Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, December 3, 2010

Cantiknye Klang!

Bunga butang (Gomphrena Globosa)
(Klang, Selangor, Malaysia)


Pagi tadi GB pergi ke MPK dekat Klang sana tapi tak bagitau uncle abang YB pun. Kalau bagitau dah tentu GB dapat makan breakfast free harini. Kopi secawan dan roti bakar pun ok je. Tapi itu pun kalau YB je Klang jugak la. Huu~

GB ni asal ke sana mesti kagum dengan landskapnya yang cantik dan berwarna-warni. Terutamanya sekitar kawasan bangunan OSC dan Jabatan Seni Taman. Pokok-pokok mungenya subur dan indah dan bermunge lebat. Memang gadisBunga ni teruja sangat-sangatlah kan! Hihi!

Cerita tak best pulak. Ada satu application landskap kitorang ni direjek dan kene submit balik. Aduh...bukan senang nak deal dengan MPK ni rupanya. Dah diskus-diskus...GB dah tau la kenapa kene rejek. Kena redo la nampaknya. Tapi projek yang satu lagi tu approved pulak. 

Nak dijadikan cerita, tadi GB berpeluang berborak dengan Landscape Architect MPK tu sendiri. Borak pun bukan la borak kosong tapi GB memang mintak dia review proposed landscape GB untuk lagi satu projek kat Klang juga sebelum buat submission drawing. Boleh tahan juga puan Akitek tu...tak lokek ilmu, rajin bertanya, malah tak segan nak mintak pendapat GB pasal landskap dan punya prinsip yang bagus dalam bidang ni. Rupa-rupanya dulu dia keje dengan konsultan juga... Jadinya sepanjang waktu berborak tu, GB dapatlah jawapan tentang kenapa landskap kat Klang ni indah-indah....

P/S: Masa amik gambo bunga butang tadi ada uncle ingat GB keje dengan News Straits Times. Ape-apelah uncle. Hihi...next tips mengambik gambo...tunggu.....

20 comments:

  1. tasek M:

    tak. nak bukak rahsia kang segan pulak.

    tapi mmg tak mahal. tolong la percaya.

    ngee

    ReplyDelete
  2. Myaby:
    org MPK mmg pandai jaga bunga. huhu

    ReplyDelete
  3. salam GB,

    GB camera loverlah kan

    ehem..saper flwr terbaru tu..
    ngeh3..dia dtg..puk3

    ReplyDelete
  4. Terpesona :)
    Tak sabar tunggu the next tips...

    ReplyDelete
  5. kalo GB dtg klang lenkali bgtau la sy :) kalo sy balik sana leh jalan2 hehehe

    ReplyDelete
  6. Ati Masrif:
    baru perasan! hahaha

    dia datang...jeng jeng jeng..

    ReplyDelete
  7. sumandak:
    alaa...buat GB segan. bukan tips ape2 pun. sekadar share pengalaman je. ngeee

    ReplyDelete
  8. cikFiza:
    ok boleh! nanti GB email no tepon ok!

    ReplyDelete
  9. salam, ni iman nak follow GB ni..alahai orang yang tak terkenal je ni..haha,, sila jngan tak makan ye..

    ReplyDelete
  10. memang santik...dan pasti kamere jug mahal juga...;d

    ReplyDelete
  11. imanshah:
    awak lagi terkenal dari GB. terima kasih kerana sudi follow GB ya. :)

    ReplyDelete
  12. rieyana:
    tak mahal lah..murah ja.. :)

    ReplyDelete
  13. Klang pun telah digelar bandar botanic memang sesuai lah

    ReplyDelete
  14. cantiknya bunga itu!

    kenapa ya lanfskap kat Klang indah2? bolehlah kongsikan di sini..:)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D