Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, November 29, 2010

Semua benda sokmo tak kena!

Oriza sativa
(Sungai Buaya, Teluk Intan, Perak, Malaysia)



Tengok yang lurus nampak macam bengkok
.
Bila berdiri rasa nak tumbang
.
Ada call in tapi tak rasa nak angkat
.
Taip words verification sampai 5-6 kali pun sokmo silap
.
Taip nama pokok asyik tersilap
.
Taip nama orang pun asyik tersilap
.
.
.
I need a break.
.

P/S: Dah macam robot. 

60 comments:

  1. kihkih...semua blog yg kene taruk blog verification.

    dah seminggu jari ni mcm sengal nak menaip. heheh

    ReplyDelete
  2. perlukan rehat tu.. x leh fokus.. pi la vacation cik GB...

    ReplyDelete
  3. japp japppp, aku buat tag ko nanti ko ok le (tah bila, tak janji)

    ReplyDelete
  4. shantek gambo..=)
    mesti kamera canggih punye!
    variety hape padi tu, mr219 ke, heheh..

    ReplyDelete
  5. Penat tahap gaban lah tu...
    You truly madly deeply need a vacation...

    ReplyDelete
  6. aik..itu juga yang saya rasa hari ni..menaip ada saja yang tak kena..macam tak selesa dengan kesilapan diri seniri..mood tak berapa ok..i need some time off..working too hard..exhausted mungkin..

    ReplyDelete
  7. kalau ko tengok Akak , nampak Akak kurus...Akak tak kisahhhhhhh....

    ReplyDelete
  8. ha..rehat la....tu namanya dah ting tong..ehehhehehe

    ReplyDelete
  9. ok ok
    tengok aku sekarang!

    nak nampak mudeeee plis

    hahaha

    ReplyDelete
  10. ehem...ka sebab takleh concentrate dok teringat kat ehem ehem! haha!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. ini sudah tahap marabahaya ini...

    ReplyDelete
  12. GB kalo nk release dr pnt kje kn..mkn sneakers.coklat pmbri tenaga.abeh 1 bar sneakers nti ble pkir dgn btol blk.weee..

    ReplyDelete
  13. dah ujung2 tahun ni, bebawak la g bercuti2. menenang kan diri.

    jom2... kite pegi bercuti.

    yeayy!!

    ReplyDelete
  14. nak break yang patah ke nak break yang rehat ke atau nak brake basikal..

    ReplyDelete
  15. ok..kita minummm dulu...

    senyum GB ^_^

    ReplyDelete
  16. salam..

    saya dah jelajah di pelusuk blog ini....comel2 semua gambar...best!

    nice blog....mohon follow ur blog.

    ReplyDelete
  17. GB,..dah penat dan nak rehat ye..rehat la..nanti dah segar..sambung balik ye..

    ReplyDelete
  18. dah...pi tidoq.

    esok sambung..



    *need a break ?
    makan kit-kat...ngeeee

    ReplyDelete
  19. Salam ziarah.
    Pertama kali rasanya jumpa blog ni.

    Hehe. Kalau dah penat, memang byk kesilapan yg selalu kita lakukan. kita juga manusia, perlukan rehat

    ReplyDelete
  20. hii
    pokok padi jadi beras dan nasik..lawa

    ReplyDelete
  21. nices picture...bleh jadi jurugambar pro pehni :)

    ReplyDelete
  22. oh pokok padi eh? tak tau la, tak pernah nampak dari dekat.

    jauhkan diri dari kerja untuk mengembalikan ke-normal-an :)

    ReplyDelete
  23. tk a restla gb.. cm exhausted jer?hehe

    ReplyDelete
  24. cik fiza:
    yes!!! tengah merancang utk bercuti. bestnyer!

    ReplyDelete
  25. KOG:
    heheh...lembut hati jugak ngko dgn aku ye. lalala

    ReplyDelete
  26. ♥Leily|Ummi Alya Husna♥ :
    tq. kamera cap ayam ja cik leily...

    padi tu tak tau pulak spesis apa. main snap je. hihi

    tq sebab sudi singga sini ya. :)

    ReplyDelete
  27. kakcik:
    thx akak. harini dah ok. smlm rehat. rasa segar. :D

    ReplyDelete
  28. sumandak:
    mmg gaban...!

    skrg ni tgh plan nak bercuti. nak amik cuti lama sikit. wuhooo bestnye!

    ReplyDelete
  29. ShueQry:
    nampaknya awak pun kene berehat juga tu..

    ReplyDelete
  30. drSinga:
    tet! dah terlambat. harini mataku tak kero lagi. heheh

    ReplyDelete
  31. queen:
    haha. betul2. ting-tong = mabuk.
    agaknya org mabuk pun mcm tu kot..?

    ReplyDelete
  32. DSTB:
    overused. hehe. lupa nak shut down n rest.

    ReplyDelete
  33. BDC:
    nak nampak muda 25 tahun kah?
    kihkihkih!

    ReplyDelete
  34. dramaMama:
    takdak maknanya. hahaha

    ReplyDelete
  35. h4ni3:
    agak marabahaya jugak la..huuu~

    ReplyDelete
  36. SA:
    alamak....cekelat.

    suke snickers almond and mars. peanut cannot eat. huu~

    ReplyDelete
  37. sepet:
    yeshhh!!!! harus pegi. byk tempat dah dilistkan. tapi nak peginya ntah bila. heheh

    ReplyDelete
  38. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-:
    brek basikal kamu tak makan ek?

    ReplyDelete
  39. sekamar rindu :
    oh terima kasih sebab awak suka. dan sebab sudi jadi follower. :)

    ReplyDelete
  40. k erna:
    semalam jugak GB ikut nasihat akak tu. itu yg harini segar semacam tu. :D

    ReplyDelete
  41. cikLynda:
    smlm tido lepas layan tom n jerry. heheh

    ReplyDelete
  42. k reen:
    haha. bila baca tu mmg teringat kit kat. kalau ada depan mata ni dah mam dah..

    ReplyDelete
  43. Affan Ruslan:
    terima kasih sebab singgah ke blog ni.

    sudilah datang lagi lepas ni. :)

    ReplyDelete
  44. cempaka:
    terima kasih...

    itu le makanan kite hari2 (kecuali bagi yang diet. heheh)

    ReplyDelete
  45. bits:
    terima kasih...

    jauh lagi jalan nak ke pro tu... :D

    ReplyDelete
  46. CGG:
    thnks dear.

    that's why i took a good long rest last night. :)

    ReplyDelete
  47. ummi5:
    itu la rupa pokok padi dari dekat. gambar tu amik kat teluk intan perak. rumah sedara tepi sawah padi. kebetulan padi tgh bernas. mmg best!

    ReplyDelete
  48. darkbatman:
    mmg penat tahap gaban semalam. itu yg jadi weng tuh. huu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D