Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 20, 2010

Lu hilang budi bahasa, client lu pun hilang jugak!

Grew behind my wheels

Mak aii tajuk...

Harini GB sangat-sangat hangin dengan sorang supplier ni. Sebenarnya sejak GB kene buat rooftop garden untuk sorang client kat Setia Eco Park ni, GB memang dah lama hangin dengan dia tapi pendam saja sebab lantaklah dia dengan perangai dia sebab GB tak jumpa dia hari-hari pun...

Yang buat GB bengang tu sebab gaya dia bercakap macam dia aje yang satu-satunya kat Malaysia yang tau pasal rooftop garden ni. Sangat-sangat berlagak. Sombong. Arrogant. Pastu dia pulak boleh fikir-fikir nak deal dengan kite ke tak padahal kite nak bagi dia bisnes nih!

Sudahnya sebab tak tahan sangat, GB cakap je kat bos, 'We don't need him so better if we cut him off!'

Boss setuju terus sebab dia pun tak tahan dengan karenah supplier tu.

Rugi besar. Sebab dia kena ingat dia buat kat seorang bermaksud dia akan hilang ramai lagi prospek untuk bisnes dia pada masa depan. Siapa akan rekomen supplier yang macam tu lagi? No way!

Well, the client is always right, kan?

P/S: Sambil bernada girang GB pun contact sorang supplier lain yang baru walked-in bulan lepas. Ape nak heran? Who says I cannot survive without them? ;)

51 comments:

  1. emymilia: geram sangat....lepas kat sini boleh kot kan? hihi

    ReplyDelete
  2. yeay!! padan muka org berlagak sombong..

    ai sukee tengok org berlagak ni tersungkur..kejam x aii??haha

    ReplyDelete
  3. GB..kesabaran ada batasnya..kan..

    ReplyDelete
  4. Tak pe jugak GB punya boss dengar cakap. Kalau kat tempat akak, boss dengar cakap supplier.kita pulak naik hangin.terbalik kot.

    ReplyDelete
  5. kasi blacklist spesis orang sebegitu GB..

    ReplyDelete
  6. patah tumbuh hilang berganti..

    GB, nanti kasi lah tips nak amik gambar2 yg comel mcm dalam blog GB ni ^^

    ReplyDelete
  7. wah suara GB sgt power kepada boss ek.. cayalah! mmg malas nk layan ngan org byk songeh ni...

    ReplyDelete
  8. Cayalah GB... bg kat saya tender tu pun ok juga..he..he..he..

    ReplyDelete
  9. i memang pantang dengan bad service, tak akan jejak lagi sampai bila2.
    rugi kan tak belajar kat sekolah bisnes..

    nak berangan lah ada rooftop garden yg diilhami GB :)

    ReplyDelete
  10. Yes..we can survive without them. Ehm one more thing..tq for komen

    ReplyDelete
  11. zie: wahahaha...mmg kejam! hahaha

    ReplyDelete
  12. k erna: dah lama menahan sabar kak...

    ReplyDelete
  13. cik ina: itu la supplier tu silap...dia igt dia tgh deal dgn budak pejabat kot..

    ReplyDelete
  14. mas: dah bleklist! sume client n fellow consultants dah tau

    ReplyDelete
  15. matahati: okey..nanti gb akan bagi tip2 lain dari semasa ke semasa ya. :)

    ReplyDelete
  16. cikFiza: mmg byk songeh!! dia rasa kat malaysia ni dia sorang je yg boleh supply barang2 ni. mmg sorry bebanyak la nak layan

    ReplyDelete
  17. gismo: ahaha. boleh supply hydro draincells? kalau boleh roger sini. ;D

    ReplyDelete
  18. ummi: betul sangat! sebab walaupun kite consultant tapi kite pun ada client juga and we know how we treat our client.

    rooftop tu nanti siap insyaAllah i will post here. :)

    ReplyDelete
  19. myaby: kalau tak garang nanti dia pijak kepala.. :)

    ReplyDelete
  20. itulah padahnya..

    hehe..gb ni tegas orgnya

    ReplyDelete
  21. heheheh..GB memang berani..hehhe..syg GB

    ReplyDelete
  22. heheheh..GB memang berani..hehhe..syg GB

    ReplyDelete
  23. GB ada buat projek kat Setia Eco Park ye?

    ReplyDelete
  24. peniaga tu leh ucapkan selamat tinggal kepada rezki ler kalu perangai eksen

    ReplyDelete
  25. ati: mula2 kite baik...tapi bila dia makin mengada2 tak boleh la biar lagi kan...

    ReplyDelete
  26. imanshah: heheh...tq.. *tersipu-sipu*

    ReplyDelete
  27. CCC: ala, ko lebih kenal aku. ngeee

    ReplyDelete
  28. daddyZiyad: dah ada a few projects kt setria eco park. dok sana ka? :D

    ReplyDelete
  29. CGG: wahaha...tq. buat2 berani je...hihihi

    ReplyDelete
  30. makSu: ye betul. mmg hak kite untuk dpt advice dan layanan yg sewajarnya kan?

    ReplyDelete
  31. drSinga: pengepit sabtu ni laa...ngeee

    ReplyDelete
  32. hmmm..somehow rather..entah kenapa saya rasa saya tahu "supplier" ittew siapa...ngeeeee
    kalu betul lah org yg sama, harus saya bersetuju dan tokok part kerek-cam-bagus "supplier" tersebut!
    btw,hi to GB...tgh blog hop terjumpa ur blog..interesting! r u in the landscape line? :)

    ReplyDelete
  33. madamoiselleczar: hi di sana! thanks sebab sudi singgah sini.

    yep i'm in landscape line. karenah2 supplier kerek ni kdg2 tak best ngumpat dgn bos, itu pasal i lepas kat sini. hihihi

    kalau u penah came across tht supplier while dealing something regardinr rooftop garden, drainage and stuff...rasanya kite mmg penah jumpa dgn org yg sama. haha

    ReplyDelete
  34. hehe...sorry erk..org tak bace..org tengok gambar...

    best jugak boleh zoom benda2 kecik camtu.
    heheh

    ReplyDelete
  35. ni la ujianNYA.. hehehe.. nak tengok terror ke tak kita handle benda-benda yang menyakitkan hati macam ni.. for me..ini jalan yang terbaik bagi menjaga kepentingan semua pihak.. hehe!!

    ReplyDelete
  36. ciklynda: huhu tengs. nak zoom mcm tu perlukan sedikit usaha la. hihi

    ReplyDelete
  37. kReen: hoyeyyy...best betul bila akak sokong kite. ihihih

    ReplyDelete
  38. mimi: betul jugak..ini pun ujian juga kan. tengs sebab ingatkan. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D