah gatal suda.....

    ReplyDelete
  9. ya, apa kata kita tulis surat kat pm mintak weekend 3 hari? puas hati.

    ReplyDelete
  10. Kak Azie sampai buat entri lah pasal citer 3 Idiots tuh.. Bestttt...!!


    http://azieazah-aa.blogspot.com/2011/01/3-idiots-yang-cemerlang-dan-meriangkan.html

    ReplyDelete
  11. da lama btol x tgh hindustan. hhehehehe

    ReplyDelete
  12. 3 idiots:
    prof besar dia sangat jengkel, kan?
    budak mati gantung diri pasal dia gagalkan budak tuh pon boleh santai lagik.
    last2 sapa tolong deliver cucu dia.. ? hahaha!

    *suka lagu sunshine by mamat yg gantung diri tuh. lagu happy, end up dia plak mati ;(

    ReplyDelete
  13. weekend 3 hari? yeayyy.. setuju...

    ReplyDelete
  14. bestnye..selamat menonton GB..hehe

    ReplyDelete
  15. @Queen

    ada tukang cerita kire ok juga tu..hihihi~

    ReplyDelete
  16. @roslaini saad

    haaa...saya boleh sahkan. mmg best kak!!! next time kalau kuar lagi tgk la kak. mmg takkan menyesal. hihI~

    ReplyDelete
  17. @sahromnasrudin

    dah 8 juta? pergh. ini yg buat berkobar2 ni. hihi~

    ReplyDelete
  18. @Daddy Ziyyad

    haha. ong bak tu nyaris jadi tayangan kalau remote kat my bapak. kikiki~

    ReplyDelete
  19. @Abu Aiman

    bunyi gaya mcm mickey mouse takpe lagi. comel...kikiki~

    ReplyDelete
  20. @bujal X

    setuju. bangla punye briyani mmg sedap gile. :D

    ReplyDelete
  21. @Hantu Kak Limah

    eheh..kan? mmg hensem. lagi tua lagi hensem. kikiki~

    ReplyDelete
  22. @kucingorengemok

    er...boleh

    tapi risikonye lepas ni mungkin ada ada katakhijau gemok, tenuktapirgemuk, dan hemsterkuning gemuk.

    cukup la KOG aje yg ada. kikiki~

    ReplyDelete
  23. @azieazah

    tak sangka jadi fenomena kan? no wonder menang byk award...~

    ReplyDelete
  24. @alien

    tgk jugak ek? mmg kelakar tak igt. huhu~

    ReplyDelete
  25. @Myaby

    ni hindustan lain sikit..er lain byk sebenornye.~

    ReplyDelete
  26. @||alis||

    betullll...lagu tu best...

    kalau jumpa roger sini ek~ hihi~

    ReplyDelete
  27. macam biasa
    hidup aku busy

    memang x sempat tgk tv
    KECUALI

    AKSI KHAIRUL FAHMI!

    hahaha
    hahaha
    hahaha

    oh!

    .

    ReplyDelete
  28. lama sggh tak tgk hindustan...
    heh!

    ReplyDelete
  29. tapi sejam last tak tgk.. g sembahyang jumaat
    na tgk ulangan die, bapak aku da conquer TV tu
    hahaha

    ReplyDelete
  30. @BonekadalamChermin

    adakah kamu akan nonton KFCH itu walau ketika kelantan menentang kedah? :p

    ReplyDelete
  31. @afendi ariff

    tgk la brg sekali. bolh berangan. hihihi~

    ReplyDelete
  32. @alien

    ala sayangnye...

    takde scene yg boring dalam citer tu. jadi, kamu rugi. kikiki~

    tapi solat lebih utama, saya faham. heheh.

    ReplyDelete
  33. Oh suka aamir khan ya. Jgn pandang bangla terbayang aamir khan sudahlah hehehe


    Larikkss

    ReplyDelete
  34. Oh suka aamir khan ya. Jgn pandang bangla terbayang aamir khan sudahlah hehehe


    Larikkss

    ReplyDelete
  35. Ceit keluar dua kali. Sebelum tu hang bagai nak rak saya tunggu.

    Nak larikkss macamana ni?

    ReplyDelete
  36. @Yunus Badawi

    amir khan punye genetik lain kot dari bangla yg ada kat malaysia ni. sebab tu takde sorg pun yg serupa. kikiki!!!

    tp sebenonye saya lagi suke shah rukh khan n leonardo di caprio. kikiki!

    ReplyDelete
  37. @Yunus Badawi

    amboi...eksaitednye dia nak ngenekan org..

    ReplyDelete
  38. @Yunus Badawi

    alamatnye tak dapat le lari. sebab dah kantoi dulu. hahahaha~~~

    ReplyDelete
  39. sorila GB..kak ati baru sampai mlm

    sibuk sgt dgn segala urusan...

    criminal minds chl 710 mmg favorite
    kak ati tau..selain CSI

    sebut amir khan ..lama xtgk movie dia
    tapi paling berkesan leleh tahap
    teresak2 cite dia dgn manisha yg jd
    kudung tu..lupa tajuk dia..hukhuk!

    ReplyDelete
  40. Saya suke tempat 3 idiots tu berlakon yg last part tu...teringin nak gi sana.... >.<

    filem hindustan kalo tak nangis dibuatnye tak sah kan GB..hehe

    ReplyDelete
  41. sah...
    ko suke orang yg berumur!
    ngahahaha

    ReplyDelete
  42. sah sah GB ni terrer BI. aku plak terlajak pandai. hahaha...dah lama tak tgk tv. tak der masa derr...

    p/s : ish nak guna aku ker saya erk ngan GB ni. confius disitu...kalau ayat nak ngorat guna saya, ayat mengong sikit guna aku..muehehe...
    p/s/s :aku nangis wooo tngok citer mohabbatein..sob sob sob..Touching weiii

    ReplyDelete
  43. skrang sy pun dah jrg layan tv. tak ada citer best. layan blog jer lah.

    ReplyDelete
  44. Maiza lak addicted to korean drama..
    Subtitle tak kuar lagi pun bleh ja layan. Walaupun tak paham tp buat2 ja paham... hehe.. minat punya pasal..

    ReplyDelete
  45. hantu kak limah tu download je...
    hehehehee

    ReplyDelete
  46. @Ati Masrif

    takpe kak, bile free boleh je blogging. i can wait. ihihihi

    criminal minds tu saya tgk since 1st season lagi. tp lepas season 5 ni belum tgk lagi. tak sempat. huhu~

    csi pun saya suka.

    ReplyDelete
  47. @Ati Masrif

    yg amir khan dgn manisha tu cite Mann kan? leleh sgt la cite tu. kikiki!!!

    ReplyDelete
  48. @Didzy

    simla. sgt cantik kan?

    kite pun dah pasang angan2 nak ke sana. ada satu lagi muvie kareena juge berlakon. shooting kat situ gak. cantik tempat tu!

    ReplyDelete
  49. @h4ni3

    eip...bukan berumur tapi matang...hahaha!!!

    ReplyDelete
  50. @amry

    BI takat nak ckp dgn apek kat pasar boleh la kot. hahah. kite nak balajo ckp industan lak.

    haaa...kite pon kompius. gune je la yg memane senang. aku 3 hurup je. saya 4 hurup. hahaha~

    ReplyDelete
  51. @cik emymilia

    cuti sebab menang bole tu..tu pasal jadi sakan...heheh

    ReplyDelete
  52. @noreed

    layan blog pun asyik gak kan? hihi~

    ReplyDelete
  53. @MaizaC'Joe

    asal jalan cite best dgn pelakon best, takde subtitle pun boleh je...hihihi~

    ReplyDelete
  54. betui2..MANN ...hihi
    dgr lagu pun dah hiba huuwaaa..

    ReplyDelete
  55. @Ati Masrif

    saya tgk citer ni 2-3 kali je. sebab masa tu amir khan mude lagi. saya tak minat. kikiki!!!

    ReplyDelete
  56. citer AK dengan Kajol tu pun ok. (kajol buta) Kalau tak silap Fanaa tajuknya.

    ReplyDelete
  57. im one of bollywood fans.. hehehe.. lakonan terbaik amir khan yg org ni suke ialah taree zameen paar.. meleleh tak ingat.. hehehe.. try la tgk..

    ReplyDelete
  58. kui2..ms tgh komen entry gb nih,sy tgh dunlud cter mann.oh amir khan..haha

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D