Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, January 6, 2011

Ayah

Tempat keje ayah

Semalam, 5 January hari lahir ayah. Walau banyak yang GB nak tulis untuk expresskan segala-galanya terhadap ayah, GB tewas. Tak mampu terluah dengan tulisan.

GB cuma mampu cakap, GB sayang ayah. GB doakan ayah dipanjang usia dan dikurniakan kesihatan yang baik supaya GB dapat membalas jasa-jasa ayah. GB mahu ayah tahu, GB dan adik-adik sangat sayangkan ayah. Mak pun sayang ayah tau. Sangat-sangat!

GB tak mampu bagi segala yang boleh diucapkan dengan lidah. Tapi satu yang GB janji. Nama baik ayah dan keluarga akan GB jaga sebaik-baiknya. Tidak akan GB calarkan dan conteng dengan arang. InsyaAllah.

P/S: Kepada ayah-ayah lain di luar sana, ketahuilah olehmu bahawa anak-anakmu amat menyayangimu. Senyum ok. :)

58 comments:

  1. First !! he he

    selamat hari lahir ayah GB...semoga pjg umur an dimurahkan rezeki selalu...:)

    ReplyDelete
  2. happy birthday uncle..

    kak GB bagi adiah ape tuk uncle?

    kita takdek duit nk bg adiah, kita ucap aje ye uncle..boleh?

    ehehehe..

    ReplyDelete
  3. wish him happy birthday ek fid

    ReplyDelete
  4. Saya dah kehilangan ayah..xdapat dibayangkan bagaimana perasaan ini..apapun sayangilah ayah dan ibu selagi mereka masih hidup..

    selamat hari jadi buat ayah GB

    ReplyDelete
  5. selamat hari lahir..buat ayah GB.
    semoga dirahmati yang maha esa..

    ReplyDelete
  6. selamat hari lahir ayah.

    yang benar.

    bujal the lover.

    ReplyDelete
  7. @cik emymilia

    yey!! kamu berjaya mengalahkan bujal. kamu hebat!

    thanks for the wish CE.

    ReplyDelete
  8. @Zie

    sebenarnya kalau bab hadiah akak paling loser sekali. haha. biasanya perempuan byk idea hadiah nak dibagi kan?

    so sudahnya akak belanja makan je. mungkin hujung minggu ni bawak ayah shopping beli apa yg dia suka. better. huhu~

    ReplyDelete
  9. @noreed

    thanks dear. my dad really appreciate it. :D

    ReplyDelete
  10. @IMANSHAH

    terima kasih atas ucapan itu.

    sama-sama kita doakan kesejahteraan ayah kamu di sana ya. amin...

    ReplyDelete
  11. @bujal X

    bujal, kamu pencinta wanitakah?

    tengs for the wish.

    ReplyDelete
  12. selamat hari jadi untuk ayah GB...moga dipanjangkan umur dan sihat2 selalu

    ReplyDelete
  13. AYAHHHHH...! > sambil lambai tinjau tinjau.

    Nanti kalu Dak Bunge tu balik bawakkan hadiah besday, kita buka sesama yer AYAHHHH..!

    tunggu tauuuu...

    Sayang AYAH.
    Selamat Hari Ulangtahun AYAHHH...!

    ReplyDelete
  14. hehehe.. a sweet wish from a sweet flower.. may ALLAH bless ur dad and u too!!

    ReplyDelete
  15. ala...comelnya..
    mesti manja ayah ni

    happy birthday to ayah gb!

    dah takleh dapat tiket free kan...huhu

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum

    Selamat ulang tahun untuk ayah GB

    Sayang ayah!

    ReplyDelete
  17. Selamat Hari Lahir untuk ayah GB...

    ReplyDelete
  18. GB,

    happy b'day to ayah GB...moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki & dipermudahkan segala urusannya... moga GB m'jadi anak yg sentiasa b'bakti kpd org tua...InsyaAllah

    ReplyDelete
  19. happy bday ayah GB..
    semoga pjg umur murah rezeki n plg best cpt dpt menantu n cucu :P
    tu doa yg baik juga kn kn kn?? :)

    ReplyDelete
  20. selamat hari lahir father GB..semoga dapat menantu yang baik dari GB ya heheheheheeh

    ReplyDelete
  21. saperlar x sayang ayah..

    tp ader kan.. kanns

    ReplyDelete
  22. Selamat hari lahir untuk ayah GB. Satu hari nanti, saya pula akan jadi seorang ayah, bapa, abi (panggilan arab) atau daddy. May that day comes around. Thank you Allah.

    ReplyDelete
  23. eppy besday pakcik..saya syg ayah sy juga..heheh

    ReplyDelete
  24. happy besday uncle..
    bertuah uncle ade nak yang baik. comel dan bijak macam GB:)

    ReplyDelete
  25. melihat pic GB tuh, teringat suatu ketika dlu.. ai penah bercita2 nak jd stewardess.. tp keinginan nak jd arkitek lagi kuat!
    ;)

    ReplyDelete
  26. happy bday to ayah gB, semoga pjg umur dan sentiasa dirahmati Allah.

    ReplyDelete
  27. Selamat Hari Lahir untuk ayah GB.
    Siapa tak sayang ayah kan?? Kata-kata tu memang tak terluahkan but believe me seorang ayah pasti tahu ^ ^

    ReplyDelete
  28. Hepi Besday to your ayah.
    On his besday, dia kena bawak k/terbang jugak ke? :)

    ReplyDelete
  29. happy birthday ayah!

    sempena birthday ayah, boleh tak bawak kengkawan GB naik eroplen free???
    hehehe.. wink wink..

    ReplyDelete
  30. the best gift for ayah, anak2 soleh yg mendoakan, meneruskan amal jariah :)
    do u hug n kiss ur ayah?
    my zaman, janggal nak show affections.
    selalu dads nampak suka bila anak belanja makan :)

    ReplyDelete
  31. @azieazah

    hadiah besday ayah dah abis masuk perut. hahaha!!!

    ReplyDelete
  32. @Mimi Jazman

    terima kasih MJ. skali skala buat entri kat blog. hihihi~

    ReplyDelete
  33. @Ati Masrif

    ngeee....

    saya manja tapi tak tunjuk. tapi manja tau. ngeeee~~~

    ReplyDelete
  34. @MaizaC'Joe

    w'salam...

    terima kasih atas ucapan.

    sayang ayah juga! :D

    ReplyDelete
  35. @PynGees

    terima kasih kamu..

    semoga kita sama2 boleh jadi anak yg berbakti. amin. :)

    ReplyDelete
  36. @cik fiza

    itu yg tengah aktif carikan menantu untuk ayah ni..ngeeee

    ReplyDelete
  37. @sahromnasrudin

    ye. menantu. misi penting tahun ini. hahah!!!

    ReplyDelete
  38. @en_me

    semua sayang. en me pun sayang ayah en me kan? :D

    ReplyDelete
  39. @iAwani

    tak sabar nak tengok kamu jadi ayah pulak. mesti kiuts! hihi~

    ReplyDelete
  40. @cikceriacorner

    pakcik omar cakap time kasih. dia igt kamu tau! huhu~

    ReplyDelete
  41. @CGG

    baik. comel. bijak. macam GB.

    alahaii CGG, GB pulak yg terlebih kombang ni...hahah~~

    thanks dear. :)

    ReplyDelete
  42. @FATIN MRAZ

    akitek yg jelmaan seorang stewardess tu dah lebih dari bagus. tak caya? tgk irizz. kikiki!

    ReplyDelete
  43. @Sumandak Kinabalu

    itu lah. kdg2 kite ni tak reti tunjuk. tapi jauh di sudut hati mmg nak sgt2 dia tahu apa yg kita rasa. :D

    thanks for the wish..

    ReplyDelete
  44. @Daddy Ziyyad

    tengkiu.

    my ayah tak bawak kapalterbang.

    tapi dia bertanggungjawab memastikan kapal terbang itu mampu terbang. :D

    ReplyDelete
  45. @h4ni3

    ayah ada idea lagi best. apa kata kite pakat2 terbangkan eroplen sendiri. kikiki!!!

    ReplyDelete
  46. @ummi5

    insyaAllah semoga doa ini dimakbulka..amin...

    GB tak peluk cium ayah. tapi tangannya tak pernah lupa cium. GB seorang konservatif. hihi~

    yep, mmg GB belanja makan. seronok skali skala boleh berkumpul dan tgk ayah hapy. :)

    ReplyDelete
  47. @amry

    terima kasih amry atas doa tersebut. :D .

    ReplyDelete
  48. kim salam kat ayah...
    .
    .
    kita dah tak ada ayahhh....
    :(

    ReplyDelete
  49. @DrSinga

    tapi akak ada en abdul....jgn sedih2 ye... :D

    ReplyDelete
  50. gb


    sedihnya..teringat kita kecik lagik xde ayah..belum pun umur 10 tahun..lg sedih!!uwaaaaaaaaaaaaa..

    ReplyDelete
  51. k lynn... jgn la sedih..

    kite doakan ayah k lynn ok. amin...

    ReplyDelete
  52. eh besday ayah kite dkt2 la. abah kite 10 jan. hihi

    ReplyDelete
  53. Semoga ayah GB sentiasa dlm keadaan sihat walafiat..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D