Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, December 9, 2010

Bahasa BOSS

Pasta salad. Kenyang sikit je. Huu~



GB, I'll call you back in 10 minutes.
.
tak sampai 10 saat dia dah call balik. Huh!

*****

GB, I want a perspective for this project.
.
He means photos

*****

GB, complete this and email to the client.
.
He means fax.

*****

GB, have you received fax from our client?
.
He means email.

*****

I'll reach the office within 10 minutes
.
He means half an hour

*****
On Friday, he will say, 'GB, finish this and show to me tomorrow.'
.
He means Monday.


*****
Boss...boss...






P/S: GB tipu. Bos tak panggil GB, GB. Heheheh

38 comments:

  1. hehehehehehhe

    bos kannnnnn. semua die cakap BETUL.

    ReplyDelete
  2. Itu maknanya, Boss amat mengetahui bahawa gB amat memahami apa sebenarnya yang dia maksudkan. :)

    ReplyDelete
  3. wow..
    kurang kenyang tp menyelerakan.

    boss is alwaiz right, isnt it?

    ReplyDelete
  4. hahahaha...
    My Boss always said, buat kerja ni bila ada masa or on weekend...tiba2 one hour later tanya kerja tu dah siap kah belum :)
    So, whatever dia suruh 'bila ada masa' I just do it ASAP...

    ReplyDelete
  5. salam GB,

    hehehe...
    apa yg ada di atas tu
    memang biasa terjadi...
    teringat balik kat bos pak arab kak ati
    macam tu lah perangainya..sabor jer lah..ahak

    ReplyDelete
  6. kan dia dah tau nama awak 'gadis bunga'
    apa salahnya dia panggil 'gb'?
    :)

    ReplyDelete
  7. hanya jauhari mengenal manikam
    ngehngehngeh... =D

    ReplyDelete
  8. salad nampak sedappp..

    ermm bahasa bos mmg kdg2 ssh nk difahami.. sy slalu kena leter ngan bos (wpn bos lelaki) huhuhu

    ReplyDelete
  9. hani, wheres my copy? i ask you to put on my table.
    means he dont know where he put it


    hani, do whenever you free *sambil bagi selungguk file*
    means A.S.A.P


    hani, anything just call me
    means tak masuk opis dahhh

    amecam? boss kita sama spesis kan? hahahahaha!

    ReplyDelete
  10. hahaha
    bos aku kalau bagi keja
    kalau tanya nak bila ni?

    dia jawab:

    SEMALAM.

    cisssss!!

    ReplyDelete
  11. Susah juga nak paham bahasa boss ni...

    ReplyDelete
  12. gb, biase ym kol bper?smlm tgu gb tp xde.. xtau la kot aie xkenal gb nye ym.ahaha.. nk blaja ne..

    ReplyDelete
  13. suffer8zine:
    yep. mmg sedap...and mcm simple je nak buat seniri tu..huhu~

    ReplyDelete
  14. Queen:
    heheh,,,ada pengalaman kan?

    ReplyDelete
  15. Myaby:
    hahaa...mmg adat bos macam tu kan?

    ReplyDelete
  16. kakcik:
    dah hampir 2 tahun bersama ni..mmg faham sgt2 dah akak...hahaha

    ReplyDelete
  17. alien:
    yeshhhh...mcm ayam paham bahasa itik

    ReplyDelete
  18. mas:
    mmg...apa dia cakap semua betul...hahaha

    ReplyDelete
  19. sumandak kinabalu:
    ahah! exactly like my boss. hahahaa!!!

    ReplyDelete
  20. ati:
    kalau mcm tu bos kat mana2 pun sama je lah ek? kensel lah plan nak gi dubai. haha!!

    ReplyDelete
  21. tasek M:
    harini dia potong rambut. mmg comel. hahaha

    ReplyDelete
  22. drSinga:
    takmau!!! tak rela!!!

    takut terpanggil dia dgn 'nama samaran' je nanti..hahaha!!!

    ReplyDelete
  23. h4ni3:
    tapi nama dia bukan manikam kak. muehehehe

    ReplyDelete
  24. cikFiza:
    mmg sedap...!

    sama la kite..kdg2 dia membebel jugak...hahaha

    ReplyDelete
  25. hanie:
    sejibik!

    sapa nama bos? hahaha

    p/s: belog gambarajah tu nak taruk gambo ikut giliran ke cemana ek?

    ReplyDelete
  26. BDC:
    kalau aku pun akan terjawab ciss jugak! hahaa

    ReplyDelete
  27. KM:
    mmg tak paham kdg2. dia cakap lain, dia nak lain. aduh...

    ReplyDelete
  28. darkbatman:
    cek offline msg kat ym ok. harini ym mmg bengong sebenornye..

    ReplyDelete
  29. puteri:
    and ada pasta juge...yummy!

    ReplyDelete
  30. kita kena fikir & faham boss kita kann.


    bukan nak kutuk tapi kan...
    boss kReen bila dia pronounce 50; lidah dia mesti bunyik ada teen pastu dia sambung five zero... hehe..

    cha-ya pelat...

    ReplyDelete
  31. kReen:
    ye GB paham. tgh tahan ketawa kat anak tekak ni. sebab kan....kihkihkih...bos kite pun cemtu....cha ya jugek...hahahahaaa!!!!!

    p/s: akak tq for the map! winks!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D