Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, November 19, 2010

Rapu petang (dah nak malam pun)

Almost sunset viewed from DUKE Highway heading North. Snapped while driving, as usual.
(Location: Selangor, Malaysia)
  • Masa tengah mengulor kat fesbuk, terbaca komen balas seseorang, 'terima kasih bakal kakak iparku'. Tetibe rasa terharu sebab rupa-rupanya GB adalah bakal kakak ipar kepada orang itu tapi jarang sedar diri.
  • Tengah syok bersimpuh atas kerusi sambil balas komen kat fesbuk dan blog, tetibe raba-raba dagu ada jerawat pulak dah. Ceh! Cemana boleh tumbuh pun tak tau la...!
  • Tiba-tiba terasa waktu berjalan dengan sungguh perlahan….
  • Terfikir: Katakan la adik-adik GB semua dah kawen tapi GB sorang yang tak kawen-kawen, tak pasal-pasal adik-adik GB berganda dari 4 menjadik 8 org. Ini kalau ajak sorang pi minum kopi,  yang lain kompem nak ikut jugak. Kopak la GB cemni! Huuuu~
  • 'Works best under stress' - ini ayat keramat uncle Gedek!
  • Tiba-tiba rindu penjejak maya. Mana dia pegi ek?
P/S: Jumaat, biasa la...huuu~


44 comments:

  1. Cantik lah gambar tu,akak suka

    ReplyDelete
  2. nurulain:
    aish...yg tu pulak dia suruh. hahaha!!!

    ReplyDelete
  3. Salam,
    Cantiknya gambar....saya suka ambik gambar senja ;)

    ReplyDelete
  4. anyss:
    terima kasih.. :)
    waktu senja mmg cantik kan?

    ReplyDelete
  5. ai..sama je jerawat tu parking dkt dagu..terjangkit dari GB ni.

    ReplyDelete
  6. didzy:
    eh, tersama ke jerawat kita? dia berjangkit online kot. hahaha...

    ReplyDelete
  7. cantik gambar tu....jerawat xmo picit haaa....*wink wink...

    ReplyDelete
  8. ain atika:
    thank you. gambar senja. :)

    tapi jerawat tu dah terpicit la. huuu~

    terima kasih sudi melawat sini.

    ReplyDelete
  9. GB ter bluetooth jerawat tu dkt saya. :P

    eh, dah tukar kulit baru blog GB ni..nice!

    ReplyDelete
  10. Sedang rindukan Penjejak Maya? Sebab tu tumbuh jerawat ... Ahaks!

    hahahahaha

    ReplyDelete
  11. ye tak ye .. mana pergi penjejak maya ?

    mari kita sama-sama jejaki dia !

    ReplyDelete
  12. gb lu pakai kamera jenis apa.. cantik cantik ar gambo yang lu petik tu..

    ReplyDelete
  13. oh. gambo lawo. perspektif yg laen dr yg len. best!

    ReplyDelete
  14. baru lapan.
    gua lapan jadi enam belas.
    oh!

    ReplyDelete
  15. GB,
    nice pix.

    kRina tak pernah cuba lagi snap camni. ISO berapa ni ?

    biasa jerawat tumbuh bila orang dah pandai berangan... haaaaa... aiyok..





    PM menyepikan diri sebab apa ek? *tanya balik pulak.. hehe.

    ReplyDelete
  16. wow snapped while driving! pro driver! pro snapper! :)
    if i stationary also cannot get such good pix.

    ReplyDelete
  17. family tak amalkan adat langkah bendul kan? kalau tak kesian kat bakal adik ipar...:)

    ReplyDelete
  18. Subhanallah, indahnya alam...
    cantik gambar tu
    akak pun suka

    ReplyDelete
  19. Didzy:
    haa...baru nak mintak komen2 pasal background baru ni. kalau ada cadangan sile le bagitau GB ye. terima kasih. :)

    ReplyDelete
  20. azieazah:
    aish! tetibe terkait pulak. hahah!!!

    ReplyDelete
  21. al-lavendari:
    kalau GB hilang agak2 uncle sedar tak? heheh

    ReplyDelete
  22. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-:
    gua dah ckp byk kali kot...gua pakai kamera cap ayam....

    kalau tak caye tanye kamera gua. heheheh

    ReplyDelete
  23. fitri :
    terima kasih. :)

    penah cakap ni kat sorang member blog, 'perasan tak ada yang sanggup pegi kat kawah gunung berapi yg panas semata-mata nak amik gambo?'. huu~

    ReplyDelete
  24. tupaimerah:
    16. sorang mkn paling koman 5 hengget. tu kalau nasik campo. dibuatnye mintak steak sorang satu?

    baik ko jgn ajak diorg makan. heheh

    ReplyDelete
  25. ciK LyndaWawa:
    bila masa adik GB nak kawen 2 sekaligus? keh keh keh!

    ReplyDelete
  26. a.z.r.i.n.a.03.07:
    thanks kRina.

    ni GB pakai auto setting sbb tgh drive.

    pasal PM, agak2 dia gi buat haji ke ek?

    ReplyDelete
  27. ummi5:
    terima kasih.... :)

    nasib baik pakai kete auto.

    ReplyDelete
  28. Daddy Ziyyad:
    takpe, GB tak mintak. family pun tak kisah sgt pasal adat langkah bendul ni.

    lebih bagus macam tu daripada dia letak syarat suruh GB kawen dulu. heheh

    ReplyDelete
  29. ummu:
    terima kasih kak. Anugerah Tuhan tapi kite selalu tak perasan.

    ReplyDelete
  30. saya juga seorang yang works best under stress.

    dont crack under pressure.

    hihihi

    serius, jika tak ada tekanan
    sampai bila pun keja tak siap

    dah nama design?

    ada je nak tukar2 tambah2

    ye dak?

    ReplyDelete
  31. BDC:
    mmg takde yg lain melainkan betul belaka. huuu~

    ReplyDelete
  32. Thanks GB,gambar tu really inspiring. Saya suka tengok.

    ReplyDelete
  33. shueQry:
    thanks! selagi mampu berkongsi inspirasi. :)

    ReplyDelete
  34. dilarang memandu sambil mengambil gambar!!!

    ReplyDelete
  35. gan aku ko tak rindu ker? :(
    munchi la..

    -djND

    ReplyDelete
  36. djnd:
    sorang2 le kalau nak rindu pun. lalala... :p

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D