Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 30, 2010

Tu la...tengok kena betul-betul...kan dah salah....

Antu boyfriend kak limah nak naik bas...weeeheeeheeee

Harini GB tengok kat blog Princess Zezebel pasal jawapan untuk segment Wordless Wednesday dia. Hari Rabu semalam tu dia ada taruk gambo cawan kopi Mekdi pastu tanya soalan apa yang ada kat dalam tu? GB dengan kondifen jawab kopi lah! Dah cawan kopi kan?

Tup tup, hari ni cek jawapan rupa-rupanya salah! Rupanya jawapannya adalah teh! Bila tengok balik gambo tu, ak'ella...betul la ada label teh BOH berjuntai kat cawan tu. Penglihatan bermasalah ni!

Kesimpulannya, tengok kene betul-betul ye kawan-kawan. Jangan tengok luaran je, tengok segala detail lagi. Nasib baik kuiz kat blog aje. Kalau melibatkan calon suami...tak ke rugi? Eh ke laut pulak...hihihi~

P/S: Nasib baik tak teka beger. Hihihi....

54 comments:

  1. seram uncle tengok hantu tu .. kompom malam ni ngigau !

    ReplyDelete
  2. betul juga ek.. kadang bila salah pandang, yg tak elok nampak elok.. yg kopi nampak teh... yang buruk nampak baik...

    ReplyDelete
  3. sibbaik x kena selak kain nak tengok jantan tina kanns.. ahaks

    ReplyDelete
  4. MDT selalu kena mcm ni..especially baca kat papan2 iklan..nmpk sgt mata dah tua..huk huk!

    pst!..kos pegi langkawi tu..dewasa = rm400 utk 3D2N termasuk hotel, bas, feri, makan sume..

    ReplyDelete
  5. mesti antu tu hensem tu yang GB nak snap2 gambar dia tu... ;p

    ReplyDelete
  6. gambar itu hasil edit ka, atau secara automatikus jadi begitu wahai GB?

    ReplyDelete
  7. @al-lavendari

    tapi kalau uncle mimpi antu kak limah...mesti ketawa terkekek dalam mimpi. kikiki!!

    ReplyDelete
  8. @sahromnasrudin

    itu hantuuuu.....tapi tak tau la kot betul putera katak..tu pasal jadi cenggitu...huhu~

    ReplyDelete
  9. @cik fiza

    ha'ah kan? sebab tu kene pandang dgn mata hati juga..

    ReplyDelete
  10. @en_me

    uish..mintak dijauhkan sampai ke tahap tu...hihihi

    ReplyDelete
  11. @Rara Farah

    haha. mesti antu tu suke org puji2. huhu~

    ReplyDelete
  12. @makdara TERdiva

    betul2. papan iklan dan papan tanda jalan pun boleh tersilap baca.

    psstt...400 utk botel, transport dan makan? uiii...best betul tuh!

    ReplyDelete
  13. @Abu Aiman

    hemsem di mata sesetengah orang...sebenornya dia tu kacau daun. GB nak amik gambo lain sebenornye. huhuhu

    ReplyDelete
  14. @Daddy Ziyyad

    tu gambo mati tikus tak edit jadi cenggitu. moving hands, night photography, no flash. this is what we get. huhu~

    ReplyDelete
  15. errr...gambar tu snap masa earthquake ke GB? ehhehe gurau jer jgn marah ye

    ReplyDelete
  16. gb buat lah teka teka. nak teka gak. hihi

    ReplyDelete
  17. Haha nasib baik teka dlm blog aje. Kalo ade main teka rasa gerenti GB dah menang pun kan. GB tengah mamai kot masa tu..ehek jgn marah! :P

    ReplyDelete
  18. aaaaaa...bab2 suami ne sgt bahaye..
    nak nye kne tenung betahun2 lamenye..hehe

    ReplyDelete
  19. kalau saya lagi lah rabun, pakai cerminmata tebal tumit kasut..hehe

    ReplyDelete
  20. kikikiki, comeii sgt klau jwb beger lah GB. klau jawab kasut? ahaha

    ReplyDelete
  21. Phiewwww! Mujur aku langsung tak jawab... selamat.

    ReplyDelete
  22. calon-calonnya adalah...... teettttt...!!

    GB sila jawab....:p

    ReplyDelete
  23. calon suami jgn pakai teka2 ala kuiz muiz. bahaya. mesti selidik dan send for ujian oleh ibubapa. dia antara ujian yg disuggest my fren..jemput kat rumah pada waktu lewat asar, lepas tu suruh jadi imam solat magrib. bacaan mantap tak? tapi bab dalaman memang kena pakai mata hati :)

    ReplyDelete
  24. uweeee...
    hantuuuu
    malam-malam datang cekik GB.. kekeke

    ReplyDelete
  25. Tuhlar, saya pun kantoi teka kopi cuma seorang pemenang teka dengan tepat

    ReplyDelete
  26. hahhaa.. sbr jela.. aie rabun so nk teka2 ne mmg failed.

    ReplyDelete
  27. Hahahaha...cian adik akak konfiden sgt...kena pakai spek...:)

    ReplyDelete
  28. erm? pakai spek? tak semestinya kena pakai, mungkin silap teka saja, tapi bukan semestinya rabun jauh..saya lelaki, tapi pakai kanta lekap. Lebih selesa, melatih diri jadi pembersih.

    ReplyDelete
  29. @noreed

    haha. earthquake di tangan....hihihi~

    ReplyDelete
  30. @Myaby

    alamak. nak teka teki ek? ok ok nanti ada..

    ReplyDelete
  31. @Didzy

    haha. mmg mamai. sampai tertipu. kalau hadiahnya lumayan mesti nak marah diri sendiri sebab dah terlepas. kikiki~

    ReplyDelete
  32. @Fxysche Nas

    ala...kalau kene tenung bertahun2 abis bila nak kawennye? hihihi~

    ReplyDelete
  33. @IMANSHAH

    cermin mata tebal 4 inci ke? uish...itu dah kelaut nampaknye tu..hahaha

    ReplyDelete
  34. @Poyaty

    haha. itu dua2 jawapan org tgh angau. heheh~

    ReplyDelete
  35. @azieazah

    heheh...ada apa2 yg tersmbunyi kah? jeng jeng jeng....

    ReplyDelete
  36. @a.z.r.i.n.a.03.07

    ehem..psst kak meh nak bisik...

    belum ada calon la...hihihi~

    ReplyDelete
  37. @cik emymilia

    ye betul! japannya adala tett!! hihihi~

    ReplyDelete
  38. @ummi5

    mak aiii...itu mau ketaq lutut nak pass tu. kikiki!!!!

    tapi tahniah ummi, u've found ur best. :)

    ReplyDelete
  39. @h4ni3

    sebelum tu dia kene bagi warning. GB nak amik gambar dia dulu. ihihihi~

    ReplyDelete
  40. @CT

    haha. saya punye glasses dah patah. wuwuwu~

    ReplyDelete
  41. @iAwani

    awak pakai contact lenses? menarik. huhu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D