Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Monday, November 1, 2010

Ringkasan kisah ke Kuantan dan err...Bahasa Melayu ni indah rupanya....

Air sirap yang sangat sinonim dengan kenduri kahwin
Sabtu lepas seperti yang diheboh-hebohkan pada entri yang lalu, GB ke Kuantan bersama-sama empat sahabat yang lain untuk menghadiri majlis kenduri kahwin teman rapat. Walau cuaca sepanjang hari hujan, mendung dan kelabu, tetapi GB tetap berasa gembira. Mana tidaknya, berkunjung ke tempat GB membesar  selama 13 tahun (walaupun GB kata GB orang Kedah tapi GB tak tipu ya...) sudah pasti sangat mengujakan. Sesi bergambar usah ceritalah...banyak tidak terkata. Banyak gambar-gambar menarik yang sudah GB tangkap sewaktu di sana. Akan GB kongsikan di sini dari semasa ke semasa ya kawan-kawan. Eh...hari ini berapa hari bulan ya?

Err...dah November kan?

P/S: Fine tuning mode. Heheheh.

40 comments:

  1. ha...tu da nak dekat la tu...da nak jupela calon tu, tu yg smpai lupa tarikh tu

    ReplyDelete
  2. sedap nye gambar.


    muahaha..


    mode ape sekarang?

    ReplyDelete
  3. aku ingat ko ckp bahasa indah2 ni, mesti ko jumpa signboard bahasa indah kat kuantan ni kan?

    "Tak rasa malu ke potong Q"
    "Saya bodoh kerana membuang sampah keluar kenderaan"

    tu ke?

    ReplyDelete
  4. sirap org kawen ialah maveles!

    cepat aaa GB!!!

    ReplyDelete
  5. err. haus pla tgok air sirap tu

    ReplyDelete
  6. kuantan skunk ni mmg banyak majlis kawin,perut sy ni pon dh naik kembung sbb sebulan ni slalu dpt invitation...hehe

    ReplyDelete
  7. memang i selalu rasa bahasa melayu itu indah tapi sangat malang generasi sekarang, yaitu kawan2 anak2 ramai yg tak suka bahasa melayu. kad itu pun indah! kuantan pun indah kan? walaupun hanya lalu sekali menuju terengganu :)

    ReplyDelete
  8. aspenladylovely :
    asal terpeleot je mesti dia ke situ. ish..

    ReplyDelete
  9. NAJ HEBAT:
    itu baru airnya...hahaha
    skrg mode nak cari apa yg nak ditulis esok. haru..huuu

    ReplyDelete
  10. DaHLia :
    aku jumpe signboard2 tu kat kuantan. tapi nak amik gambo tak sempat sebab memfolo kete depan yg laju mcm ribut. huh!

    ReplyDelete
  11. MasZuber:
    mmg paling sesuai lah kan?

    ReplyDelete
  12. BonekadalamChermin:
    maveles tu mmg maveles. tapi ko suruh aku cepat apa? blur nih!

    ReplyDelete
  13. Meera:
    hahaha. order kat mamak depa caj rm1

    ReplyDelete
  14. Epul Azimi:
    hm...ntah2 kite attend kenduri kawen yg sama tak haritu?

    ReplyDelete
  15. ummi5 :
    punca GB ckp mcm tu sebab itu la...konon dah november ni nak l=tulis bahasa rojak, tapi tup2 terbahasa melayu proper. mmg cantiklah bahasa kita. siapa kata tak sesuai utk blogging kan?

    psst..kuantan adalah bandar tepi pantai yg byk pohon palma...jadi semestinya sgt indah. heheh

    ReplyDelete
  16. sapa kawin sapa kawin???? oh...sirap kenduri is my fave ok! esp yang zaman dolu2 tu...sedapnya MasyaAllah!!!

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Dolu2 memang kenduri jer leh dapat air sirap.
    Skang dah moden, kalu tema hijau, air pun jadi kaler ijau. Kalu tema ungu, jamu tamu air blackcurrent.

    Kuantan? Lama tak pegi...

    ReplyDelete
  18. Drama Mama:
    member kuantan jugak kawen.

    air sirap mmg sedap tapi kite boleh minum seteguk dua je..huhuhu

    ReplyDelete
  19. azieazah:
    penah jugak pegi kenduri minum air jambu. sedap! heheh

    skrg ni kalau nak ke kuantan cuaca selalu tak elok. pegi pantai pun langit tak biru, jadinya dlm gambar suram je nampak. :D

    ReplyDelete
  20. saya juga pernah duduk di kuantan beberapa bulana selepas SPM. masa tu awak belum lahir lagi.

    kuantan sebuah bandar yang bersih, cantik, damai dan tak serabut macam kl.

    ReplyDelete
  21. uncle Al:
    ooo...kite sama2 pernah tinggalkan bekas kaki kat kuantan la yek? heheh

    Kuantan sgt kuat auranya. skrg ni dah byk kereta la berbanding dulu tapi aura bandar pinggir laut tu yg mahal...!

    ReplyDelete
  22. aah.. dah 1 nov.,,...
    esok meet my spvisor..
    uhukss..
    pray 4 me.
    wish me luck.

    ReplyDelete
  23. Laaa kita sama2 di Kuantan hari Sabtu lepas. Kalau tahu boleh saya ajak makan sotong sumbat dan pulut panggang berintikan isi ikan di Tg Lumpur. Saya pergi hari aje.

    ReplyDelete
  24. raikan cinta! yeahh!!

    kawennnnnnnnn makan free

    ReplyDelete
  25. Aslmkm.
    Seronok la duduk tepi sungai yg ada logo 'KUANTAN' tu! :)

    ReplyDelete
  26. hiro:
    ok beb, sat lagi kite visit

    ReplyDelete
  27. sahromnasrudin:
    tak. takat main2 air gitu2 je. mendung la...angin kuat. ombak besar. ngeeee

    ReplyDelete
  28. Yunus Badawi:
    laaa....YB pegi kenduri jugak ke? nyaris2 saya nak ke tanjung lumpur jugak tapi kansel plan sebab masih kenyang. saya pun pegi balik hari juge..

    ReplyDelete
  29. frwls:
    mkn free sambil cuci2 mata. muehehehe

    ReplyDelete
  30. ciK LyndaWawa igUana:
    tq tq. itu gambar door gift depa tu...

    ReplyDelete
  31. DDrfauziah :
    sebenarnya tu masa singgah stesen minyak sebab nak memerut. betul2 sebelum balik ke KL semula. tapi view mmg best sebab tepi sungai. tak singgah pula kat benteng sebab masing2 dah penat. huuu~

    ReplyDelete
  32. sirap la terbaek masa kenduri kahwin. =)

    ReplyDelete
  33. CT:
    raikan centa pengantin...kite tompang mkn je. huhuhu

    ReplyDelete
  34. Queen :
    dulu kawen serve sirap jugak ek? hihihi

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D