Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, November 16, 2010

Syahdu sekuntum bunge...

Old is gold
(Location: Bukit Ubi, Kuantan, Pahang, Malaysia)
Petang menjelang Hari Raya Aidiladha...

Sambil bersimpuh atas kerusi di opis yang sejuk dan sunyi dengan bunyi radio kedengaran sayup-sayup, GB terfikir...
  • Ada rendang yang perlu dimasak
  • Ada ketupat yang perlu dianyam
  • Ada ayam yang perlu disiang
  • Ada kek yang perlu dikukus/dibakar
  • Ada baju yang perlu diseterike
  • Ada mask yang perlu dipakai
  • Ada scrub yang perlu disapu
  • Ada kuku yang perlu dimanicure
Untuk itu, GB tinggalkan opis untuk satu hari. Satu hari aje...terasa syahdunya...huuuu~

P/S: Untuk kawan-kawan semue, Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha. Jangan le cuti lame-lame sangat, nanti GB rindu. Huuuu~

24 comments:

  1. Selamat menyambut Aidil Adha juga utk GB & family :) sure meriah sambutan dkt sana. Kita sini ala kadar je..

    ReplyDelete
  2. smt hr raya aidil adha :) :)


    ada baju untuk dipakai
    ada solat perlu ditunai
    ada juadah untuk dimakan
    ada rumah untuk dituju
    ada sms untuk dihantar

    psssttt..
    ada buku untuk dibaca,
    minggu depan exm..
    ;( ;( ;(

    ReplyDelete
  3. Panjang gak senarai dia.. Raya sakan yerrr...

    Apapun sambutlah raya dengan penuh rasa syukur dan keredhaan..

    Selamat memyambut Aidil Adha, buat GB sekeluarga.

    ReplyDelete
  4. 4 task yang teratas mak yang buat kannnnn...???
    :)

    ReplyDelete
  5. elo elo
    dah bangun lom?
    sembahyang raya dah start
    hehe

    ReplyDelete
  6. saya tak cuti, sebagai blogger,saya tetap enjoy bekerja. Kerja di pejabat, lupakan seketika.

    ReplyDelete
  7. didzy:
    selamat hari raya untuk kamu juga. GB raya kat KL je...tak meriah langsung! heheh

    ReplyDelete
  8. puteri:
    dalam byk2 list tu kite nampak exam je. hahahahaa!!!

    ReplyDelete
  9. azieazah:
    heheh..panjang list tu sebab family GB ni mmg kuat makan kalau dah namanya raya. nak2 bila berkumpul ramai2. huuu~

    selamat hari raye untuk k azie! :)

    ReplyDelete
  10. drSinga:
    kasi can la nak tumpang gelemer....kihkihkih!

    ReplyDelete
  11. h4ni3:
    dah bangun dah....dah lepas asar dah pun....dah abis ketupat ku telan....ihihihi

    ReplyDelete
  12. shueQry:
    blogger mana boleh berhenti bekerja kan? hihihi

    ReplyDelete
  13. waaa, pandai anyam ketupat ke GB? kagum kagum

    salam aidil adha :D

    ReplyDelete
  14. yaty:
    ketupat tige segi tu haaa....ketupat yg pat segi tu belu terer lagi. terburai sokmo. heheh

    ReplyDelete
  15. ..ada ketupat utk dianyam..
    mmm...my bestie da pandai anyam ketupat ke?...hihihii

    ReplyDelete
  16. salam lebaran.. semoga diberkati hendakNya.. amin

    ReplyDelete
  17. selamat LebaRan.. Moga makin mantab aza...

    ReplyDelete
  18. old is gold..have i reached gold.. :)

    ReplyDelete
  19. tiap kali berblog, tak terasa masa berlalu.

    ReplyDelete
  20. safinaz hanum:
    salam lebaran utk kamu juga. belated. :)

    ReplyDelete
  21. ummi5:
    or you have found your gold? :)

    ReplyDelete
  22. ShueQry:
    kamu mmg blogger contoh. huhuhu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D