Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 6, 2010

Sundal malam dan siang

Berpanas demi menghabiskan duit
(MAHA 2010, MAEPS, UPM Serdang)
5 Disember 2010

MAHA 2010
Antara isi-isi penting acara ini.
  • Sesak nak cari parking space. Sejam, dalam UPM sahaja!
  • Penat berjalan di tengah panas demi menyukat gerai-gerai. Nasib baik GB pakai croc pink itu saja!
  • Sakan berjangok dengan topi lebar ala princess dan cermin mata gelap sebab panas sangat. Tapi burnt jugak!
  • Kenyang merasa tester sana tester sini.
  • Kempis wallet kerana membeli pokok-pokok munge. Ngeee
Berita selanjutnya: 
GB berjaya beli pokok munge sundal malam atau nama saintifiknye Polianthes tuberosa. Tapi menurut kata pakcik (ke? lalala) yang menjual munge tu, siang-siang pun namanya sundal juge. Kihkihkih!

P/S: Terserempak dengan sebuah kancil yang pada mulanya GB ingat ada 3 orang lelaki berbangsa Melayu je, tetibe bangun satu lagi makhluk pompuan berbangsa Melayu juga di sisi lelaki yang duduk di seat belakang. Rambut serabut kusut masai. Lepas tu diorang buat acara comolot di belakang. GB terus bagi high beam sampai masuk simpang ke rumah GB. Rasakan!

84 comments:

  1. teringin nak pergi MAHA. target next year nak pergi sana!

    Pendapat anda?
    Sakit kepala atau migrain?

    ReplyDelete
  2. sundal malam ! susah nak jumpa tu..


    kReen ada kesidang, melati dan kemuning (kalau tak silap) tapi....hidup mati segan tak mau..

    cempaka dan kenanga dah mati... huhuhu..

    tak sempat nak jaga dahh..

    ReplyDelete
  3. hhmmmmmmmmmmmmmmmmm....


    tak serik2 budak2 sekarang ni.
    yg malu nanti ; mak-bapak juga..

    ReplyDelete
  4. Wah bunga pun ada 'kesundalan' ehh.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  5. Pi MAHA beli bunga SUNDAL, balik pun jumpa SUNDAL gak ker? alahai nasibbbb....


    ehhh pi MAHA tak ajak? Memang.. memang tauuu..

    ReplyDelete
  6. GB..he he..patut ada sundal malam dan siang..

    ReplyDelete
  7. cmne rupa sundal malam tu? tingin juga nk tengok.

    ReplyDelete
  8. haa..aku suka bunga sundal malam tu..wangi! tapi malam2 rasa seram sikit lah.. :P

    ReplyDelete
  9. kesian kapel yg sedang bercomolot itu di high beam oleh GB...lain kali kasik honnnnnnnnnnnnn panjang sekalik..hihihi..

    ReplyDelete
  10. Org yg buat aksi comolot tu yg sundal sebenarnya. Bunga tu tak sundal. Ianya wangi

    ReplyDelete
  11. Bila tengok jam tak jadi pergi ke MAHA. Tak sanggup bersesak2. Lainlah kalau saja nak menghimpit2 dan meraba2 hehehe

    ReplyDelete
  12. Mesti dah banyak bunga kat rumah awak ya. Tunjuklah gambar taman awak tu.

    ReplyDelete
  13. huhuhuhu...apa la masalah budak zaman sekarang nie...

    ReplyDelete
  14. FOllowed & thks for doing the same ;)

    Teringin nak pergi sini but jauh nawwww

    ReplyDelete
  15. mesti kita terserempak dalam kereta smlm. hihi.

    ReplyDelete
  16. YB: kene pegi awal pagi.baru lah xd aksi meraba..


    GB: memang best. macam2 ada.. tu yg nipis purse .. bonet penOh barang. tapi, x sempat nak naik tramp hari tu ...

    ReplyDelete
  17. Wah! Kalau hari2 biasa mana nk dapat pokok tu...susah ekk...nk tanam la....

    GB masuk blog akk amik award jap...

    ReplyDelete
  18. Kat New Zealand ni:

    1- Bunga Sundal malam ada hidup liar kat halaman rumah. Kadang kadang kena cantas sebab menghalang pagar rumah.

    2- Hairan! kat sini susah sangat nak jumpa couple orang putih yang comolot walaupun masyarakat diorang tak kisahpun.

    ReplyDelete
  19. saya ade pengalaman mcm tu.
    keta besor laki drive hoyong-hayang.
    ingat mabok ka apa?
    sekali terjongoh makhluk kt sebelah.
    tapi laki jugak rasanya.
    mimpi ngeri di siang hari.
    seksa wei, LPT!
    chelake jek!

    p/s - bantai gelak dgn kawan-kawan. last2 depa pecut p depan! yay!

    ReplyDelete
  20. saya telah ditegah dari ke maha... dan melihat entri² tentang maha, saya rasa memang patut pun, heh

    ReplyDelete
  21. MAHA?semalam lalu tepi aje..tgk kete berduyun2 parking akt tepi kuil hindu tuh........fuh bapak ramai!!

    ReplyDelete
  22. MAHA tu apa?
    kenapa bunga yg cantik dan wangi(? i tak tau pasal bunga)dapat nama yg tak sedap bunyinya?
    yg seram pasal aktiviti dalam kereta tu..

    ReplyDelete
  23. sabar ajela..best aje baca entri di depan, alih-alih entri di belakang buat hal.

    bestnya dapat g MAHA, saya juga suka pokok :)

    ReplyDelete
  24. MAHA tetap acara paling best... :)

    ReplyDelete
  25. perh kompim kurus lepas nie pasal banyak berjalan di MAHA..hak hak hak

    ReplyDelete
  26. bunga sundal mlm pun ada rupa nyaer...;d/lau rajin jum juin contest yana...;d

    ReplyDelete
  27. hahahahaha...
    Rasakan high beam GB...
    Apa punya manusia lah...

    ReplyDelete
  28. cetttttttt! rambut kusut masai! apakah! huhuhu

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. langit yg cerah n cantek lm pic tu.. ;)

    ReplyDelete
  30. tak terasa pulak nak pegi
    dah tau... sure SESAK! huhu

    ReplyDelete
  31. sundal malam=tuberose kan??
    .
    .
    yang dalam kereta tu ada bunga tu jugak kah?
    opsss...

    ReplyDelete
  32. bunga Sundal Malam memang wangi. kalau di tanam di kawasan umah, sure jiran pon boleh bau kewangian nya.

    GB sib baik yammy x g ke Maha smlm. dasat parking nya. phew..x pa. next year g.

    ReplyDelete
  33. biler laa dpt ym ne.. add aie..

    aie.seifer@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. salam Maal Hijrah Gb!! wow dh lainn laa..rinduuu GB..!!! lm xon9 bk blog..jemput jenguk n3 baru2 izee taw

    ReplyDelete
  35. Hasrol Nizam:
    next year kalau pegi...baik jgn last minit. sebab sgtlah kene berusaha untuk menempuh jem...!

    ReplyDelete
  36. suffer8zine:
    jual lelong....tak mahal pun..huuu~

    ReplyDelete
  37. a.z.r.i.n.a.03.07:
    tuh laa...lama carik haritu baru jumpe. bestnye akak ada kesidang...! cari gak bunga tu tapi dah abis.

    akak pun suke munge kaler2 putih ke? :)

    ReplyDelete
  38. iina :
    haha...sebenarnya ada nama lain...tapi sebab sinonim dgn maya karin...itu yg GB suka pakai nama tu. haha

    ReplyDelete
  39. azieazah:
    ha tu lah! ape la nasebb..

    errr...next year kite gi MAHA sesame ek..ngeee

    ReplyDelete
  40. kak Erna:
    heheh...dua dalam satu..

    ReplyDelete
  41. sahrom:
    sesak dgn kereta, org, dan barang! huhu

    ReplyDelete
  42. en_me:
    jome le tahun depan en me... :)

    ReplyDelete
  43. AdiK CoMeL:
    belum berbunga lagi..dah berbunga kang GB post kat sini

    ReplyDelete
  44. h a n i e:
    mmg wangi...teringat2 baunya....ish! seram la pulak

    ReplyDelete
  45. Daddy Ziyyad :
    hahaha padan muke diorg. nak bagi hon takut ganggu kete lain..keh keh

    ReplyDelete
  46. Mak Su:
    GB yg nampak pun tekejut kak...huhu

    ReplyDelete
  47. YB:
    betul...bunga tu kalau boleh bercakap agaknya dia bahasakan jugak kapel tu kan. huhu~

    ReplyDelete
  48. YB:
    eippp...raba2 pokok munge boleh la kat situ...hahaha

    ReplyDelete
  49. YB:
    kat rumah GB ada la pokok2 munge...ada yg lebat ada yg keluar sikit2...nanti GB taruk picnye kat sini

    ReplyDelete
  50. lynn:
    bebudak zaman skrg ramai yg dah biul. huhu

    ReplyDelete
  51. Myaby:
    aha...caye tak kalau GB cakap GB nampak org yg seiras kamu masa kat MAHA haritu?

    ReplyDelete
  52. sepet:
    eh betul...GB park dekat sikit so tak dapat la naik tram...best je nampak..haha

    ReplyDelete
  53. CT:
    betul kak....pokok tu mmg GB dok cari tapi susah beno nak jumpe...

    ReplyDelete
  54. Ismail Fitry:
    nak dok sana gak la! ada vacancy tak agak2nye? hihi

    ReplyDelete
  55. KOG:
    kamu dah buat pilihan yang bijak. percayalah! hahaha

    ReplyDelete
  56. littlehumblelynn:
    mmg!!!!

    smlm masa balik GB nampak ada kete even park sebelah hiway! panjang sgt!!!

    ReplyDelete
  57. ummi5:
    MAHA tu agro exhibition. macam2 ada. kambing, lembu, pokok2, food...asal saja ada kene mengena dgn agroculture. dah berapa tahun juga diadakan di sini. tahun depan pasti ada lagi jula..

    bunga tu mmg cantik dan wangi, tapi sebab kembangnya dan wanginya lebih kuat pada waktu malam, maka dinamakan sundal malam...menurut kata jurjual tu sundal ni maksudnya hantu...nanti GB cek betul ke tak.

    yg dalam kereta tu...nasib baik GB tak bawak tractor..kalau tak mmg dah kene sondol..huu~

    ReplyDelete
  58. miss nina:
    haha....bunge tu lebih mulia dari org yg buat comolot dlm kete tu kan?

    ReplyDelete
  59. Mata Hati :
    mmg best! in fact ini 1s time GB pegi. hihi

    ReplyDelete
  60. Sumandak Kinabalu:
    hahaha kan? patut dia bersyukur GB tak sondol kete dia kan? heheh

    ReplyDelete
  61. Drama Mama:
    tekejut saya kak....!

    ReplyDelete
  62. cik fiza:
    tu yg GB terbagi high beam..heheheh

    ReplyDelete
  63. fatin:
    time kaseh...mmg cerah langit..itu yg boleh soping terlebih2 tu..hahah

    ReplyDelete
  64. h4ni3 :
    eheheh...mmg sesak. tp ada yg suke tempat sesak2 ni...kihkihkih

    ReplyDelete
  65. drSinga:
    tuberose..yup. suke tak?

    dalam kete tu taknak panggil bunga. kasi nama lain! huhu~

    ReplyDelete
  66. puteri:
    salam maal hijrah kembali.. :)

    ReplyDelete
  67. yammy08:
    next year kite gi sama nak? GB dah tau strateginye. hahaha

    ReplyDelete
  68. darkbatman:
    orait. dah add. tegur la kalau nampak GB online..jgn malu2. heheh

    ReplyDelete
  69. ciK LyndaWawa igUana:
    ini soalan tekak teki ke? tetibe blank la nak jawab. hahaha

    ReplyDelete
  70. Cik Mieyrarif :
    uish...belanja masa hari lelong...huu

    ReplyDelete
  71. izee:
    tu laaa..lama dia hilang...! tapi takpe...izee tu diam2 ubi berisi...huu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D