Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, November 27, 2010

Pijak katak kerana pizza

Dedap (Erythrina glauca) merah dan cantik. Tapi tak wangi. Takmolah jadi macam dedap.
(Taman Desa, Kuala Lumpur, Malaysia)

Semalam kan, masa GB berembun kat opis sampai ke tengah malam, baru teringat rupanya-rupanya GB tak makan lagi. Seharian. Kecuali sarapan nescafe dan roti kat rumah pagi sebelum keluar bekerja. 

Nak keluar pegi beli dah malas, jadi jalan paling mudah apa lagi, talipon aje Domino's Pizza. Kebetulan kat opis ni ada 4 kupon pizza free, jadi kitorang pun order 2 pizza. Yang 1 tu free lah.

GB amik classified ciken (sebab suke base sauce dia yg bawang futih tu). MsColleague pulak order yang seafood.

Dalam 30 minit (macam biasa...Domino's memang boleh harap!) pizza pun sampai. Tapi pagar luar opis tu penjaga opis dah kunci pulak. Terhon-hon mamat pizza tu kat luar pagar. Takut dia blah sebab ingat kitorang buat panggilan palsu, GB pun terlari-lari keluar sebab nak kejar pizza tu sebab kalau mamat tu blah, alamatnya berguling kelaparan dengan drawing lah jawabnya...

Luar tu gelap tak berlampu. Lampu taman ada tapi dah kene panah petir jadi dah tentu-tentu tak menyala. Biasanya kat laluan yang tempat GB lalu tu ada katak dan anak-anaknya melompat-lompat. Jadi malam tu GB yakin GB dah terpijak beberapa ekor katak malang mana entah yang sibuk jugak nak melintas masa GB tengah lalu. Tak menyabar-nyabar betul! Tapi depa tak mati rasanya. Cuma dengar bunyi macam bola getah kene penyet je. Abis-abis pun depa terpenyet pastu bangun balik sambil lompat-lompat. 

Jadi kesimpulannya malam tu dapat la GB dinner dengan pizza faveret GB. Hancor diet sehari. Huh!

P/S: Katak-katak tu kompem hidup lagi, cuma ada yang patah kaki kot sebab ada nampak katak tempang pagi tadi. GB punye pasal la kot. Harap-harap dia amik le pengajaran. Huhuhu~

42 comments:

  1. kejammmmmm....
    .
    katak-katak itu pun baaaaru nak balik rumah..nak dinner...tengok-tengok dahhhhhh tempang..cacat..

    kejammm...
    tsk tsk tsk..

    malam ni pizza lagi kah?

    ReplyDelete
  2. drSinga:
    tak. malam ni ai sorang. kalau order dominos mau abis 6 papan.

    kalau hari2 6 papan cemana nak kurus? huwaaaa!!!!

    ReplyDelete
  3. Salam GB :)

    err... masa pijak tu tak geli ka.. klu maiza dah terjerit tak ingat dunia kat situ.. huhu.. geli!

    ReplyDelete
  4. maiza:
    salam...
    GB tak geli sebab GB mmg suka katak pun. heheh

    ReplyDelete
  5. nurulain:
    yaaaaa.....kalau mahu main2 dgn katak..datang la ke mari..mueheheh

    ReplyDelete
  6. Okeh ler tuh.. kurang2 katak tu melompat masuk dalam kain... hahahaha

    ReplyDelete
  7. dahlah tempang si katak tu..

    mesti susah nak jumpa gefren lepas ni..



    *suka thincruz ~ sorang mengadap pun habisss..

    ReplyDelete
  8. eeeee ... penah terpijak katak. rase geli geleman tapak kaki nih.
    cecepat g cuci kaki lepas tu.


    next time ajak sye skali yer makan dominos tu.


    :p

    ReplyDelete
  9. lamanyaa tak makan domino pizza..

    Ada peribahasa berbunyi; Bagai bunga dedap, merah ada berbau tidak.

    ReplyDelete
  10. mcm cool je pijak katak? kesian katak jd mangsa.hehee..sbr jela..

    ReplyDelete
  11. eeewwwwww!!!!!!!!!

    p/s - dedap merah tu mmg cantik!

    ReplyDelete
  12. and u love frogs..
    u pijak tak mati?
    oh so u r NO heavyweight :)

    ReplyDelete
  13. hi wak..
    cgg takut katak..
    hehehehe

    gelii

    ReplyDelete
  14. Salam,
    Kesian katak2 tu... ---> mak katak datang nak mintak pizza hu h u hu


    Meriahnya Aidiladha di Kelantan Edisi Tiga

    ReplyDelete
  15. kesiannya katak tu tempang. jatuh saham dia wak. hahaha

    ReplyDelete
  16. 1st time jenggah umah cik adik bunge nie
    salam kenal dari akak :)

    ReplyDelete
  17. ganazzzz...tunggu surat saman dari wakil Persatuan Katak Taman Desa.

    ReplyDelete
  18. hahah..gelinye pjk ktak.ms sek dlu katak pnh msuk dlm kasut.sy nk pkai tp kompius apesal x muat.pastu ulurla tgn mau cek apekebenda dlm kasut.skali rs lembik2.trus menjerit tahap petala ke8.hahah..geli..geli..

    eh gb,dominos pnctual ek delivery?ari tu mber tpn pizza hut.da sjm stgh x smp2.bl kol blk bole die ckp kalo sy anta esok bole tak..ingt kitoarg ode komputer ke hape.mmg hangin satu bdn.huhu..

    ReplyDelete
  19. GB..tak pe kalau katak tu mati pun....tu sebab ada 'mati katak'he he..

    ReplyDelete
  20. azieazah:
    kalau katak tu nak kene hukuman patah lagi satu kaki sile le lompat masuk kain. kihkihkih

    ReplyDelete
  21. kReen:
    yup2...thin crust makan mmg tak kenyang. eh...ada kaitan ke? hihi

    katak tempang saham lagi tinggi kot. hahaha

    ReplyDelete
  22. sepet:
    hahaha. sejuk2 kan badan dia? :p

    next time jom jom join kitorang mendominoskan perut!

    ReplyDelete
  23. Abu Aiman:

    sebab tu taknak jadi macam dedap walau hakikatnya takde la merah mcm dedap pun GB ni. hehe

    ReplyDelete
  24. darkbatman:
    tak sengaja...bukan niat nak jadikan diokatak tu mangsa tapak kasut GB...huhuhu

    ReplyDelete
  25. KOG:
    dah sah2 diorg rejek repot ko. kihkihkih

    ReplyDelete
  26. ummi5:
    errr...no heavyweight? ye ye...sile percaya plisss...ngeeee

    ReplyDelete
  27. CGG:
    jgn la takut dgn katak. katak tak mampu bawak kereta pun. heheh

    ReplyDelete
  28. anyss:
    hi mak katak. kite bersaudara nampaknya. heheh

    ReplyDelete
  29. kinakoyu:
    uish...tempang2 pun jauh melompat. superfrog tu! huu~

    ReplyDelete
  30. Poyaty:
    tak....saham dia lagi naik...

    kalau tak caya tgk la beberapa bulan lagi...mesti penuh berudu dalam kolam kat sini. hehehe

    ReplyDelete
  31. ieda:
    terima kasih ye sudi singgah di sini.. :)

    ReplyDelete
  32. daddyZiyad:
    lepas dapat surat tu GB gelak2 macam ketua geng jahat je...hahahaa

    ReplyDelete
  33. Semarak Api:
    haha. dulu selalu gak katak masuk dlm kasut sekolah GB. sama. heheh

    dah serik order mcD n pizza hut.

    dominos mmg pantas. kdg2 lambat gak 5 minit tapi kalau lambat mesti diorg akan bagi coupon pizza free. berbaloi SA....sedap pun sedap. try la order...

    ReplyDelete
  34. k erna:
    haaaaa...stemen kijam....! hahaha

    ReplyDelete
  35. awak budak plant eh...tau name tumbuhan...hehe

    ReplyDelete
  36. cikLynda:
    kite lenskep akitek...wajib tau nama pokok..hu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D