Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, November 11, 2010

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Life
(Office front deck, Taman Desa, Kuala Lumpur)


Duit kalau disimpan sikit-sikit, sampai time nanti kite yang senang. :D
.
.
.
.
.

Keje kalau disimpan sikit-sikit, sampai time nanti kite yang susah. >B

Jadi, jangan bertangguh!

P/S: Takkan lari blog dikejar

59 comments:

  1. Catatan yang ringkas tapi cukup bermakna. :)

    ReplyDelete
  2. simpanan, ada yg faedah ada yg buruk padahnya :)

    blog boleh lari lah..bila lama tak kunjung dah kena kejar berhari2 punya post. gunung cnfirm tak boleh lari :D

    ReplyDelete
  3. blog kalau tak dikejar kita yang ketinggalan...

    duit kalau tak disimpan, ia diguna waktu masa kini

    ReplyDelete
  4. a penny saved is a penny earned

    mm..GB, punya la lama ai pegi sana, da tumbuh pokok pun kat table dat we used to have our bekpes dulu2 kann?

    ReplyDelete
  5. betul tu...siapkan kerja dulu yer baru tgk blog...hehehehe...

    ReplyDelete
  6. jangan simpan, korek, simpan korek..


    tak bekesudahan..

    ReplyDelete
  7. pokok duit2 kalau dibiarkan
    menjalar la bebas
    hohohoho

    ReplyDelete
  8. saya terasa... hahahahahha....

    ReplyDelete
  9. beutl betul betul! alamak that reminds me, kena mop rumah buat laundry masak bla bla bla...hahahahaha!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. satu lagi pengajaran dari gambar tu, besarnya kuasa Allah. Pokok yg lembut boleh tumbuh dari simen yg keras.

    ReplyDelete
  11. blog nak berjalan pun tak leh...camne nak berlari..hoho

    ReplyDelete
  12. salam sahabat
    blognya keren dan menarik

    ReplyDelete
  13. suka lah tgk gambar2 yg GB amik. cantik2 sungguh berseni

    ReplyDelete
  14. sungguhlah nyaman ofis anda.....

    ReplyDelete
  15. fail IN tu clearkan cepat2
    lepas tu boleh la ngadap blog sampai lebam.
    hehehhe

    ReplyDelete
  16. tapi sakit hati nih!!! keje tu buat pun x siap2 gakkkk...

    ReplyDelete
  17. Patutnya kalau sikit-sikit, lama-lama jadi bunga.
    Nama pun dah gadis bunga kan?
    Boleh bikin tagline untuk blog tu. Hehehehe....

    ReplyDelete
  18. salam
    ni rajin tak ingat ..makin ok blog ni

    ReplyDelete
  19. Blog tak payah dikejar pun dia datang. Bila dah datang tak tahu nak pergi pulak tu.

    Tengok ni dah tengah malam (malam Jumaat pula tu) masa buka blog huhuhu

    ReplyDelete
  20. Oh opis GB kat Taman Desa tu ek? Saya ada pergi meeting kat 3 bulan lepas.

    ReplyDelete
  21. salam.

    betul sgt tu..dah lama baru kita nmpk hasilnya

    ReplyDelete
  22. tang duit tu memang suke dgr

    tp bile masuk bab kje, u turn me off la GB!!!

    ReplyDelete
  23. kakcik:
    terima kasih...
    semoga bermanfaat...

    ReplyDelete
  24. ummi5:
    hahaha. mmg pun. kalau ketinggalan blog pun jenuh juge nak catch up.

    kene buat schedule kot. heheh

    ReplyDelete
  25. sahrom:
    duit kalau tak simpan, biasanya memanjang le susah. huu~

    ReplyDelete
  26. fatin:
    tu la...bila ntah nak sampai...sampai dah tumbuh pokok. nasik baik bukan pokok kayu. huhuhu~

    ReplyDelete
  27. lynn:
    sepatutnye mcm tu lah supaya gaji kite nanti berkat...

    ReplyDelete
  28. kak reen:
    uish, itu bunyinye mcm tabung katak saya. heheh

    ReplyDelete
  29. alien:
    nanti GB amik gambo pokok duit2 pulak okeh

    ReplyDelete
  30. drama mama:
    saiko tak? saiko tak?
    ;p

    ReplyDelete
  31. azuan:
    boleh....
    kalau online sambil berlari. heheh

    ReplyDelete
  32. Tip Trik Blogger:
    makasi sahabat.
    blog kamu juga menarik. saya sudah melawatnya.

    ReplyDelete
  33. noreed:
    thank you. bende yang kite minat biasanya kita akan buat bersungguh2 kan?

    ReplyDelete
  34. aspen:
    tak dapek den nak nolong eh....heheheh

    ReplyDelete
  35. belle:
    nice tagline lah!
    nak guna boleh? tq.

    p/s: nanti GB bagi hadiah ye... ;)

    ReplyDelete
  36. YB 1:
    YB mmg berdedikasi. mlm jumaat pun boleh konsentret kat blog. pergh...cayalah!

    ReplyDelete
  37. YB 2:
    taman desa ni dkt je. meh la meh. kite mkn nasik briayani dgn drSinga.

    ReplyDelete
  38. an_me:
    bagus untuk jantung...huuu~

    ReplyDelete
  39. ati:
    sebab tu ada pepatah sikit-sikit tu...yg penting sabar kan...huuu~

    ReplyDelete
  40. eliz:
    ehehe...tiap yg positif tu kene pandang negatifnye juge... (ke terbalik ek? huuu~)

    ReplyDelete
  41. Lawa gambar tu! Ya, saya setuju, lebih baik simpan sedikit-sedikit dari tidak menyimpan langsung..

    ReplyDelete
  42. haha!

    takde lain. SETUJU!


    p/s: tak pernah kejar blog.. :p

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D