Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Wednesday, December 1, 2010

Bila blog GB dihargai...cewah!

Penghuni Chiling
(Chiling Waterfall, KKB, Selangor, Malaysia)

Tajuk macam gempak je kan? Heheh...

Bila kali terakhir kawan-kawan rasa dihargai? Baru sekejap tadi? Semalam? Kelmarin? Minggu lepas? Atau bila?

Personally, hari ini memang GB rasa sangat dihargai atau appreciated bak kata sedara kembar GB si Alicia Keys tu (birthday dia sama hari and sama tahun dengan GB tau...lalala). Sebab apa tau? Sebab hari ni kawan blog GB iaitu saudara ShueQry  yang budiman itu sudi buat satu entri khas untuk GB semata-mata kerana backlink yang seriously GB pun tak tau sangat ape bende tu. 

Maklum...masih buta IT. Hihihi...

ShueQry  ni baru je follow blog GB tapi yang pasti beliau dah menjelajah ke hampir semua entri-entri GB termasuk la yang jiwang-jiwang dan yang entah ape-ape entah yang GB baca balik pun rasa malu... Tapi redah sajalah kan? Bukannya apa, blog beliau pula adalah dari kategori berinformatif dan bermaklumat. Itu yang buat GB segan sikit tu....hihi...

Untuk ShueQry, terima kasih banyak-banyak. Nanti GB belanja teh tarik okeh. Heheh.

P/S: Tips fotografi untuk amatur cara GB akan menyusul nanti. Tunggu ek kawan-kawan. Sementara tu, kenali kamera anda dahulu seperti yang GB dah tulis di tips part 1 ni. Ngeee...

59 comments:

  1. nak teh tarik gak...waa..tak sbar tunggu tips fotografi amatur...i like

    ReplyDelete
  2. GC:
    wah. pantas!

    meh KL, GB belanja teh tarik. :D

    ReplyDelete
  3. efa:
    huhu...ramai peminat teh tarik rupanya. meh meh GB belanja.

    tips tu later ek. tunggu...lala

    ReplyDelete
  4. kakcik:
    haha...jari gergasi tu....hantu air. lalala

    ReplyDelete
  5. semoga teh tarik tue bia buat GB segar erk..

    ReplyDelete
  6. teh tarik...roti canai...hikhik...;d

    ReplyDelete
  7. mau nasik kandar


    *larik topik*

    kakakaka ^_^

    ReplyDelete
  8. menghargai dan dihargai... seronok kan.

    GB, cantik2 gambar. sesekali bagi la tips nak tgkp gamba... =)

    ReplyDelete
  9. Cantik gambo...nasib kolit x kodot...hahaha

    ReplyDelete
  10. mak aihhhhhhhhhh!!!!!!!
    runcing nya jari!!

    ReplyDelete
  11. ngeh ngeh, cantik caption serangga itu. nampak perot dia..;p

    ReplyDelete
  12. sy tgh minum teh...tapi teh ais yg kaw :)...wah seronok kalau diri dihargai..tak dijangka!
    ermmm lari topik jap : bestkan g chilling tuh..sy rase nak repeat lg!!

    ReplyDelete
  13. bangga nya jadi shueQry.. he.he
    jeles2

    ReplyDelete
  14. Chilling waterfall tu memang nama betul dia ke, or sebab nak gambarkan air terjun tu sejuk?

    ReplyDelete
  15. hI gb!

    HARAP DAPAT jUMpe kamu..
    cGG ShuKE BloG NI..
    hari2 baca;)

    ReplyDelete
  16. sye nak teh tarik dengan roti tampal.




    x kire, nak jugak..nak jugak!

    ReplyDelete
  17. sebagai tanda penghargaan buat GB yg comel, nnt la saya buat tag tu yer... hihiih... kebizian melanda!!! arghhhh

    ReplyDelete
  18. Teh tarik gelas besar satu ya GB....

    ReplyDelete
  19. Tahniah.. mesti naik pr lepas ni..yang paling penting semangat blogging tu tetap ada..

    ReplyDelete
  20. fatin:
    macam tagline iklan lah. huhu

    ReplyDelete
  21. sahrom:
    teh tarik akan buat kite ketagih. sama mcm nescafe. huhu

    ReplyDelete
  22. Myaby:
    jgn buat GB cari nasi kandar...tgh menahan nafsu ni...hahah!

    ReplyDelete
  23. Abu Aiman:
    terima kasih...ni tgh dalam proses nak share pasal amik2 gambo ni. tips stail amatur je. huhu~

    ReplyDelete
  24. CT:
    hahaha!!!
    itu kalau terendam dalam air over lama pun boleh kocut jadinya. hahaha!

    ReplyDelete
  25. drSinga:
    jari boleh menipu...heheh

    ReplyDelete
  26. masZuber:
    perlukan kesabaran yg tinggi sebab masa tu aku kat dalam air. heheh

    ReplyDelete
  27. bitsbest:
    kitorg nak gi picnic kat chiling wiken ni. yeyey!

    ReplyDelete
  28. puteri:
    ala jgn la jeles...bukan senang org nak appreciate kite cenggitu...ngee

    ReplyDelete
  29. Daddy Ziyyad:
    haha...semacam kan bila sebut nama dia? sebenarnya nama betul is santuari ikan sungai chiling. tapi air dia mmg sojuk pun..!

    ReplyDelete
  30. CGG:
    GB lagi suke sebab ada loyer yg suke blog ni. ngeee...tengs. :D

    ReplyDelete
  31. myaby:
    ala...segan ni..tengkiu. ngeee

    ReplyDelete
  32. rieyana ynn :
    tengs riyanna

    nama kamu riyanna

    suke nak sebut. huhu~

    ReplyDelete
  33. sepet:
    boleh...order je kat mamak. lalala

    ReplyDelete
  34. DSTB:
    bukan nyamuk. tapi serangga lain. GB taktau nama...huuu~

    ReplyDelete
  35. sumandak kinabalu:
    tunggu GB ke KK. kite minum sama2 okeh!

    ReplyDelete
  36. h4ni3 :
    hah..ni yg besh ni! ok GB tunggu....!

    ReplyDelete
  37. en_me:
    mana mugkin setaraf dgn en me lagi...GB blogger baru belajar gitu...huhu~

    ReplyDelete
  38. belle:
    tunggu ku datang ke KK. huhuhu~

    ReplyDelete
  39. donny:
    owh terima kasih. GB mmg tak tau pasal bende2 tu. kalau naik dan kalau baik bendenya, GB redha. huhuhu~

    ReplyDelete
  40. segalanya nampak jelas bila amik sedekat itu ... nice picture ...

    ReplyDelete
  41. hanim: terima kasih kerana sudi singgah ke mari. :)

    ReplyDelete
  42. Wow! Thanks GB..terharu saya..ada masa nanti, bila saya ke semenanjung, saya cari GB untuk 'claim' teh tarik saya tu :) Buat masa ni tak leh keluar dari area Kota Kinabalu, sibuk ngan kerja..

    ReplyDelete
  43. ya, pasti..untuk masa ni tak leh lagi nak ke mana-mana o even nak balik kampung sebab jadual terlalu padat.

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D