Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, January 21, 2011

Akibat dari memancing sambil menangkap gambar...

Ini joran khas untuk memancing ikan puyu


GB bukan seorang peminat aktiviti memancing. Tapi....

***

Masa GB kat Kedah haritu, buah padi tengah masak. Air bendang tengah kering. Jadi kazen GB yang duduk kat Yan sana ajak GB mengail ikan sebelum balik ke KL. Katanya time-time gini ikan banyak...

Mengail tu maksudnye memancing ye kawan-kawan....

GB ikut diorang ke bendang. Tapi GB cuma berniat nak amik-amik gambo je. Yang eksaited lebih nak memancing adalah Bunda dan Dinda Firdaus. GB sempat snap banyak gambar juga juga sebelum Bunda dapat ikan haruan pertama. Besarnya boleh tahan.

Tetiba lepas tu GB terasa nak cuba mengail jugak. Lama tunggu, tapi ikan takmau makan umpan. Ikan jahat. Banyak bukan main kat dalam tu tapi taknak makan umpan GB. Hari dah la makin panas. Dengan baju kurung bagai. Wuwuwu~

Disebabkan bosan, GB start amik gambar balik. Sambil berangan kononnya takkan balik kalau tak lekat barang sekor ikan pun. Masa tu la GB perasan yang joran tu brand Puyu Pole, khas untuk menangkap ikan puyu. Nama brand kelakar tapi boleh la...sebab guna untuk memancing tepi bendang je pun.

Tengah snap gambar joran tu...tiba-tiba....

***

Korang agak apa jadi?

P/S: Teka lah. Kalau mood GB ok GB bagi hadiah kepada peneka yang tepat. Huhuhu~

40 comments:

  1. ni mcm karangan sekolah ke GB? hehe

    tetiba...
    1. GB dapat ikan puyu
    2. GB jatuh dalam air
    3. All of the above

    hehe..

    ReplyDelete
  2. Hi Gadis Bunga, my favourite hobby is fishing.
    Have fished from padi fields tangkap haruan to deep sea fishing.
    But first time see a fishing pole for uikan puyu, ha ha.
    Very nice too.
    Have a pleasant weekend and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  3. -tiba tiba kamera GB jatuh dalam air...:)

    ReplyDelete
  4. -tiba-tiba ada bau harum semerbak menusuk hidung. siap yg kentut ni? kurang asam betul... ;p

    ReplyDelete
  5. gB jatuh dalam bendang ka? awat yang pakai baju kurung mengail...

    ReplyDelete
  6. tiba-tiba......

    joran bergerak-gerak..?? huhu :)

    ReplyDelete
  7. gue agak....GB jatuh dalam bendang tuhh...kakaka

    ReplyDelete
  8. Ehhh GB tu berat, mana leh jatuh dalam bendang. Tapi dia jatuh terlentang ke belakang...!

    hahahaha

    lariiiiii...!

    ReplyDelete
  9. GB tergelincir n terjatuh dalam bendang..:)

    ReplyDelete
  10. tiba-tiba teringat kek yg tgh dibakar dalam dapur belum ditutup apinya

    ReplyDelete
  11. tiba2...

    kazen GB panggil ajak balik rumah.. ikan dah banyak dapat kail.

    hehehe!

    ReplyDelete
  12. @Didzy

    heheh...lebih kurang. tapi based on a true story. :p

    adventurous sungguh tekaan kamu. kikiki~

    ReplyDelete
  13. @Uncle Lee

    thanks for dropping by. :)

    seems like u r really into fishing. nice. :)

    ReplyDelete
  14. @Daddy Ziyyad

    sobs sobs. sapa nak ganti kamera GB? patah tangan la cenggini...wuwuwu~

    ReplyDelete
  15. @Mata Hati

    jap jap...kalau ada org melepas kat situ boleh bau ke ek? sebab open space dgn angin2 sume...heheh~

    kalau ada bau pun dah tentu bukan GB. heheh~

    ReplyDelete
  16. @Abu Aiman

    haha. awat la ramai yg nak GB jatuh bendang ni? huhuhu~

    kite pakai baju kurung sebab terus dari rumah pakcik GB yang meninggal tu...kene la pakai baju kurung sebab nak sopan2. huhu~

    ReplyDelete
  17. @princess laila

    wahahaha...macam dah biasa buat sambungan karangan je ni...? nice try.

    thanks for dropping by ya. :)

    ReplyDelete
  18. @cik emymilia

    lagi sorang yg nak GB jatuh bendang..hahah!!!

    ReplyDelete
  19. @azieazah

    kak azie back up GB ok. biar kite jatuh sama-sama. mueheheh!!!

    ReplyDelete
  20. @IMANSHAH

    tgh terfikir, adakah boifren itu jelmaan ikan haruan? hahaah.

    tetttt!!!

    ReplyDelete
  21. @liza

    ini wish keempat mintak GB jatuh dalam bendang. hahaha!!!

    ReplyDelete
  22. tiba2 gb terbangun..gb mimpi rupanya.

    ok.mana hadiah sAya?

    ReplyDelete
  23. @||alis||

    dia mmg ada ajak balik, tapi sebab suruh makan. bukan sebab ikan dah banyak. kekekek!!!

    ReplyDelete
  24. @bujal X

    itu ending tipikal. macam muvie a razak mohaidin pulak.

    tak best. hahaha!

    ReplyDelete
  25. @Panglima Muda

    salam kembali...terima kasih ya sudi berziarah ke sini...

    ReplyDelete
  26. @Imran nyambek

    tu pancing untuk ikan ape? nak bagi free ke? nak nak nak!!!

    ReplyDelete
  27. tetiba dapat haruan.. kalau x pun..tetiba GB terjatuh masuk dlm bendang tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  28. hah!!!saya tahu saya t ahu...ikan haruan!!!!hadiah apa GB nak bagi? dah tahu menang ni....tak baik mungkir janjiiii...hahaha

    mancing pakai baju kurung??erk..sedikit aneh kurasa disini.huhu

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D