Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, December 29, 2010

Survey menjelang hujung tahun: Apa azam 2010 yang dah tercapai?

My favourite chocolate with peppermint fresh from Langkawi - thanks Mastura. :D


Jom cerita kat sini, apa azam 2010 yang dah berjaya kawan-kawan capai? 

.

Azam GB?

Alhamdulillah...70% tercapai. 
Yang lagi 30% yg tak tercapai tu korang paham-paham jelah apa bendenye ye...kikiki!!!! 

.

So sekarang, jom cerita pasal pencapaian masing-masing di sini!

P/S: Lepas ni kite cerita pasal azam 2011 pulak ye... :D

53 comments:

  1. tahun ni takder pencapaian yg besarlaa GB..banyak kisah duka dari suka..hopefully next year will be better..azam?haha..semua ke laut...

    ReplyDelete
  2. Kak Azie secara peribadi, tidak banyak harapan diangan, tetapi dari segi kerjaya alhamdulillah.

    Selebihnya berharap sangat agar pencapaian terbaik utk anak-anak dan seluruh ahli keluarga...

    Berazam banyak2 tak cukup tapak tangan nak membuatnyaaaa...

    ReplyDelete
  3. Dalam kehidupan,tahun 2010, saya tak target nak kawin. Umur dah masuk 30!

    Fuhh...tiap minggu mak saya tanya, dah ada calon ka belum? Jawapannya tetap sama. Belum. Dari perspektif lain, rasanya signal dah sampai masa dia nak menimang cucu.

    Target dalam kerjaya, 80% tercapai,kerjaya offline dan kerjaya online. Lebih 20% tu tak tercapai disebabkan oleh kemalasan diluar kawalan. Bila dah terlalu sibuk, fikiran bercelaru,yang diingat cuma bertangguh. Musuh paling utama bukan orang lain, tapi kemalasan diri sendiri!

    Target dalam kewangan,masih agak jauh, baru 50% tercapai. Tak banyak simpan duit sebab banyak digunakan untuk beli gadgets, software-software baru,computer spare parts,paling banyak beli novel Melayu, sebulan konpom beli 3-4 novel. Jarang ada lelaki gila baca novel. Novel Aisya Sofea dan Damia Hanna, kesemuanya dah saya baca. I learned the beauty of life via reading novels. Novel mematangkan. Saya belajar tentang cinta, kejujuran dan persahabatan dari membaca novel Melayu. Novel Inggeris juga bagus, tapi novel Melayu dua kali ganda lebih bagus sebab digarap dari kisah sebenar dalam masyarakat kita. Novel paling banyak saya give away sebagai hadiah adalah Ayat-ayat Cinta.

    Dari segi ibadah, target mahu konsisten untuk bangun di sepertiga malam untuk setiap malam gagal dicapai. Cabarannya, penat dan mengantuk yang amat sangat.

    Hanya itu target yang saya letak dalam hidup untuk sepanjang tahun 2010. Tergerak hati untuk berkongsi. Terasa masih banyak aspek diri yang perlu diperbaiki.

    Namun, syukur alhamdulillah, saya diberi peluang sampai ke tahap ini, juga diberi peluang untuk hidup bernyawa sampai ke hari ini. Grateful to be alive!

    -ShueQry-

    ReplyDelete
  4. salam GB..dah tua2 ni tak berazam pun..muda2 dulu ye..he he..asalkan sihat sempurna semua dah alhamdulillah..

    ReplyDelete
  5. cheq berjaya dapat boipren!





    tapi la ni dah clash.
    sobsob.

    ReplyDelete
  6. cheq berjaya dapat boipren!





    tapi la ni dah clash.
    sobsob.

    ReplyDelete
  7. cheq berjaya dapat boipren!





    tapi la ni dah clash.
    sobsob.

    ReplyDelete
  8. berjaya dalam kerjaya je..pastu bercuti2 malaysia.. tapi azam nak kawen tak tercapai jugak..he he

    ReplyDelete
  9. amboi, panjangnya comment shueqry. i like..

    btw coklat tue tinggal kotak jea ke GB?

    ReplyDelete
  10. baru ada mood nak ziaran kwn2 ^_^

    kak ati dah pasang azam nak kumpul
    duit lebih byk..for simpanan dan
    nak beli TUT!..idaman..lalala...

    ReplyDelete
  11. GB.. alhamdullilah azam rina pada 2010 semua dah tercapai. next azam utk 2011 tengah riki riki lagi ni ha! nak mencantikkan rumah yang bakal dulu kot. tak pun buat anak lagi. hahahaha sungguh tak baik...

    ReplyDelete
  12. setiap tahun azam saya
    ialah untuk menjadi lebeh baik dari sebelumnya

    ALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
  13. makk aiii...semua azam ckp pasal kerjaya..kita baru je nak kenal dunia...sob sob sob...

    tapi yang pastinya azam tuk dapatkan degree kita dah berjaya walaupun dalam usia yang TUA... Alhamdulillah...:))

    ReplyDelete
  14. nak cakap ke tak nak ni..?


    kReen tak pernah berazam pun tau. Hanya bila terfikir lepas tu wait n see.

    *azam nak kayo boleh ? hehe..

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah...kite dah kawen! Ngeee!

    ReplyDelete
  16. tak pernah ada azam 1.1... biasanya azam tengah² tahun dan tarikh sukahati, contohnya 18.10, atau 23.1, hehehe

    ReplyDelete
  17. saya takde azam tapi jiran sy namanya azam..setiap pagi saya tegur dia " en azam nak gi kerja ke?" hehehehehe

    ReplyDelete
  18. @liza

    suka duka tu asam garam kehidupan. tu boleh dikatakan pencapaian la tu sebab bertambah pengalaman. ye dak? :)

    ReplyDelete
  19. @azieazah

    alhamdulillah. akak menggalas harapan dan pencapaian seluruh keluarga. lagi besar tu... :)

    ReplyDelete
  20. @iAwani

    haha..alamatnya selagi takde calon selagi tu la ditanya, cekcepat cari calon..mak nak cucu tu. :D

    dalam kerjaya mmg halangan terbesar adalah diri sendiri. yg tu saya pun mengaku. kdg2 malas tak ingat. hahaha

    suka baca novel ek? patut la suka menulis jugak. saya ada kawan novelis. iman xara. dia ada blog tapi tak aktif. haritu bday dia hadiahkan saya novel terbarunya.

    dari segi ibadat mmg dah jadi tanggungjawab kite utk teruskan tingkatkan level ibadah. teruskan, insyaAllah boleh tu. :)

    ReplyDelete
  21. @kak Erna

    azam gak tu kak...

    jaga diri sentiasa. semua org perlukan akak tau. :)

    ReplyDelete
  22. @tupaimerah

    heheh. berapa org boipren dapat tahun ni? kikiki!!!!

    ReplyDelete
  23. @tupaimerah

    amboi berapa kali komen yg sama. so aku saspek ko dapat 3 boipren tahun ni. betul tak? lalala

    ReplyDelete
  24. @tupaimerah

    itu pun satu pencapaian. at least ada turun naik. ok ape. :D

    ReplyDelete
  25. @norh

    berjaya dalam kerjaya tu bende besar norh oi...tapi bab bercuti tu mmg gb syiok dgr!

    azam kawen, next year la pulak kot? usaha sungguh2 ok! :D

    ReplyDelete
  26. @MasZuber

    blogger sejati shuQry tu. heheh.

    pic cekelat tu aku amik sebaik saja dapat dari ko, tapi lambat publish. hihihi

    ReplyDelete
  27. @Ati Masrif

    amin...

    bila berazam baru kita rasa kuat semangat nak achieve. tut idaman tu ape kak? kete atau rumah? hihihi teringin nak tau!!

    ReplyDelete
  28. @Rina Sharif

    yes. seronoknye segala azam tercapai...!

    rumah tu ade landscape tak? kalau ade boleh wiwit GB. heheh

    ReplyDelete
  29. @BonekadalamChermin

    alhamdulillah...Tuhan maha mendengar.

    aku tumpang gembira. :)

    ReplyDelete
  30. @cik emymilia

    tahniah! kitorg ni dah tua dik, sebab tu ckp pasal keje je. hihi

    lama2 nanti kamu pun akan belajar berazam pasal keje juga. :)

    ReplyDelete
  31. @a.z.r.i.n.a.03.07

    caye caye. heheheh..

    azam nak kayo tu boleh consider azam la tu. jom kite amin sesama. :D

    ReplyDelete
  32. @Didzy

    yeay! tercapai jugak akhirnya.

    tolong tiup semangat nak kawin dalam diri kite boleh? hehe

    ReplyDelete
  33. @bujal X

    meh sini amik. tapi cekelat lain la. yg dlm pic tu dah lama abis. huhuhu~

    ReplyDelete
  34. Azam 2010 - byk gak kantoi, tapi xpe, 2011 kan ada!! ;-P

    1. Nak beli umah
    2. Nak beli keta
    3. Nak ada Cafe sendiri
    4. Nak ada anak lagi :-D weee !!!

    Last but not least;

    Nak buat kek kawin 3 tiers (3 ok, don play play) utk GB!!!!

    ReplyDelete
  35. @aspenladylovely

    nak beli rumah kedua? kereta kedua? cafe pertama? dan anak ketiga?

    ok, tang kek tu i diam. eheheh.

    tolong cari calon pliss..lalala

    ReplyDelete
  36. Antara azam 2010 saya yang tercapai ialah, saya berjaya hasilkan blog sendiri..setelah bertahun tahun asyik baca blog orang..hahaha

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah ada gak beberapa yg capai.. yg besar2 byk juga belum capai tp sedang dalam usaha :) thn depan byk lg azam baru yg akan diketengahkan utk pembaikan diri :P

    ReplyDelete
  38. ha ha...gue udah tua lorr GB...cuma lambat further study jek..kakaka~

    ReplyDelete
  39. azam 2010...bwk ke 2011...-ahaksss.;d

    ReplyDelete
  40. rasa macam makan kolget...
    tak sukaaaaaaaaa....
    :)


    .
    .
    pencapaian ??
    berjaya mencapai kotak ubat diet di tingkat paling atas!!
    yeay!!

    ReplyDelete
  41. @Daddy Ziyyad

    tahniah!!!

    patut la blog kamu nampak mcm blogger pro punye. rupa2nya selalu dah baca blog org...huhuhu~

    ReplyDelete
  42. @cik emymilia

    eip..mana ada tua. it's never too late for anything.

    ReplyDelete
  43. @rieyana ynn

    maksudnya azam 2010 tu yg banyak sampai boleh dibawa ke tahun 2011. :)

    ReplyDelete
  44. @DrSinga

    wah. itu petanda bagus. berapa cm naik? kekekeke!!!!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D