Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Tuesday, November 30, 2010

Lembaran Cinta Pudar

Teluk Cempedak, Kuantan, Pahang, Malaysia


“Sayang...surat ini ku tulis dikejauhan malam...
Ketika hujan gerimis...
Biarpun bercinta dengan mu sungguh indah...
Namun memutuskannya aku terluka...
Tapi biarlah kekecewaan hari ini
Dari nanti kehilangan harga diri
Aku telah tiba di penghujung kesabaran
Sebelum lebih menderita
Biarlah aku yang memberikan keputusan…”

Noktah dibaris akhir...
Ku redha keputusan suratan takdir
Telah lama menunggu
Masa yang berharga sesia berlalu
Kau memberi harapan yang
Palsu...

Kerana tiada
Pendirian yang nyata
Kututupi lembaran
Cinta pudar...

Tiada ketelusan
Tiada keberanian
Lama menanti
Jawapan pasti
Terkulai kini
Mimpi-mimpi...

Dengan lembaran ini
Akan tiada lagi seorang penanti
Yang asyik menghitung hari dalam mimpi

“Selesai surat ini kau tatapi...
Aku harap kau mengerti...
Setelah ini antara kita
Akan tiada pertemuan lagi…”

Jiwang tak? Jiwang tak? Lalala…

Dato’ Siti dah announce nak tarik diri dari bertanding ABPBH, Jadi, kite layan je la lirik lagu dia ek…

P/S lagi: Ops lupa nak bagitau, tajuk entri ni sebenarnya tajuk lagu Dato' Siti lah! Sindrom nak karaoke la ni... Lalala...


55 comments:

  1. kakcik kalau berkaraoke... jawabnya hujan ribut susah nak berhenti! :)

    ReplyDelete
  2. gb, ade ym x? nt nk add la.. nk blaja amek gambar..hoho

    ReplyDelete
  3. gb..ni lagu bru ct ke?xpnh dgr pon tjuk tu..

    ReplyDelete
  4. tak pernah dengar lagi lagu nih.

    Latest Entri : Bahagia Bapa Dipenjarakan

    ReplyDelete
  5. Ala GB, ingatkn GB yang buat tadi....
    Tak minat la dengan dato siti....

    ReplyDelete
  6. waduh jiwang pule dia malam2 neh..

    ReplyDelete
  7. salam..agak2 tahun nie ape menang ABP hehehehe

    ReplyDelete
  8. saya minat karaoke especially bila mood dah bertukar stress sebab terlalu sibuk..

    tapi nyanyi stail akustik lagi sedap, terutama nntuk lagu-lagu balada.

    -ShueQry-

    ReplyDelete
  9. ops, ada satu lagi..

    Thanks pada GB sebab letak link ke blog saya di ruang sidebar..dari tools yang saya guna, ada backlink datang dari blog GB ni dan jumlahnya semakin bertambah..

    Thank you...

    -ShueQry-

    ReplyDelete
  10. ku pikirkan buayaaaa...ekeke..
    lagu baru ke? x pernah dgr pun :P

    ReplyDelete
  11. laaaaaa... lagu siti ke nih...?


    .

    ReplyDelete
  12. baru nak masuk feeling da abes pulak suratnya,,

    :P

    ReplyDelete
  13. pergh! lagu rupenya. tertipu guwe! huk3
    igt clash ngn saper laks tdik..
    GB..GB..Gb owh GB.. lalalala

    ReplyDelete
  14. hahaha

    setuju dengan fatin!

    eh eh
    jom karok!

    tapi gua slalu layan buffet dari karok pun

    hahaha

    ReplyDelete
  15. Hamboooooo! Jewang GB kali ni...hehehe... nk tanya tu anak boya ker? puas akk belek benda tu...

    ReplyDelete
  16. ko jiwang???
    (bagai tak percayaaaa.........)

    ReplyDelete
  17. Uhuhu2....jiwng2...he2

    follow my blog @ http://ampico.blogspot.com

    sya dh follow blog awk...he2

    ReplyDelete
  18. Myaby:
    huhu...suara tak sedap la...kang rugi. makan je lebih kang. heheh

    ReplyDelete
  19. kakcik :
    ala kak, nyanyi masa hujan la feel. heheh

    ReplyDelete
  20. alien:
    heheh. GB tak reti komen lelebih. ngeee

    ReplyDelete
  21. Daddy Ziyyad :
    ahaha...read between the lines....

    lalala

    ReplyDelete
  22. kReen:
    bunyiknya macam ok ok aja ni. huhu~

    ReplyDelete
  23. darkbatman:
    GB dah PM email add kat fesbuk. kalau tak jumpa roger tau. mesti dah bertimpa2 dgn msg lain dah ni...huhu~

    kalau nak GB add pun boleh aja. huhu~

    ReplyDelete
  24. Semarak Api :
    lagu lama ni....dulu selalu layan dalam cd member. gb tak penah beli sendiri pun. heheh

    ReplyDelete
  25. eiela:
    cube gugel. mungkin eila penah dgr tapi tak tau tajuk kot...

    ReplyDelete
  26. Zezebel:
    hihi..tak minat pun takpe...

    GB suka lagu ni sebab lirik dia. ada sebab GB pilih lagu ni... :)

    ReplyDelete
  27. mas:
    jiwang ada makna ni mas...huhuhu

    ReplyDelete
  28. cikBelog:
    jom. cepat grab itu mike!

    ReplyDelete
  29. sanna:
    salam...
    lama tak nampak.. :)

    ReplyDelete
  30. sahrom:
    susah nak jangka la...

    nak maya karin atau remy ishak menang, boleh? huhuhu~

    aizat pun ok. :D

    ReplyDelete
  31. ShueQry :
    chop!!!!

    tolong nyanyi satu lagu untuk GB ok. TQ. :D

    ReplyDelete
  32. ShueQry :
    owh thanks. blog kamu yg menarik sebab tu org pegi tgk. GB cuma saluran aje. huhu~

    ReplyDelete
  33. h a n i e:
    bukan buaya....jauh lagi kecik dari kuku buaya pun, huhu~

    tu lagu lama...try gugel. :D

    ReplyDelete
  34. tasekM:
    huhu~

    lagu dia la...dah saspen ke? ngeee

    ReplyDelete
  35. puteri :
    surat takleh panjang2. nanti tak sampai maksud. huhu~

    ReplyDelete
  36. fatin:
    laa...clash dgn sape pulak...? lalala...

    ReplyDelete
  37. BDC:
    gua layan buffet sama dgn karok. tapi karok dlm kereta terbaiklah!

    ReplyDelete
  38. ati:
    peminat setia la ni kan? :D

    mesti tau lagu ni, ye tak?

    ReplyDelete
  39. CT:
    itu cengkerang siput kak...heheh


    kene kan dengan mood jiwang? ngeee

    ReplyDelete
  40. drSinga:
    tu laa...tak penah nampak GB jiwang meliuk lentuk lagi..heheh

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D