Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, December 28, 2010

Ipoh - Pertama kali jejak kaki

Masjid Sultan Idris Shah II, Ipoh, Perak Darul Ridzuan


Ahad lepas GB ke Ipoh untuk pertama kalinya sebab hal kawin. Datang ke tempat yang GB tak pernah jejak memang mengujakan sebab kite ni memang kaki jalan pun. Kalau bukan sebab terikat dengan masa dan sebab datang dengan bunda dan ayahanda, memang GB dah sukat bandaraya Ipoh dari kawasan masjid, balai polis, sampai la ke Padang Ipoh. Tak kisahla walau terpaksa berbaju kurung, berkasut crocs dan berpanas sekalipun. 

Banyak bangunan lama yang cantik-cantik kat Ipoh ni. Nak snap semua memang tak sempat sebab nak kejar time untuk balik ke KL. Tapi rasanya lepas ni kalau weekend GB hilang dari Subang, ada kemungkinan GB ke Ipoh lah. Heheh...

P/S: Orang Ipoh! Ooooo orang Ipoh! 

68 comments:

  1. Jom bawak kakcik, nanti kakcik tolong tunjukkan jalan. :)

    ReplyDelete
  2. Salam GB

    Awat tak habaq mai..saya buka ada keje pun la..buleh ajak2 minum kat Ipoh pekena kuew teow goreng stadium..Hurm, sungguh ni...

    ReplyDelete
  3. dah lama betul tak pi ipoh...last pergi 5 tahun lepas...

    ReplyDelete
  4. sy penah pi tp pi umah makcik jek.. masa pas matrik dlu.. lama dh... igt nk pi lagi nnt...

    ReplyDelete
  5. GB! Saya pun teringin nak gi Ipoh ni...GB tolong angkut saya sekali next time. heehee

    ReplyDelete
  6. ipoh dan kwsn sekitarnya mmg menarik...jgn ke ipoh je kalo ada mse pi le daerah2 lain yg mmmg akn rse teruja...cam KK...

    ReplyDelete
  7. SALAM,
    BERKUNJUNG LAGI KE NEGERI ASAL TEMAN ! TAPI TEMAN SEKARANG DAH KE NEGERI LAIN !

    ReplyDelete
  8. Ipoh mali...ipoh2 mali... pegi zoo amik gambar byk2..

    ReplyDelete
  9. boleh cuci mata sekali
    kot tersangkut mamat ipoh..huhu

    ReplyDelete
  10. ipoh lum jejak lai
    tapi taiping dah jejak
    bangunan pun oldskool gak

    ReplyDelete
  11. ipoh mali, talak sombong hoo..

    hahahah

    ReplyDelete
  12. aku rasa kuale lagi best kot?

    ReplyDelete
  13. try la cari orang ipoh..mana tau boleh balik ipoh selalu.. =)

    ReplyDelete
  14. nak wat ape pulak gi ipoh lagi?

    urusan perkahwinan?
    sape kwen?
    he.he

    nt letak lagi gambr time jln2 ya!

    ReplyDelete
  15. nape kita tidak berjumpa di IPOH ahad lepas? huhu..saya juga attend majlis kahwin kawan di Ipoh :)

    ReplyDelete
  16. masih teringat buat urban design kat ipoh..berjalan kaki di sepanjang jalan panglima bukit gantang..huhuhu

    ReplyDelete
  17. Ipoh best ke?akak pun tak jejak lagi. Orang kata "ipoh mali tak de sombong"

    ReplyDelete
  18. Ipoh?? tak penah jejak lagi...best tak?

    ReplyDelete
  19. Cuba lah mee claypot kat dalam Jusco Ipoh..

    ReplyDelete
  20. kat kl kan ada jalan ipoh...
    susah2 je...heh!

    ReplyDelete
  21. eh! meh la ke teluk intan, leh sukat menara condong yg condong sebelah tu... hiks!

    ReplyDelete
  22. Dari Subang ke Ipoh baru 2.5 jam aje. Kalau nak ke sana rogerlah saya hehehe

    ReplyDelete
  23. Bestnya dapat jalan-jalan...
    Saya cuti 3 hari tapi most of the time stay at home...

    ReplyDelete
  24. lupe nak kirim ikan pekasam...ehhehe

    ReplyDelete
  25. roger gua kalau dah sampai ipoh.
    nombor phone ade kan.

    ReplyDelete
  26. @kakcik

    jom kak...kite sukat bandar ipoh. :D

    ReplyDelete
  27. @IMANSHAH

    ayoyoyo...kwetiau goreng ni mmg my weakness! jom jom!

    ReplyDelete
  28. @Mata Hati

    at least dah penah sampai...kire ok la tu..hihihi

    ReplyDelete
  29. @Didzy

    meh meh! kalau dtg sini nanti roger ok. :D

    ReplyDelete
  30. @yantz-yeem

    yup, KK and taiping saya selalu pegi (dulu), tapi ipoh baru ni la sampai. mmg best tgk bangunan2 lama.

    mcm georgetown dan melaka juga. ayikkkk...

    ReplyDelete
  31. @luahfikiran

    ooo...org perak rupenye uncle ni...

    ramai org perak GB jumpe kat sini. baik2 belake. :D

    ReplyDelete
  32. @sahromnasrudin

    kalau betul pun dapat takkan nak kata taknak... heheheh

    ReplyDelete
  33. @Ati Masrif

    ehem. org ipoh ni baik-baik...kikiki!!!

    ReplyDelete
  34. @kucingorengemok

    aku jumpe jalan tun sambanthan kat ipoh. mmg yg tu buat aku hilang ingatan jap. heheheh

    ReplyDelete
  35. @alien

    taiping sangat aman damai dan bersepoi2 bahasa..hihihi

    ReplyDelete
  36. @tinailyani

    kuale best dari segi laksa dan sungainye...

    ipoh best dari segi lain.. :D

    ReplyDelete
  37. @Queen

    kalau selalu sgt nanti kurang feel pulak. kikiki

    ReplyDelete
  38. @puteri

    gambar akan ditaruk dari semasa ke semaca...hihihi

    ReplyDelete
  39. @Mimi Jazman

    oh terima kasih. snap sebelum masuk ke dewan.. :D

    ReplyDelete
  40. @h4ni3

    ada jambu batu meh? i tot muar je ade jambu batu. kikiki

    ReplyDelete
  41. @miss nina

    GB attend majlis kat dewan bandaraya. sama tempatkah kita? :D

    ReplyDelete
  42. @MasZuber

    haha..zaman di mana kita buat sketch di tepi jalan tanpa rasa malu. sungguh indah. :D

    ReplyDelete
  43. @Cik Ina minat Do do Cheng

    ipoh best gak kak. kene sukat lagi untuk bagi review terbaik. heheh

    ReplyDelete
  44. @Daddy Ziyyad

    sedap ek? ok, nanti nak try. tempat makan lain yg syiok?

    ReplyDelete
  45. @afendi ariff

    patut la anak dia bijak bercakap...ngikut ayahnye rupenye. grr...

    heheh

    ReplyDelete
  46. @makdara TERdiva

    ke teluk intan dah beberapa kali, tapi menara condong tak sampai lagi. jom MDT!

    ReplyDelete
  47. @Sumandak Kinabalu

    jalan2 sebab ada urusan..kalau takde hal rasanya GB pun duk umah jugak kot. hihihi

    ReplyDelete
  48. @-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    ada. aritu nak roger tapi sebab tak stay lama, maka ku kensel saje niat merogermu itu. huhuhu~

    ReplyDelete
  49. gi Kellie's castle sekali tau!!
    pasti terpegun..

    ReplyDelete
  50. hah!ke ipoh roger lah!
    boleh bawak akak g tempattempat syiokkk!:DD

    ReplyDelete
  51. @DrSinga

    next time GB pegi. kene luruskan hati utk pegi berjalan2 sahaja. huhu~

    ReplyDelete
  52. @nurulain

    ok! yes..ramai nak tlg bawak gi jenjalan ni. hihi

    ReplyDelete
  53. assalamualaikum.cik GB, boleh x sy gunakn gmbr masjid negeri yg GB snap ni utk sy guna dlm projek saya? dlm2 byk2 gmbr msjid ni yg sy cari, sy rasa cik GB punya la yg plg menarik. boleh la ye? thanks in advance.. :)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D