Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, November 25, 2010

Perkara yang patut dielakkan menjelang waktu lunch kalau tengah diet

Pisang free. Nampak tak yang berlambak-lambak dalam bakul biru tu? Semua tu free!
(Pasar Tani Shah Alam, Shah Alam, Selangor, Malaysia)


Kalau nak kurus cepat, disarankan supaya kita sama-sama mengelakkan perkara-perkara berikut:
  1. Dengar radio - banyak iklan kentaki dan mekdi akan disiarkan time-time macam ni
  2. Surf facebook - kebanyakan status kawan-kawan menjelang waktu lunch adalah berkisarkan tentang apa yang hendak dimakan. Lalu muncullah pelbagai jenis menu yang mengecurkan liur macam bihun tomyam, char kuey teow, nasi kerabu daging salai, steak dan macam-macam lagi!
  3. YM - kemungkinan ada yang buzz kita semata-mata nak tanya 'ok tak kalau makan pizza lunch ni?'. Huh!
  4. Bukak blog KOG. Heheh!
P/S: Ada tips lain? Share kat sini plis! Tengkiu!

54 comments:

  1. tepuk dada tanya selera..hahaha.. GB, nak kurus senang jerk.. teruskan xtvt yg GB wat skrg ni, join walkaton sume tuh.. hihi.. jgn makan ketika lapar..maksud lain, jgn biar perut lapar..nt craving for food, mmg x leh kontrol dah..hik2..

    ReplyDelete
  2. oiii! aku tolak kewujudan entri ni! ni namanya anti-promo! hahaha :p

    cantik bokeh pisang, beb

    ReplyDelete
  3. huh. lapar pulak tgk pisang ;p

    ReplyDelete
  4. terbaikk... kawalan diri adalah penting hehehehe.. all the best GB

    ReplyDelete
  5. kalau tengok blog KOG tu, time posa sunat pun boleh terliur nak pi makan tawwwwww...hihihihi...

    ReplyDelete
  6. baru lepas mkn pisang lunch tadi..hehe!

    ReplyDelete
  7. Fatin xleh kasik tips...Fatin da dari azali kurus...x aci

    ReplyDelete
  8. hek elehhhhh...
    lunch pisang pun kecohhh...

    :P

    ReplyDelete
  9. ingatkn apa la tips dia tadi.. semua tu dugaan tu..

    ReplyDelete
  10. nice pisang shot. nasib tak berapa gemar makan yang mentah.

    ReplyDelete
  11. cepat2 mkn sebelom rase lapa. klu tak nnt ble da lapa mcm2 makanan terbayang. then mula laa melahap tak tentu pasal!

    sekian ;)

    ReplyDelete
  12. salam GB..lagi akak pi jengok blog KOG..waa..patut la GB kata jangan..tapi best kan..

    ReplyDelete
  13. pergh.. cantiknya gambar..

    bersenam je.. hehe.. makan byk pun takpe

    ReplyDelete
  14. yg surf fb 2 mcm aie je. terase daku.hahaha.. eh pic 2 cantekk.. ajar ler..

    ReplyDelete
  15. so mkn pisang je la time lunch.. heheh..

    ReplyDelete
  16. kena ada prinsip untu berdiet.. baru menjadi.. hehe

    ReplyDelete
  17. Balik rumah sbb emak adam selalu masak best hehehe

    ReplyDelete
  18. layan pisang pun sedap kan??
    masa lunch cgg tak makan bnyk sgt..
    tapi breakfast bantai macam2..hehe

    ReplyDelete
  19. salam my dear:)

    aduhaiii...cuti2 camni susahhh nak diet2!!huhuhhu

    ReplyDelete
  20. ada....

    beger2 template; gerenti punya..


    (@_@)

    ReplyDelete
  21. FATIN MRAZ:
    huhu..perlukan bantuan untuk jadi kurus...

    mkn tak la byk sgt pun..tapi mmg la susah nak kurus

    ReplyDelete
  22. KOG:

    tenkiu2.

    ni aku anti promo pun ada jugak yg klik. ish depa ni..! :p

    ReplyDelete
  23. myabi:
    err..jgn ban blog ni ye. lalala

    ReplyDelete
  24. s8z:
    pisang mmg sedap beb...dan mengenyangkan jugak

    ReplyDelete
  25. cikfiza:
    hehehe..mampu kawal sekejap je pun. lalala...

    ReplyDelete
  26. daddy ziyad:
    hahhh..kan kan?
    menggugat keimanan saja!

    ReplyDelete
  27. MDT:
    lepas makan nasi ke sebelum makan nasi? muehehehe

    ReplyDelete
  28. h4n1:
    nak gi slimming centre tak mampu...maka kena la hamba berdiet. hehehe

    ReplyDelete
  29. aspen:
    fatin takkan gumuk punye..metabolisme dia hebat! huhuhu.

    ReplyDelete
  30. drSinga:
    lunch pisang ai kasi kecoh.
    tapi kalau goreng pisang ai senyap2 jaaa...heheheh

    ReplyDelete
  31. hasrol:
    tips ni terfikir masa tgh tgk fesbuk dan tgk blog KOG dan dgr radio. sume pasal mknan! huhuhuhu~

    ReplyDelete
  32. haniCheLat:
    tak suke pisang mentah ya? yg buat cekodok suka tak?

    ReplyDelete
  33. tia:
    itu la cara terbaik sebenarnya. tq! :)

    ReplyDelete
  34. penghuni60:
    really? thank you. hihi

    ReplyDelete
  35. k erna:
    ayoo...lagi pi tgk? hahaha!!!

    ReplyDelete
  36. hamzah:
    thank you

    tapi tak sempat la nak eksesais...elegik some more. wuhuhuhu

    ReplyDelete
  37. darkbatman:
    hahaha...aie tak diet..takpe..

    ReplyDelete
  38. HS:
    tak jugak. lalala

    sebenarnya lunch semalam tak mkn pun..huhuhu

    ReplyDelete
  39. aini:
    prinsip asyik ke laut je. hahaha

    ReplyDelete
  40. YB:
    kalau rumah saya dkt dgn opis saya pun hari2 balik mkn kat umah.

    er...lain macam dah ni...kang makin bolat pulak. hehehe

    ReplyDelete
  41. CGG:
    itu pun tips yg bagus. biasanya GB kalau bfast berat, lunch mmg tak mkn pun..

    ReplyDelete
  42. en_me:
    tapi KOG tak mcm tu pun. keh keh keh

    ReplyDelete
  43. puanKartini:
    mmg susah!

    dulu masa belajar asal cuti sem je mesti badan naik berkilo2. hahaha

    ReplyDelete
  44. k reen:
    template2 pun kang takut terbaham jugak. hahaha

    ReplyDelete
  45. sahrom:
    errr...boleh buat naik badan tak? hehehe

    ReplyDelete
  46. Laaarrr... ya ka?

    Patutlah Kak Azie tak kurus2 dah bertahun-tahun...! alaha....

    ReplyDelete
  47. aizeazah:
    haaa...sekarang baru sedar kan? lalala

    ReplyDelete
  48. cikLynda:
    minum byk kang kerap pulak melawat tantan. huhu~

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D