Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, December 27, 2010

Kerepek bayam




Daun bayam fresh. Sebaik-baiknya pilih la yang lebar-lebar.
.
Dicelup dalam tepung gorengan. Nak sedap lagi taruk la sikit jintan manis.
.
Goreng, ala tempura. Simpan dalam tupperware. Makan di waktu petang. 
.
Sape penah makan?

P/S: Terasa nak bagi orang yang tak gemor sayur makan kerepek ni...agak-agak diorang nak tak? :D

54 comments:

  1. kerepek bayam memang sedap..nak buat sendiri tak reti..GB jual la..bleh?

    ReplyDelete
  2. @Queen

    nik nak beli ek? lalala...kalau kite buat nanti kite roger ok.

    hihihi...

    ReplyDelete
  3. kat banting ni memacam jenis kepok sayur ado, nak cuba datang sini akak belanja..

    ReplyDelete
  4. gb boleh buat sendiri??? sy slalu duk pesan sape yg gi indon tlg belikan ni. pasni order kat gb jer lah...

    ReplyDelete
  5. salam dear..:)

    alahai...GB bagi jekk..mesti dia org nak..
    yelah kann bukan calang2 kerepek tuu..kerepek bayam lagi..lagipun free lakk tuuu:):)

    ReplyDelete
  6. @sayangsayangibu

    akak kat banting ye? kalau akak nak belanja GB on je! hihihi

    ReplyDelete
  7. @bujal X

    belum penah eksperimen dgn petai lagi. bendi, terung, capsicum penah la. huhuhu~

    ReplyDelete
  8. @noreed

    laa...jauhnye dia order...! order kat GB je lah lagi dekat. tak payah upah flight...hihihi

    ReplyDelete
  9. @Pn Kartini

    kikiki!!! belum tentu lagi tu kak. kalau dia boleh detect ini sayur entah2 awal2 dia dah rejek. hahaha

    ReplyDelete
  10. woww..faberet niii....GB buat sendiri ke? Dh lama kita tak makan...:p

    ReplyDelete
  11. @emymilia

    suke jugak ke? tak sangka rama yg suka.

    kalau cemtu apa kata kite jumpa ramai2...GB bawak kerepek ni. mau? :)

    ReplyDelete
  12. hii
    suka katun popey dan bayam .. tak sangka boleh buat jajan

    ReplyDelete
  13. sedapnya, cam tempura pulak. minta izin , cilok resepi. family akak memang suka sayur bayam.

    ReplyDelete
  14. pernah jumpa tapi tak sempat beli, kedai tu dah tutup..he he

    ReplyDelete
  15. dia buat pakai bayam kampung, daun die lebar2 sikit dari bayam yang kita beli kat kedai tu

    mak aku pernah buat

    ReplyDelete
  16. @Cik Ina minat Do do Cheng

    saya tak taruk resepi pun la..hihi. bagus betul akak sefamily suka mkn bayam...

    ReplyDelete
  17. @alien

    a'ah. pakai daun yg lebar. baru puas hati nak makan. :)

    ReplyDelete
  18. aku pun suke gb..

    mau buat sekarang!

    ReplyDelete
  19. sy x bpe gmr sayur ijau.n kepek ni sy bole mkn..hihi

    ReplyDelete
  20. arghhhhhhhhh jelesnye pic cantik..pasne kene pejam mate la jwbnya..

    ReplyDelete
  21. nampak sedap sangat tapi sya tak suka mkn bayam...huhuhu

    ReplyDelete
  22. memang sedap !

    masa raya tu adik ipar bawak balik kampung.


    Di CH pun ada jual jugak. Secawan RM2. panas-panas makan..


    Cuba belanja YB ngan Dr Singa... agaknya dorang nak tak ?

    hehe...

    ReplyDelete
  23. mesti sihat makan cam gini..leh jadi kuat cam popeye..ha..ha2

    ReplyDelete
  24. Saya tak gemar makan sayur tapi kalau awak bagi saya kerepek bayam ni saya akan makan. Percayalah hehehe

    ReplyDelete
  25. Pernah makan... cuma, Sayur yang penuh berkhasiat ni sekarang sudah ditambah nilai 'kolesterolnya' What will they think of next...?

    ReplyDelete
  26. pernah makan kat cameron highland..

    ReplyDelete
  27. nak juga walaupun ada nilai xtra kolestrol :)

    ReplyDelete
  28. x penah makan...cemanakah rasenyer ye...

    ReplyDelete
  29. OMG! Benda nie banyak jual kat Kundasang. Saya penggemar sayur tapi kalau sayur buat macam nie, paksa macam mana lah...kompom tak nak makan!

    ReplyDelete
  30. i suka tapi tak tau buat. selalu dapat makan bila pegi rumah orang time raya tapi jarang jumpa dan dah lama tak jumpa.
    nak rasa n beli (5packet) u punya :)

    ReplyDelete
  31. @Semarak Api

    kalau cemtu boleh la GB bagi kat kamu. :D

    ReplyDelete
  32. @sahromnasrudin

    jom jom, kite meet up ramai2 lepas tu makan kepek bayam. :D

    ReplyDelete
  33. @Mata Hati

    kalau mkn sambil pejam mata ni mesti tak tau rupa2nya bayam. hahaha

    ReplyDelete
  34. @a.z.r.i.n.a.03.07

    pssttt akak...diorg la GB maksudkan...kikiki!!!!

    haritu gi cameron GB cuma sempat mkn cendawan goreng. tapi tak thrill sebab kat sini pun byk. lili goreng tu tak sempat nak rasa sebab cepat abis.. :(

    ReplyDelete
  35. @ab@h_Izz


    errr...sebenarnya tak berapa sihat sebab dah jadi kerepek. heheheh

    ReplyDelete
  36. @Yunus Badawi

    haaa....lepas ni GB bagi sila makan serta merta ok. jgn nak ngelat! heheh

    ReplyDelete
  37. @gedek!

    they will say that the uses non cholesterol oil for frying. kikiki!!!!

    ReplyDelete
  38. @Sumandak Kinabalu

    healthy eater. bagus lah.

    sebab mmg kalau dah jadi kerepek mcm ni dah kurang atu takde langsung khasiatnye dah...hihihi

    ReplyDelete
  39. @ummi5

    insyaAllah nanti i bawak masa gi tanjung pagar ok. :D

    ReplyDelete
  40. kalau dah macam tu..
    dah kira kerepek!!
    dah tak dipanggil sayur...
    .
    .
    kan YB kan.....??
    (mencari geng..)

    ReplyDelete
  41. @DrSinga

    betul berani makan? ai bawak nanti masa amik katak..sila makan depan ai okeyyy... :D

    ReplyDelete
  42. Keropok Bayam banyak guna minyak tak?

    ReplyDelete
  43. sedappni, entah makan ru ah Gb dekat johor dulu,,free lagi sedapp

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D