Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, December 4, 2010

Sebab selalu terkena maka kujadikan entri



Ini entri berisiko.

GB dah terkena banyak kali.
.
.
.

Ada seorang lelaki datang. Nampak gaya macam minat nak kenal. GB layan macam biasa. Kalau keterlaluan dikatanya kite menggelenyar.

Hari-hari dia sms. Call. YM. Macam-macam dia tanya pasal GB.

Tiba-tiba, tup tup….hilang.

Sehari. Seminggu. Sebulan.

.

Last-last nampak kat profile pic facebook. Gambar dia dah jadi raja sehari.
.

Nasib baik rasa sayang belum timbul.

.

P/S: Pertanyaan logic akal - Adakah hormon lelaki berubah secara mendadak sejurus sebelum kawin? 

36 comments:

  1. beb
    aku pun penah kena weyyy
    sama gak BANYAK KALIIIII!

    gampang

    ReplyDelete
  2. salam GB,

    rasa kak ati lah kan
    maybe dia nak test market b4 married kot.

    tak baik dia buat lagu tu na...
    APA SEBENARNYA...??

    ReplyDelete
  3. Salam GB

    takpa, patah tumbuh hilang berganti..hehe

    yang ini masih sunyi ni..(jgn marah gurauan semata2)

    ReplyDelete
  4. BDC:
    sebab kamu ada la aku berani buat entri ni. tau mesti ada yg sokong. ngeee

    ReplyDelete
  5. ati:
    mungkin.

    untuk org yg dah masak sangat perangai diorg macam GB ni mungkin boleh terima...tapi dibuatnya terkene kat budak mentah? tak menonggeng dibuatnya?

    ReplyDelete
  6. imanshah:
    haha. nasib baik GB ni reti bergurau. tapi ini cuma cerita dulu2. takde kene mengena dgn sekarang. :D

    ReplyDelete
  7. haih.. fb ne bahaya gb.. jgn terkena..blog pun same. aie penah kena tipu rm500 ngn sorg blogger ne..rupanya dia baik cz nk duit je..nasib x bg habis..dia nk pjm 2400..gile x..patut bg pjm seratus je.. erm psl laki.kdg2 dorg cm nk keseronokan wpun dh ade special.. kena pandai pilih gb.

    ReplyDelete
  8. darkbatman:
    aie jgn buat mcm tu tau. haha

    takdelah..gurau je. i know u r a good guy.

    sebab tu GB buat entri ni. sebab rasanya ramai kot fomfuan2 dah terkene macam ni tapi pastu diam dan nangis sorang2. tapi GB takde la nangis sebab bukan sape2 pun.

    mcm blogger yg nak pinjam duit tu...perlu jugak dijadikan entri tu aie. barulah kite boleh sama2 belajar pasal human behaviour. pasal macam mana nak kenal golongan2 macam ni.

    ReplyDelete
  9. Itu bujang yg nak kahwin. Dibuatnya yg kacau ko tu laki org lagi haru.

    ReplyDelete
  10. YB:
    kisah laki org pun ada YB.... cuba baca sini http://fiddeomar.blogspot.com/2010/03/unwanted-proposal.html

    ReplyDelete
  11. Kak Azie rasa itu bukan lah boleh disebut sebagai terkena... cuma nyaris jer.

    Kalu lama skit lagi, harus lah mungkin terkena, itupun kalu ada taruhan dari hati or dari segi hartabenda...

    Anggap jer lah ketika dia berminat dulu tu, dia sedang ada clash dgn awek dia.. musim merajuk dan kesunyian.

    Atau, mungkin juga dia kena paksa kahwin, so dia malu nak bagitau U...hehehehee

    ReplyDelete
  12. nasib baik boleh tgk kat fb kan

    kalau tak...

    haram sampai ke sudah tak tau!

    ReplyDelete
  13. A. Dia keliru
    B. Dia nak test market dia
    C. Awak hawt sangat
    D. Salah faham mungkin?

    ReplyDelete
  14. Orang macam tu saja nak test je kot, nak tengok masih laku atau tak....

    ReplyDelete
  15. azieazah:
    ye la kak..sepatutnya nyaris. huhu.

    malas nak fikir lebih dah kak. sekarang ni semua bende macam berisiko. hehe. yg dah kawin anak 6 pun mengaku bujang. huh..ape la.

    pressure di sana sini. nasib baik boleh lepas kat sini. :D

    ReplyDelete
  16. h4ni3:
    untungnye diorg tu sebab GB ni jenis memahami tahap dewa. cuba kalau terkene dgn fomfuan dah tangkap cintan abis sampai cari sampai ke lubang cacing. mmg naya la diorg!

    ReplyDelete
  17. benrauf:
    segalanya mungkin. huhu

    terima kasih sudi ke sini.

    ReplyDelete
  18. LF:
    salam uncle, baiklah. GB jaga diri.

    ReplyDelete
  19. KM:
    yup, mmg pun. padahal masa diorg dok test market tu kad kahwin dah diedarkan pun. haha..mcm GB tak tau..huhu~

    ReplyDelete
  20. dia nk test market je kut hmmm... jahat!!!

    ReplyDelete
  21. hmm, pada pendapat saya lelaki sebegitu bukan mahu menjadi kawan, tapi sebaiknya hanya mahu mencari calon untuk pasangan hidup.

    ReplyDelete
  22. pernah jugak terkena dlu. siap ajak beli brg dapur sama sama

    sebulan lepas tu dia kawin.

    cit

    ReplyDelete
  23. cett..


    nasib baik GB tak terkena.

    nak test market agaknya tu..

    ReplyDelete
  24. ada juga owg mcm ni..teruk nyer...

    ReplyDelete
  25. pernah gak terkena, macam hampeh kan gb...

    ReplyDelete
  26. GB, lelaki ni terkenal ngan sikap flirtatious. kalo pompuan jadi flirtatious, siap la di cop pompuan murah. kalo lelaki pulak, boleh x nak panggil jantan murahan??? hik3

    ReplyDelete
  27. AKU TAK NAK KOMEN PASAL KO PUNYE ENTY, TAPI AKU NAK KOMOEN GAMBAR KUCING...TU GAMBAR KUCING KAT UMAH AYIEN....BETUL KAN?

    ReplyDelete
  28. Hati my dear...lelaki camtu x leh pakai...dia takde pendirian...reject bagi rimau je makan...cian wife dia kalau tahu..hampeh!!

    ReplyDelete
  29. GB, kadang2 kita tak faham ape yang bermain di fikiran mereka itu..mintak jauh la kan?

    ReplyDelete
  30. Belum pernah lagi kena kes macam nie...so, tak tau nak cakap apa

    ReplyDelete
  31. MDT pun pernah terkena..tup2 sidia tu tunangan org dan bakal berkahwin..tp mse tu dah timbul syg..frust tertonggeng jugaklah!sob..sob..sob..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D