Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, November 30, 2010

Rajin adik rajin

Oreos inside an oreo
Pagi tadi GB nak cepat-cepat keluar sebab takmau sangkut kat jem. Biasanya sempat breakfast kat umah tapi pagi tadi tak pun. Main cubit-cubit makan je lempeng yang bunda buat sambil siap-siap nak keluar. Bekal pun tak sempat nak prepare. Tiba-tiba bunda bagi benda dalam gambar tu. 

Katanya. 'Nah, boboi buat untuk along.'

Hihi...so sweet. Boboi tu dinda bongsu GB. Panggil boboi je sedangkan namanya Firdaus. Cita-cita nak jadi chef. Baguslah. GB doakan dia berjaya. Tahun depan dia SPM. Tapi tadi masa GB keluar rumah dia tidur lagi (tidur balik lepas Subuh). Cuti sekolah la katakan...

P/S: Best jugak rupanya kalau budak-budak bercuti sekolah ni. Hihihi...

55 comments:

  1. boboi da bujang dah.. igt dulu mase tecit2 die..

    ReplyDelete
  2. sweet nya adik gb. kalau lah ada macam tu. best nye. tapi die buat biskut tu sendiri ke?

    ReplyDelete
  3. cantik tu bekas biskut Oreo...mana dapat?

    ReplyDelete
  4. wah!!! oreo..bukak..celup...jilat! :D

    ReplyDelete
  5. bestkan ada adik
    kak ati dulu tak merasa ada adik..boring jd bongsu

    tapi ada anak2
    depalah selalu tolong

    ReplyDelete
  6. wah sweey boboi tu..
    hengat gak kat GB yer bg bekal
    he.he

    ReplyDelete
  7. bestnyer adik buatkan biskut...tapi betul ker dia buat?

    ReplyDelete
  8. wah!!! ada baiknya cuti skolah nie kan huhuhuh

    ReplyDelete
  9. good boy! ermmm ada udang disebalik mee kah itu?hihihi....

    ReplyDelete
  10. salam ziarah GB, so sweet la boboi..

    ReplyDelete
  11. Jgn boboi lebih pandai memasak dari kak long nya sudah lah hehehe

    ReplyDelete
  12. So sweet, kalau lah my sibling buat macam tu dengan saya...hihihi

    ReplyDelete
  13. R u still consider him as ur very litle cutie dear baby boy??? hahahaha...u r so wrong....we have to accpt the fct

    ReplyDelete
  14. uiii.. terkejut gak bila sekali imbas tgk bekas oreo tuh. gergasi nyer.. hehe..

    alis ada bekas tapau bentuk sekeping roti. simpan tak buat apa2 ;)

    ReplyDelete
  15. alololooooo ... so sweett nyee~~~

    sedap kan mkn oreo .. jd lah, dapat cicah dengan nescafe.

    ReplyDelete
  16. oreo..biskut kegemaranku.

    awak suka photographer ke? cantik gambar2 dlm blog ni

    ReplyDelete
  17. singah sini jap..kalau tak leh..singah juga lah..;d

    ReplyDelete
  18. kalau tak cukup oreo kat dalam tu boleh makan bekas oreo tu pulak.. nampak lazat je..

    ReplyDelete
  19. sugar glider ni ada dlm ice age. tupai perempuan yg sexey tuh. hihi :)

    ReplyDelete
  20. kakcik:
    hehe tuh la..dia buat diam2 je. huuu terharu...

    ReplyDelete
  21. FATIN MRAZ:
    dulu tadika..kecik cenonet je.
    sekarang dah tinggi melayup dah...huhu~

    ReplyDelete
  22. Dilema Si Tangan Basah:
    sweet kan? tapi biskut tu dia just refill je dalam tu..hihi

    ReplyDelete
  23. KOG:
    ko nak pinjam bekas tu ke adik aku? heheh

    ReplyDelete
  24. daddyZiyad:
    beli kat caltex tanjung karang. nampak2 terus amik. tapi kene beli oreo 2 bungkus dulu. huu~

    ReplyDelete
  25. MDT:
    cicah dgn nescafe pun sodap....!

    ReplyDelete
  26. ati:
    saya anak sulung. boring sebab takde abang dan kakak. heheh

    ReplyDelete
  27. myaby:
    oreo ni mmg sodap. amik yg peanut butter cream tu.

    ReplyDelete
  28. puteri:
    itu la. cuti sekolah. dari tak buat ape2 kan...heheh

    ReplyDelete
  29. lynn:
    tak...dia cuma buh biskut tu dalam bekas je...jadi la bekal sarapan pagi...hihi~

    ReplyDelete
  30. sahrom:
    itu la...nanti nak anto dia gi masuk kursus memasak lah..huhu~

    ReplyDelete
  31. bitsBest:
    heheh...dia nak suruh bawak gi memancing wiken ni...lalala

    ReplyDelete
  32. umiey:
    yep he is...

    terima kasih singgah ke sini ye.. :)

    ReplyDelete
  33. kReen:
    aish soalan..itu portion sekali ngap je tuh! kihkihkih

    ReplyDelete
  34. suffer8zine:
    boboi tu dah lagi tinggi dari pokok buluh kat umah. haha

    ReplyDelete
  35. YB:
    nampaknya tak. tapi dia mmg cerewet bab makan. tapi kalau GB masak dia makan sampai licin. tak tau la sebab sedap atau sebab takut GB membebel. heheheh

    ReplyDelete
  36. queen:
    bekas tu nampak menyelerakan kan? ;D

    ReplyDelete
  37. sumandak:
    hihi. tengs. boboi ni lain sikit sensitiviti dia. walaupun lelaki. tak macam abangnya. huhu

    ReplyDelete
  38. aspen:
    dah terbiasa panggil boboi laaa...hahaha

    ReplyDelete
  39. alis:
    kalau tak silap cheesdale penah bagi bekas bentuk roti free. kaler kuning. tak pun planta. kan kan?

    ReplyDelete
  40. sepet:
    haha. mmg cicah dgn nescafe pun tadi. sedap...!

    ReplyDelete
  41. matahati:
    terima kasih...
    saya bukan fotografer pada profession. tapi pada hobi saja.. :D

    dan saya mmg suka kat fotografer. sebab byk teknik boleh belajar. huhu~

    ReplyDelete
  42. rieyana ynn:
    jemput la masuk... :)

    ReplyDelete
  43. Á®ÐZMÀ®Ñ:
    hampir ku ngap bekas tu. kecik. berapa keping je boleh sumbat. huuu~

    ReplyDelete
  44. Myaby:
    sugar glider makan oreo tak? :D

    ReplyDelete
  45. laaaaaaaaaaaa.....
    bawak je lah bekal lempeng bunda tu!!!!!!!

    ReplyDelete
  46. drSinga:
    tak sempat nak tunggu....panas2 keluar dari kuali...huhu~

    ReplyDelete
  47. rajin adik rajin..rajinla belajar....bila besar nanti..boleh tunjuk ajar..

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D