Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Thursday, November 18, 2010

Last minute syndrome = pressure = nescafe berbakul-bakul!

String-less shoes
(Sungai Chiling, KKB, Selangor, Malaysia)
Masa belajar dulu, GB memang spesis last minit. Jangan salah sangka dulu..... GB bukan taknak buat keje awal-awal, tapi biasanya masa awal-awal ashaari tu memang idea beku. Taknak keluar walau dipaksa. Biasanya bila dah dekat sangat dengan dateline baru la idea datang mencurah-curah....itu yang buat sampai tak tidur seminggu...!

Sekarang ni dah keje, pun sama jugak. La ni GB ada satu projek besau yang dateline untuk proposal nya adalah besok. Tapi idea taknak datang sampai la dah petang-petang  macam ni baru nak datang. Tension tau tension! Sebab bende ni dah lama patut kene buat tapi idea takmau keluar. Geramnye GB!

P/S: Masa studi dulu GB pernah survive dengan 3 peket nescafe hijau untuk bertahan tak tidur semalaman selama seminggu berturut-turut. Dan akibatnya lepas tu hampir black out dan disahkan dokter kampus sebagai 'penghidap darah tinggi'. Tapi sekarang dah ok...yeay! 

34 comments:

  1. ahaks..ada gak deadline esok ni..tak siap lagi..hehhehe

    ReplyDelete
  2. neskape x bole masuk lah
    kecuali terpaksa
    hehehe

    ReplyDelete
  3. sampai dapat darah tinggi>
    wooo.
    bahaye jugak kan.
    saye kalau time exam,mmg tak tido.
    minum nescafe lah.:P

    ReplyDelete
  4. bau nescafe bikin gue pusing.. padahal duluuuu, itulah favret!
    tension jugak sbb dah takleh minum nescafe. huhu

    ReplyDelete
  5. neskepe ke, setabak ke, saya tetap boleh tido lepas minum dgn nyenyak nya...hihihi...tak berkesan langsung utk saya..

    ReplyDelete
  6. chaiyok! sempat lagi ni.. layan Dua Alam dulu pun takpe ni

    ReplyDelete
  7. kopi kampung piau pekat lagggi power daripada neskepe......
    .
    .
    .
    lepas tu... migraine..
    macam Ai..

    ReplyDelete
  8. kopi cap kapal api is the way to go

    ReplyDelete
  9. Uncle pon last minit person... My tag line is "Work best under stress..!"

    ReplyDelete
  10. huh..nescafe hijau? saya tidak suka...
    hehe..
    nescafe sekarang pun saye dah rase cam nak muntah je minum...

    ReplyDelete
  11. at least dtg gak idea 2 gb.. buatnye x dtg xpengsan keje x siap?ahahha

    ReplyDelete
  12. sgt bahaya cara hidup itu. hehe. jgn amalkan nescafe.

    las minit kerja selalunya terbaik. hahaha

    ReplyDelete
  13. susah ye kerja nak kena perah idea..so what if the ideas didnt come? tapi tentu gajinya setimpal dengan pressurenya :)

    ReplyDelete
  14. seminggu x tidor? huish... hebat benar tu..



    .

    ReplyDelete
  15. nurulain:
    jgn sampai overdose. nanti jadi cam GB

    ReplyDelete
  16. Sutera Kasih:
    boleh bukak persatuan ni...

    ReplyDelete
  17. h4ni3:
    haritu GB takleh minum neskepe lama jugak. lepas disahkan bebas dari darah tinggi ni baru berani minum balik. heheh

    ReplyDelete
  18. Daddy Ziyyad :
    kene cari air akar kayu dah kalau tahap tu. huhuhu

    ReplyDelete
  19. frwls:
    dari layan dua alam baik layan katak melompat kat luar opis ni. dah tentu2 le dua alam pun. heheh

    ReplyDelete
  20. DrSinga :
    kopi kg yg kaw sini susah sikit nak jumpak..heheh

    ReplyDelete
  21. taufiq:
    kalau cemtu kene try kopi cap raga. kopi kesayangan org kedah. huhuhu~

    ReplyDelete
  22. gedek!:
    pinjam tagline uncle. nak ckp kat bos. heheh

    ReplyDelete
  23. darkbatman:
    kalau jadi cemtu tetibe besok dapat surat centa dari bos, bil-bil n kete n segala sapa pulak nak tlg bayaq...?

    ReplyDelete
  24. yaty:
    itu la. dah lepas stage tu. zaman buat thesis mmg kronik. skrg tak mcm tu dah. cuma tang last minit tu je takleh nak ubah lagi. huhuhu

    ReplyDelete
  25. ummi5:
    itu pressure yg sebenar. nak catch up dgn apa yg client nak. tambah2 client skrg ni cerdik2 belaka. huuu~

    ReplyDelete
  26. tasekM:
    masa belajar mmg segala bende gila kite buat. huhuhu~

    ReplyDelete
  27. mau fengsan cenggitu.


    pernah cuba tido 2-3 pagi pastu 5.30 pagi bangun...

    minggu tu kepala ting-tong campur sakit ya amat.
    *gara-gara blogging & fesbuk.


    bila dah sakit kena tegur dgn cikabe; baru kurangkan...hehehe...

    ReplyDelete
  28. kRina:
    dia kalau nescafe, tido lambat dan combine dgn aktiviti berkomputer...mmg disaster le jawabnye. hahah

    ReplyDelete
  29. saya juga kejar deadline tiap hari, just be cool, idea tetap datang punya. Selain ghost blogger, saya juga ambik job sebagai copywriter, kalo kena klien yang nakkan job siap 24 jam, konpom peket Nescafe hijau tu le peneman malam-malam saya...

    ReplyDelete
  30. ShueQry:
    sekarang ni GB dah beralih kpd nescafe gold (dah lama juga). dah alah sgt dgn instant 3 in 1 lah...

    psst...copywriter tu mcm menarik la. cemana kejenye tu?

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D