Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 23, 2010

Hint ja lebih kemain, tapi action tadak, tak guna jugak!

Someone gave this to me longgggg time ago. Ngeeee....



Kita dok perati lama dah. Dah lama dia dok bagi hint. Kita paham niat dia. Tapi takdak action. Macam mana kita nak respon?

.
.
.

Tengok tu. Takdak body language langsung. Patut la dari dulu dok tang tu jaaa....
.
.
.

Last-last, kita pun malaih nak tunggu dah. Tunggu punya tunggu keta belakang dah ikut sama slow dah belakang kita. Takkan nak tunggu kite stop teghuih baru dia nak tukaq lane?

Kalau dah bagi signal tu, keta tu himpitla sikit. Baru la tau dia memang betui-betui berniat nak tukaq lane... Mesti keta lain bagi chance punya. Keta-keta lain ni bukan la jahat sangat pun.... Ni hang dok bagi signal lip lap lip lap sampai sejam pun kalau takdak 'car language', keta lain dok pedeghaih cemtu jugak la takdak nak pi bagi jalan aih! Padan windshield hangpa...

P/S: Ini perbualan antara kereta dengan kereta lain di Federal Highway. Takdak kena mengena dengan yang berkulit putih, sawon matang atau hitam maneh.

73 comments:

  1. kalau begitu biarlah saya pendam perasaan saya terhadap awak sampai kojol~~

    haha~

    ReplyDelete
  2. wah2.. siapa yg slow sgt nk GB hihihi~~ sy pn x suka org yg slow pick up ni.. pandai2 la amik hati dan mulakan langkah kalo btul2 berniat....

    ReplyDelete
  3. multiple meaning betol entri ini..


    hehehe..:))

    ReplyDelete
  4. ehhehe..ingatkan GB cite pasal boyfrend..rupenye kete..heheh..sweet la katak jantan tu ngorat katak betina tu..heheh

    ReplyDelete
  5. bujal: syukurlah. huhuhu~

    bos, kenapa 'reply to comment' saya tak keluar? saya sudah buat. lama ke baru nak appear?

    terima kasih

    ReplyDelete
  6. cikFiza: sbnarnya GB mmg cakap pasal kereta. kikikiki

    tapi kalau org mmg selalu jumpa mcm tu. penat ok nak tunggu. huhu~

    ReplyDelete
  7. zie: nasib baik tak bertukar jadi robot pulak kete2 tu. kalau tak dah bermeaning2 jadi. kikiki

    ReplyDelete
  8. CCC: tu la. penat nak tunggu kete nak tukar lane tapi tak tuka2 ni. rupanya dia takut. hahaha

    ReplyDelete
  9. GB...mana kamu???? Kita sakit bangattt kat sini ni...x larat nak siapkan cuppies kawan kita tu...camne ni?? Dimana kamu???!

    ReplyDelete
  10. dok tang tu la dia, biaq p la signal dia berkelip2 sampai esok pun. haha.

    ReplyDelete
  11. hihi..teringat yabang punye hint dulu..betul2 terus potong maut depan kereta i tau..hihihihhhi

    ReplyDelete
  12. @gadisBunga

    kamu kena klik kat tajuk posting kamu baru ble nampak ikon reply to comment.kalu klik kat comment memang tak nampak.

    ReplyDelete
  13. elele..ye ke GB ckp psl kete.hik2..ayt2 tu ble jgk tuju tuk org tu GB.ehem2~

    ReplyDelete
  14. penakut.
    mungkin juga kereta baru.
    atau lesen baru.

    apa-apa pun, jgn pot kereta & lesen dia, KITA boleh tukar lane bila-bila masa :p

    heh!

    ReplyDelete
  15. aspen: saya berpesta di atas jalan hari ini. huhu~

    ReplyDelete
  16. @- GC -

    ntahnya....mcm la org nak pi langgaq keta dia...hihi

    ReplyDelete
  17. @Queen

    uiii...patut la nik tereksiden. hahaha

    ReplyDelete
  18. @Wanita Bertudung Hijau

    tu la, tadi loghat nogoghi, ni loghat utagha pulak. satu melesia la katakan. kikiki

    ReplyDelete
  19. @Semarak Api

    betull...pasal kereta...tak tipu...hihihi

    ReplyDelete
  20. @tupaimerah

    yup. syukurlah kita bukan di dalam keretanya. hahaha

    ReplyDelete
  21. ader maksud yang tersurat ni sebenar nya.


    ehemm..
    kepada yang berkenaan, sila ambil perhatian!


    hehehehe ..

    ReplyDelete
  22. kak gB:kalau tukar jadik robot? apalaaagi...TransformersTa *sebab kereta..haruslah ada Ta..hehe

    ReplyDelete
  23. @sepet
    hahaha pandai dia cuba nak mengorek nohh..

    ReplyDelete
  24. @Zie
    kalau tukar jadik robot alamatnya GB jadik megan fox lahh..eh? tidak!!!

    ReplyDelete
  25. ke dia tak perasan signal dia tu terpasang?

    ReplyDelete
  26. hmm...macam ada yang tersirat di sebalik yang tersurat niii...

    mmm...habaq mai kat ceq naaa...biaq cheq ja jadi orang tengah...kui kui kui...

    ReplyDelete
  27. @Hasrol Nizam
    dia mmg nak tukar lane sebenarnya. tapi nak tunggu sampai clear. mana maunye....huhuhu

    ReplyDelete
  28. @emymilia
    hahah cheq ni...toksah la pikiaq macam tu....kita ni stretfowed ceghita pasai keta tau...hahaha

    ReplyDelete
  29. GB!!! :D

    Next entry nak tengok kata-kata dalam kad katak tu pula...bleh ek? bleh la...bleh la...

    ReplyDelete
  30. @Didzy

    dalingg!!!!

    errr...kata2 katak dalam tu adalah rahsiye...ngeeee.....

    ReplyDelete
  31. @gadisBunga

    klik kat tajuk posting baru ble nampak ikon comment to reply..jgn klik kat comment..

    ReplyDelete
  32. hahahahahha..
    xleh blah..


    tett.. xpcya laaa..
    uishhh.. cemane kete leh borak sesame sendiri? ahahhaa

    ReplyDelete
  33. amboi cengey noo...
    kadang2 kita bagi can dia pi, dia takmo pi, bila kita pedeghaih, dia marah pulak.

    ReplyDelete
  34. salam..

    suka baca komen bujal tu...

    hehehe..

    ReplyDelete
  35. huit ai..


    pg tadi ada insiden pasal keta jugak. ingatkan nak buat n3 tp tak jadi..


    nanti ada pulak drebar2 laki hangin..




    tukar loghat .nak cuba..tergeliat lidah nak sebut...hehe

    ReplyDelete
  36. kereta tu segan kot.. mungkin signal dia bertepuk sebelah tangan..


    .

    ReplyDelete
  37. huhuhu

    dalam kes gini, ko kene sergah jea kreta yang slow tue..

    ReplyDelete
  38. kereta skrg semuanya ada perasaan kan...

    ReplyDelete
  39. nahhhaaaaiiii.....awatnya qeta tu lagu tu?qeta hg power sgt kot?
    heh!

    ReplyDelete
  40. ahaaaa

    mak tertipu jie! i igt lelaki td. akakakakkakakaka

    ReplyDelete
  41. Ya Allah, pernah juga rasa pengalaman macam ni. 5 thn tu, dia dok bg hint jer... aduh... mmg penat dan menyampah sekali rasanya. Tapi skrg, kalaulah blh diulang lagi masa tu, rasanya biar den yo yg pergi berdopan dgn dia...hah, rasakan. malu sgt.

    ReplyDelete
  42. betui ka pasai keta ni...

    mcm double meaning ja...

    betui-betui kami
    tak caya na...hahaha

    ReplyDelete
  43. komen diatas boleh diaplikasikan utk manusia dan juga kereta :P

    ReplyDelete
  44. kak fidde : been there. done that. last2 bila saye dah bertunang baru la cakap sedihla, apesal cepat sangat bertunang la (saye bagi tempoh dia 2 tahun) sedihla, itula inila. dah kawin baru2 pun still dia mcm tak puas hati lg (padahal dah ada gf baru). ngeri kan?

    btw, pasal kete bagi signal tak masuk2 jugak tu, mmg hangin. last2 kita yg bagi signal, potong kete dia rapat sket, sambil bagi jelingan maut skali :D

    ReplyDelete
  45. apa kata cuba langgar dia sekali. baru dia terkejut beruk. sekali sekala kena brutal..haha

    Jom baca Tip Asas SEO

    ReplyDelete
  46. @Abu Aiman

    haaa...tau takpa. itu yg buat cheq hanginn tuu...hihihi

    ReplyDelete
  47. @Mimi Jazman

    haha. boleh dibaca dari pelbagai sudut dan ditafsirkan dari pelbagai cara. hihihi

    ReplyDelete
  48. @sekamar rindu

    bujal mmg pandai bagi komen-komen manis. jgn terperdaya. hahaha

    ReplyDelete
  49. @a.z.r.i.n.a.03.07

    buat la kak. kite boleh tgk sape yg melatah. kikiki!!!

    tukar loghat tu sebab kdg2 menyumpah dlm loghat bahasa negeri sendiri lagi syok dgr. hahaha

    ReplyDelete
  50. @-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    signal je takde action, mmg bertepuk dgn angin je la jawabnye. hihihi

    ReplyDelete
  51. @MasZuber

    tak berani nak sergah. takut dia melatah. nanti kemek kete aku. hahaha

    ReplyDelete
  52. @sahromnasrudin

    dah lama dah ada perasaan. since zaman herbie lagi. hihihi

    ReplyDelete
  53. @afendi ariff

    takdak aihhh...dia yg takut telebihhhh....

    ReplyDelete
  54. @Myaby

    kikiki...malas la nak ckp pasal lelaki. ckp pasal kete lagi syiok. ihhiihhii

    ReplyDelete
  55. @iman_xara

    susah kan kes selow melow ni. kalau fid mmg takkan bergerak kot. pemalu nak mati!

    ReplyDelete
  56. @Ati Masrif

    hahaha..betui kak...mmg pasai keta. ngeeee

    ReplyDelete
  57. @nihadriz

    eh plis la org mcm tu. in fact akak dah dgr byk kes yg mcm tu. dah malas nak layan.

    lambat sgt sape suruh?

    ReplyDelete
  58. @rinie din

    kalau langgar nanti saya melayang 300...kena bayar lagi...huwaaaa!!!

    ReplyDelete
  59. @ciK LyndaWawa igUana

    hahaha. katak tu cakap i lev u kat katak lagi sorang tu. hihihi

    ReplyDelete
  60. @CT

    eheheh...nggaklah....

    kisah kereta-kereta je..ngeeee

    ReplyDelete
  61. menarik entri ni. kereta cum manusia punya entri.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D