Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, January 5, 2011

Cara-cara untuk tidak menjawab panggilan dari mereka yang tidak diingini...

Polianthes tuberosa - Sundal malam (bukan bunga sendiri. Yang sendiri punya belum berbunga).
Tapi lebih baik dipanggil harum malam kerana baunya sangat berhantu.
Eh, kalau macam tu, baik panggil hantu malam aje. Hahaha!!!

Kawan-kawan, pernah tak dapat panggilan yang tak diingini? Dari ex-boyfriend, orang yang kita nak lari, nombor telefon yang tak dikenali, atau mungkin bank? Atau mungkin juga dari boss? 

Hehehe...

Biasanya mereka ni kalau call bertalu-talu. Call sekali kite tak angkat. Dia call lagi. Dan lagi. Dan lagi.

Macam tak faham-faham.

Untuk itu kawan-kawan boleh cuba tips ni. GB memang buat macam ni. Dan hasilnya mengagumkan!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pakai la ringtone lagu yang kita suka. Macam GB pakai lagu Deep Inside of You by Third Eyed Blind. Yang satu lagi GB pakai ringtone Semalam Yang Hangat. Wings nyanyi. Set pada nada perlahan. Lagi lama depa call lagi lama lagu menyanyi. Lagi syok kita layan. Dan terus, tensen pun hilang....heheh~
.
Sekian. Hujan kat luar tu. Nak balik mesti jem sekarang. Layan bloglah dulu....hihihi~

P/S: Rajin-rajin la tukar ringtone supaya tak bosan. :D

27 comments:

  1. salam

    mintak no hp..nak kacau..hehe..maaf saya bergurau je..

    Apapun kan, hujan2 ni paling best tidor

    ReplyDelete
  2. meh aku cuba kol GB plak
    dia angkat ke tidak

    ReplyDelete
  3. @IMANSHAH

    boleh...amik ni. 016-hihi.

    hujan mmg syiok tidur. tapi kalau kat opis ni bahaya. takut2 terjaga tengok2 dah pagi esoknya. aish....

    ReplyDelete
  4. @alien

    kalau tak call mmg kompem tak angkatlah. kikiki!

    ReplyDelete
  5. wow, gambar tu..cantik! Sungguh menginspirasikan. Thanks GB!

    ReplyDelete
  6. jenuh nk tukar calleringtone huhu..

    ReplyDelete
  7. heheee,

    mmg pakai ringtone yg aku suke skarang,

    im a billionaire

    ReplyDelete
  8. @iAwani

    thanks. gambar tu curi2 ambil kat ekspo. hihi~

    ReplyDelete
  9. @efa

    tak semestinya kene tukar selalu. kalau mmg lagu all time fav tak payah tukar pun takpe kan?

    ReplyDelete
  10. GB..cam tu ye..akak kadang tak tahan dari kad kredit..nak ofer macam2..penat nak layan..

    ReplyDelete
  11. @kak Erna

    hihi...itu cuma cara GB la. tapi rasa macam best pulak, utk org lain GB tak sure sesuai atau tak. akak cuma la dulu. :)

    ReplyDelete
  12. hphone ku jarang berbunyi...heheheheh

    ReplyDelete
  13. @amry

    kalau cemtu cuba tinggalkan nombor telefon di cermin kereta. mesti berdering2 tak terjawab nanti. heheh

    ReplyDelete
  14. terima kasih kerana info sepenting tu. makcik pun tak pernah teringat nak wat cam tu.

    ReplyDelete
  15. tak pun silent je..lepas tu letak dalam laci biar dia duk bervibrate dalam tu :D

    ReplyDelete
  16. kReen tengok nombor dulu pastu kalau tak berkenan terus masukkan hp dalam drawer !

    hahaha...


    sekarang best! sebab nombor baru..senyap dan sunyi aje..

    ReplyDelete
  17. Kat hp cekai Kak Azie tu memang ada 5 pilihan profile.

    Kat ofis, guna proile “nama company” dengan lagu lembut dan slow — Menyesal by Sixth Sense

    Bila kat rumah, tukar profile lain yang lagu Tak Bisa Memilihmu, by Sixth Sense gak.

    Bila outdoor, pasang kuat skit, lagu rancak Kuroneko No Tango, lagu dari animasi Jepun.

    Utk yang tak nak diangkat, kesemua lagu itu sedap dilayan..!

    ReplyDelete
  18. Lagi satu tip nak tumpang letak sini:

    cepat cepat tekan “silence”, so suara tak terdengar, tapi call terus berdering dan orang di ujung sinun terus menunggu!

    ReplyDelete
  19. ha ha..betul tu GB..set je lagu best2..baru layannn....

    ReplyDelete
  20. hahaha..sy stju! kena2 lak time org kol kite tgh tido..bl dgr ringtone rs cam kena ulit jer..trus tdo nyenyak.bkn nk angkat fon.hahah!

    sy plg mls mau jwb fon kalo no yg naek tu dr orang2 opis.grrrr~

    ReplyDelete
  21. kalau berbunyi time tengah malam....sorok bawah bantal tak pun off terus...sbb x suka punya pasal kan...hikk3x!

    ReplyDelete
  22. Aslmkm.
    Buat budaq/pekak jer ler! :)

    ReplyDelete
  23. taktik yg bkesan dan boleh layannnn

    haha

    ReplyDelete
  24. fuyooo.. mmg menarik dan tertarik idea GB tu.. tp boss sy tidak akan give up call huhuhu

    ReplyDelete
  25. owh, menarik jugak tipsnya..
    ringtone handset saya memang guna yang sedia ada dalam handset..
    suka dengar lagu tu..kawan2 pun suka dengar..dah dekat setahun guna..
    ops, terlupa. salam perkenalan..
    ini kunjungan pertama saya di sini.
    saya juga subscribekan blog GB.

    ReplyDelete
  26. saya kan...
    saya setkan nombor tu ke silent...
    amannn...

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D