Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Sunday, December 19, 2010

Bukannya taknak...


Blogger gathering anjuran Mazidul Akmal Sidik
Bukannya taknak join gathering blogger kat IceRoom Kota Damansara semalam, tapi sebab GB sampai lambat di Shah Alam, maka terpaksalah kutelan sahaja hasrat yang terpendam. Memang rugi tak join sebab bukan Mazidul aje yang ada, Kakcik Seroja dan Kak AzieAzah pun turut serta. Sayang takde rezeki nak jumpa kali ini...

***

Blogwalking
Bukannya taknak blogwalking, membalas komen, dan menyertai kontes...tapi sebab seluruh weekend dan hari-hari menjelang tahun baru ini GB banyak berkelana di atas jalan raya atas urusan kerja dan memenuhi undangan saudara mara dan sahabat handai, maka terpaksalah GB tangguhkan dahulu keinginan berblog.

***

Soalan cepucemas
Bukannya taknak kawen. tapi kalau dah memang tiada calon dan jodohnya belum tiba, siapa kita untuk mempertikaikannya sedang itu semua adalah urusan Tuhan? Janganlah pandang jelik dan pelik semata-mata kerana hadir majlis kenduri seorang diri kerana GB tak susahkan kamu langsung. Terima kasih...

P/S: Jangan samakan impressi terhadap semua orang kerana manusia mempunyai cerita berbeza di Luh Mahfuz, cuma satu sahaja yang menyamakan kita iaitu tugas menjadi Khalifah atas muka bumi.  

28 comments:

  1. GB, semua orang boleh berhasrat, berniat, bercita dan berangan.

    Untuk melaksana, menjadikan ianya real, adakala kita tidak upaya mengawal keadaan.

    So, dont worry. Bukan semua boleh kita capai dalam masa yang sama.

    Next time, mungkin ada rezeki kita berjumpa.

    all the best!

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    APA YANG PENTING, YANG KITA LAKUKAN TIDAK BERTENTANGAN DENGAN AJARAN AGAMA KITA.

    ReplyDelete
  3. salam GB..betul tu..bukan tak nak..tapi semua tu ada alasan2 tersendiri kan..

    ReplyDelete
  4. Jinkamen = jengka+man datang melawat blog GB

    ReplyDelete
  5. betul.. tu semua ketentuanNya.. siapa kita utk persoalkan..

    ai jumpa sorg patient.. bertemu jodoh pada usia 40 tahun, umur 41 tahun dia pregnant.. bukannya kakak tu tak lawo.. cun gilerr!!

    ReplyDelete
  6. mari kita sentiasa berdoa semoga jodoh kita dtg kak..

    "Ya Allah, permudahkanlah urusan rezeki dan jodoh kami didunia ini..Amin"

    sy ade sembang ngan sorg kakak ni, dia sgt positif tentang jodoh,antara kata2 nya yg sy igt smp skrg

    "sy sgt pasti, jodoh itu ketentuan Allah yg amat pasti di dunia dan akhirat. kalaupun sy tiada jodoh didunia, insyaAllah, Allah mungkin tetapkan jodoh sy di akhirat"..

    just have something to share je ni kak

    tunggu jodoh smp..ai pon tgh tunggu jgk ni..hehe

    ReplyDelete
  7. so cantik, take pix while driving? wah!
    semua kita nak, tapi DIA yg MEMBERI, kita mengharap, berusaha, menanti KURNIAANNYA yang terbaik :)

    tapi biarlah nak yang baik2 juga ya

    ReplyDelete
  8. Gb mcm sedey plak ms tulis en3 nih.huhu..psl jdoh sume da ttulis kt luh mahfuz kn.Allah da tetapkan sape jdoh yg tbaik utk kite.prancangan DIA adalh yg thebat.insyaAllah..

    ReplyDelete
  9. Salam blogwalking :)

    Rugi tak pergi gathering mazidul. Tengok kat blog dia tadi, mmg best. I mean, ice cream tu hehe.

    ReplyDelete
  10. sampai masa bertemu jugak jodoh nanti... :)

    ReplyDelete
  11. yup, setuju. Soalan 'bila nak kawin' tujuannya nak kenakan kita saja. SO better focus on important things right now. Jodoh pasti tiba dan pasti ada, bezanya lambat atau cepat saja.

    ReplyDelete
  12. aik, tak perasan saya ter log in guna ID iAwani.

    Tadi jenjalan di banyak blog guna Blogspot. Wordpress tak ada fungsi Follow jadi kena masuk guna Blogspot.

    Tak kisahlah, janji saya bagi komen kat blog GB ni.

    -ShueQry-

    ReplyDelete
  13. He..he..he.. Nice photo.. (komen lari dari tajuk)

    ReplyDelete
  14. wah ..gb ni bz sokmo

    insyaAllah jodoh tu akan tiba jua!
    cuma cepat atau lambat sahaja...

    ReplyDelete
  15. uik, khairi...
    mung pun ada gak kat sini?

    ReplyDelete
  16. Alamak....GB, kamu kecik hati dgn ibuku kah??? kerana ibuku asik bertanya "Kenapa sorang ni??!!!" hu3x~~ xper2 nnt ku remindkan ibuku ek....

    ReplyDelete
  17. i like ur statement GB dear.,. siapa taknak kawen.. haa tu Bujal X dh ajak kawen hihihi~~

    ReplyDelete
  18. alahai GB..mulut org ni mmg takkan berenti..ada jer tak kena..skrg diorg tanya GB bila nak kawen..nanti dah kawen diorg tanya bila nak dapat anak n macam saya ni dah ada anak sorg..org tanya plak..bila lagi nak tambah anak..wafiy dah besar..huhuhu.

    ReplyDelete
  19. abaikan mulut2 kepoh yang komplen anda belum bernikah lagi. Manakan bisa menulut mulut manusia...kalau mulut tempayan, boleh lah...

    ReplyDelete
  20. belum jodoh awak tue..relax..jgn kelam kabut huhuhuhh

    ReplyDelete
  21. yang penting kawan yang ikhlas blogwalking dan komen dan bukan untuk diminta balasan...



    biarlah komen yg ikhlas dan bukan cerita lain dan komennya lain..




    *rindunya kat GB dua hari ni walaupun kita tak pernah jumpa..

    ReplyDelete
  22. Manusia , biasalah, benda-bnda macam tu bagi dorang pelik. Kahwin dan tak kahwin, zaman sekarang, bagi akak tak de bezanya. Bila jodoh datang menjengah, kahwinlah. Jika belum ada, apa nak buat.redha je.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D