Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Friday, November 19, 2010

191110: Hari Tandas Sedunia & Hari Lelaki Sedunia

Koi swimming without a single sweat outside my office
(Location: Taman Desa, Kuala Lumpur)
Pagi tadi masa on the way nak ke opis GB dengar pasal bende ni kat radio. Hari Lelaki Sedunia. Dan Hari Tandas Sedunia. Boleh sama tarikh la pulak. Ingatkan boleh la dengar cerita-cerita best pasal lelaki tapi pagi tadi si DJ lebih suka berbincang pasal tandas pula. Mungkin sebab dia pun lelaki juga, jadi buat apa nak cerita pasal diri sendiri kan? Jadi takde sebab GB nak call. Kalau pasal lelaki sudah pasti GB call! Heheh!!

Lelaki dan tandas ni tak sama sebenarnya. Jangan pulak ada yang samakan walau semenyampah manapun kite dengan lelaki mahupun tandas. Sebab sedar atau tidak, kedua-duanya sama penting. Kite hidup kan ke memang saling memerlukan antara satu sama lain...ngeee...

Kalau pasal lelaki, GB tak banyak sangat cerite berbanding dengan orang lain. Cerite biase-biase saje. Ayah GB cool dan sporting, bak kata orang Melayu. Adik-adik GB yang lelaki tu macam biase le. Kadang-kadang ok, kadang-kadang annoying tak hengat! Classmates dan coursemates dulu ramai yang sangat helpful dan ade di antarenye rapat macam adik-beradik sampai ke hari ini. GB sayang kamu semua!

Bekas-bekas blind dates GB yang dah tentu-tentunye lelaki... Ade yang menjadi. Banyaknye yang tak menjadi. Ade yang jumpe sekali je. Ade yang terus jadi member sampai hari ini. Kepade kamu semua, GB nak ucapkan terima kasih. Yang nak kene mintak maaf pun ada ramai juge. Yang penting as long as kite penah kenal, memang GB akan ingat korang sampai bile-bile. Heheh....skandel sakan...! Banyak juge cerita pasal lelaki ni rupanya. Kene la buat part 2 dan seterusnye. Heheh...

Crush-crush lame (ehem!!!) yang selalu bikin GB neves dan berjalan macam ketam setiap kali terserempak kat Sg Pusu dulu, di mane jue kamu-kamu berade, ingatlah kenangan chinte kite. Err...silap. Kite takde kenangan pun sebab tak pernah berchinte pun. Kamu kan crush aje! Huh! Ok le...pape pun GB sentiase mendokan yang terbaik untuk kamu-kamu. 

Kawan-kawan blogger GB yang lelaki termasuk uncle-uncle tak kira dah lama kenal mahupun baru, GB nak bagitau sikit bende ni.... Banyakkk sangat faedahnye berkenalan dengan kamu-kamu semue. Banyak ilmu yang GB dapat. Banyak kate-kate semangat dan komen membine yang dapat GB himpun walaupun kite semua tak pernah bersue (tapi ada yg pernah GB jumpe juge... :D). Jangan pernah berhenti menegur GB ni sebab kadang-kadang kenakalan GB ni perlu dibendung selalu. Girang sungguh rasa hati dapat kawan-kawan blogger macam kamu-kamu semue. 

Ade lagi tak? Rasenye ade lagi lelaki-lelaki yang GB nak cerite ni. Oh ye, kepade kamu yang pernah hampir jadi bakal suami GB, tak tau le nak cakap ape. Nak GB minte maaf ke nak suruh kamu minte maaf? Atau kite patut lupekan saje semue dan teruskan hidup masing-masing menuju ke arah yang berasingan? Ape-apelah ek... 

Kamu-kamu yang pernah ajak GB kawin, sorry sangat. Memang tak dapat le. Dah try cube, tapi tak boleh. Kite kawan aje ek? Hihihi...

Dan lagi satu kepada kamu-kamu yang lain pule. Kasi clear boleh? Terime kasih.

Kepade semua lelaki, GB ucapkan Selamat Hari Lelaki. Searah atau tidak, GB tetap sayang dan hormat dan perlu kamu semue. Terima kasih kerana buat hidup GB lebih bermakne. :D

P/S: Alamak, tak muat pule nak taruk entri pasal tandas. Lelaki memang melalaikan. Hehehe!!!

39 comments:

  1. suka ayat lastt tu . lelaki memang melalaikan :P

    ReplyDelete
  2. Lelaki ada yang wangi - tandas ada yang wangi tak (sampai kita rasa tak nak tinggalkannya)? hehehe...

    ReplyDelete
  3. beri la ucapan skit kat kita, kita hari² guna tandas (kita bukan tandas)

    ReplyDelete
  4. miss Lolly:
    mmg. tapi jgn terlalu teruja. nanti depa perasan. lalala

    ReplyDelete
  5. syida:
    eheh...sikit2 aje ye..kalau lalai byk2 nanti tak jadi keje

    ReplyDelete
  6. kakcik:
    huhu....
    tandas pun ada yg wangiiiii sgt kan?

    ReplyDelete
  7. KOG:
    tandas, kaulah sumber inspirasiku.

    macam tu boleh ke? heheheh

    ReplyDelete
  8. kenapa kamun tolak ajakan kawin saya..

    sob sob sob

    ReplyDelete
  9. Banyaknya lelaki yg ada dlm hidup GB. Untung kalau hidup ini di kelilingi lelaki.

    GB dah nak kawin ke dulu? Kalau tak dah tak boleh panggil GB lagi sebab dah bukan gadis lagi hahaha

    ReplyDelete
  10. Patutlah Fahrin masuk dlm mimpi - hari lelaki sedunia rupanya ngeeee

    ReplyDelete
  11. Tempat dating kat Sg Pusu ya? Org kata tempat tu keras hehehe

    ReplyDelete
  12. sebelas:
    terlebih minum obat batuk ek? syuuuuhhhh....

    :p

    ReplyDelete
  13. YB 1:
    huuu~ kalau betol jodoh dah sampai, agaknye GB dah ada baby kot sekarang. lalala

    ReplyDelete
  14. YB 2:
    Haa...entah2 YB pun ada masuk dalam mimpi fahrin tak...?

    ReplyDelete
  15. YB 3:
    bukan tempat dating. GB tak penah lagi dating kat situ..situ cuma tempat jalan ketam bila terjumpe mamat tu je...hahahah!!!

    ReplyDelete
  16. hahaaaa tp lelaki byk org xtau ni hari pe kan..isk2 geleng pale

    ReplyDelete
  17. izee:
    yg tak tau tu adalah yg tak dgr radio. kalau tak dgr radio GB pun tak tau. heheh

    ReplyDelete
  18. baru tau saat ni ader jugak hari lelaki kan.. ingat kot ader hari wanita jer ..


    ;p

    ReplyDelete
  19. sepet:
    ade.....kene la kasi adil. kalau wanite ade harinye, lelaki pun kene le ade juge...betul tak? :)

    ReplyDelete
  20. Agak2 bila pula hari mencuci tandas lelaki sedunia ek? hehehe

    ReplyDelete
  21. didzy:
    kene tarikh yg sama dgn hari tandas dan hari lelaki. hahah!!

    ReplyDelete
  22. GB dengar radio yg ada DJ: AG, FBI tu ek? Ada dengar suara Kak Azie tak pagi tadi? hahahahaha

    Pagi tadi tergelak2 kami dengar sorang pendengar call Kieran, dia kata cemana pun dia ndak juga tandas duduk, bila kena tandas mangkuk, dia sanggup cangkung atas mangkuk.. wakakakakaka!

    ReplyDelete
  23. ramainya kamu-kamu-kamu tu yea..
    hik-hik..


    betuah yang terpilih tu.



    lelaki ....?
    sukanya !
    tapi bila dah jadi suami..
    Ada geng sekepala...

    ReplyDelete
  24. yang hampir jadi bakal suami..lupakan saje, mesti ada hikmah tak jadi. forgive forget and erase, easier said than done though. oh men, pls do take care of us :)

    ReplyDelete
  25. azieazah:
    saya dgr!!!!!!!!

    azieazah, terus teringat akak. mmg akak rupenye!

    akak mesti terlepas dgr suara saya hari sebelum tu kan? heheheh

    ReplyDelete
  26. a.z.r.i.n.a.03.07:
    kamu-kamu yang ramai tu hasil pencarian yang belum berkesudahan la kak...hahaha!!!

    ReplyDelete
  27. ummi5:
    heheh, you are so right.

    psstt..igt tak my writing kat my other blog tu? we can never fit each other. heheh

    ReplyDelete
  28. Salam... lelaki dan tandas...phewww
    depa selalu lalai.....maafkan hamba. Permisi.

    ReplyDelete
  29. mamawana:
    terima kasih kerana sudi singgah ke sini. :)

    lelaki mmg selalu lalai,
    tapi tandas? heheh

    ReplyDelete
  30. lelaki oh lelaki..dialah madu..dialah racun..eceh!

    ReplyDelete
  31. Hi GB, apa khabar? ShueQry di sini.

    tersenyum sendiri saya selepas baca entri kali ni. GB akan jumpa juga lelaki yang bersesuaian di hati, just keep on lookin'..jodoh tetap ada, dan ia dah tertulis untuk kita sebelum lahir ke dunia.

    Lelaki tak semuanya sama, mungkin hati dan naluri mereka sama, tapi kejujuran, sudah pasti tidak serupa. Ada yang jujur dilakonkan, ada yang jujur sejujur-jujurnya, hingga dia nampak kebodoh-bodohan pula hingga dipanggil mat skema.

    Namun, untuk bahagia serta berjaya dalam kerjaya, kewangan serta kehidupan keseluruhannya, to go to the next level of life, we will need someone untuk kita beralaih ke level seterusnya dalam kehidupan.

    ReplyDelete
  32. MDT:
    aiseh....mmg takleh nak kata apa dah kan..heheh

    ReplyDelete
  33. ShueQry:
    penat sudah. tapi tak boleh putus asa kan?
    hihihi

    ReplyDelete
  34. jangan rasa penat dengan lelaki keran dunia lelaki dan wanita ada beza walaupun sama :)

    ~saya suka entri kamu ni

    ReplyDelete
  35. miss nina:
    itu lah. pasang surut tu yg buat hidup kite manis dalam pedih. hihi

    ReplyDelete
  36. ingat ada hari wanita sedunia je... huhu

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D