Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, November 11, 2010

Sebab tu GB tak reti berkias. Aduh....!

No caption
(Bukit Ubi, Kuantan, Pahang, Malaysia)
Salah satu kelemahan GB adalah menggunakan bahasa kiasan untuk menyampaikan sesuatu maksud. Orang susah nak faham bila GB berkais berkias. GB pun tak faham kalau orang berkias. Fail sokmo!

GB adalah spesis yang cakap direct tanpa reti berbunga-bunga silat walaupun pada hakikatnya GB sendiri adalah munge. Ngeee....

Agaknya sebab tu la dalam entri lepas ramai yang salah faham pasal blind date GB tu. Kihkihkih!

Sebenarnya lelaki tinggi yang berkaca mata yang GB jumpa semalam adalah akitek untuk projek yang GB baru dapat kat Klang tu. Nak dijadikan cerita, segala proposed landscape drawing client dah sign dan pass ke si Mr Akitek. Tapi dia tak hantar ke opis GB, sebaliknya dia bawak semua drawing tu ke MPK dan minta GB jumpa dia di sana untuk terus buat submission. Kelam kabut GB nak prepare semua letter. Nasib baik borang-borang semua dah beli siap-siap! Itu pasal la GB cakap mende tu ad hoc. 

Dan untuk makluman, GB tak penah jumpa lagi si akitek tinggi ni sebelum tu...

Sebab tu dia terpaksa tunggu GB depan bangunan OSC dan bagi petunjuk bagai (macam masa Kasim Selamat nak jumpa Sabariah tu....) supaya GB tak tersalah tegur orang lain.

Dan lagi...dia itu adalah seorang lelaki tinggi yang hensem tetapi berbangsa Cina yang dah kawin ok...so tak payah le kawan-kawan semua berharap apa-apa ye. 

Hampa tak? Hampa tak? :p

P/S: Saya suka awak. Awak suka saya tak?

32 comments:

  1. mcm video clip akim AF la plak hheheheh

    ReplyDelete
  2. alahai...melepas la GB...hehehehe...

    ReplyDelete
  3. dahlia:
    haaa...kan dah hampa. hahah!

    ReplyDelete
  4. Lynn:
    ahahaha. nasib baik GB tak terasa nak melepas kat mana2 smlm. ;p

    ReplyDelete
  5. adohh melepas..pernahkah kau merasa..jeng!jeng!jeng!! (lagu pasha ungu hehe)

    saya suka awak!!(mcm akim AF hihi)

    ReplyDelete
  6. Sutera Kasih:
    ahaha...kalau dah kene ke local authority perasaan dia cuma nak kejar org majlis je..takut depa takdak. hahaha

    ReplyDelete
  7. ehehehe....tapi kalau keluar dgn org hensem ni..dapat gak la tempias die kan GB kan..hehehehehhe

    ReplyDelete
  8. Queen:
    takpe...GB tak pandang rupa....cewahhhh! ;p

    ReplyDelete
  9. suffer8zine :
    ko kecik lagi. sape suruh imejin yg bukan2? ;p

    ReplyDelete
  10. saya paham!
    saya paham!

    tapi nak buat tak paham boleh?
    hehe..

    tuh maknanya ramai yang doa GB jodohnya cepat2 didekatkan, heh!

    amin!

    (fuh, berjaya juga komen~)

    ReplyDelete
  11. alis:
    amin...

    (tetibe rasa sikit pressure. hahaha!)

    ReplyDelete
  12. noreed:
    yg melepas tu bukan GB. kompem! hahaha

    ReplyDelete
  13. akan ku tunggu entri GB Blind Date no.2..wawawa

    ReplyDelete
  14. Projek besar ke GB? Akitek tu sendiri yg dtg atau staf dia aje?

    Lain kali boleh blind date dgn yg bujang pulak hehehe

    ReplyDelete
  15. projek apa kena pakai kasut but ni

    ReplyDelete
  16. Aslmkm.
    Tak aper. Bukan salah pun. :)

    ReplyDelete
  17. cuba teka apa nama scientifik bagi safety boot..




    hehehe..


    p/s: gua tau lu pakar bab nama nama scientifik nie.. ye dak..

    ReplyDelete
  18. actually i like chinese look and mine is a chinese looking malay :D

    i also like the traditional malay kampong :)

    ReplyDelete
  19. tak hampa. kalau bukan kelmarin, mungkin hari ini. kalau bukan hari ini, mungkin esok.

    ReplyDelete
  20. kalau but kuning...saya tau siapa punya...

    'and some say Batam'


    pssttttttt... beriani jommmmmm..

    ReplyDelete
  21. i like u style....

    pandai amek gambaola die..
    ajar saya boleh?hehe

    ReplyDelete
  22. Bukan senang kan nak berkias.
    Silap-silap berkais (bergaduh) pulak karang dengan orang tu. Hehehehe....

    ReplyDelete
  23. er, tergamam seketika saya selepas membaca entri ini..I'm speechless..

    ReplyDelete
  24. shueQry:
    jgn speechless lama2 ya...huu~

    ReplyDelete
  25. i really enjoy your pix! tahniah!

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D