Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, November 6, 2010

Ad-hoc holiday: Chiling lagi

Chiling waterfall, Kuala Kubu Baru
Semenjak dua-tiga menjak ni GB punya masa yang terbatas untuk buat entri baru, membalas komen kawan-kawan dan apatah lagi untuk blogwalking.

Mana tidaknya, komputer GB kat opis ni crash untuk kali kedua dalam tempoh sebulan. Kali ni punya memang hampir melumpuhkan segala semangat yang baru dikutip selepas crash kali pertama hari tu. (ayat jiwang pulekkk.... :p)

Ok la...dipendekkan cerita, Mr K ajak GB gi Chilling Waterfall kat Kuala Kubu Baru sana. Eippp.....bukan berdua ok, tapi berenam. Jangan nak ngengada fikir yang bukan-bukan ok....!

Walaupun ini boleh kata ad-hoc punye plan, tapi GB pegi je (lepas mak ayah approve la....). Sebab tempat ni best. Ada camping site. Air terjun best. Banyak ikan kelah. Trek dia pun boleh tahan senang walau kene redah 3km ke dalam, siap kene rentas 5 sungai lagi. (total 6 sebenarnya, tapi yang 1st tu ada jambatan). 

Nanti lain entri GB cerita lagi pasal Chiling ni ye. Gambar pun banyak lagi nak share nih!

P/S: Terapi terrrrbaikkkk sebab dalam hutan tu line telefon takde. Boss call kompem tak dapat. Miahahaha!!!!

56 comments:

  1. GB,,memang cantik..jauh sangat ke..sebaba talipun pun tak de lain..kalau akak bawak anak2 pi mandi..bagus ni kan..

    ReplyDelete
  2. kalau pegi kuala kubu
    tulis nama atas batu..
    :)

    rindu sg pertak
    rindu SMKSK
    rindu semualah!!!!
    haha!

    ReplyDelete
  3. Waaaaaaa....
    cantiknya air terjun tu. Tak ramai orang ke kat sana? Mesti siok mandi di tempat ni kan?

    ReplyDelete
  4. chiling terbaik!

    adhoc plan lagi best hehe

    ReplyDelete
  5. kak Erna:
    tak jauh kak. dari KL dalam 40 minit je cemtu. ramai sgt budak2 ikut sama merentas sungai dgn parents diorang haritu....nanti GB buat entri yang detail sikit pasal Chiling ni ye. :)

    ReplyDelete
  6. makdara TERdiva:
    biasa dgn KKB ek? GB sukerrrr sgt KKB. feel dia macam kat taiping. huuu~

    ReplyDelete
  7. Zezebel:
    ramaiiiiii! tapi time tu GB snap bila sume org dah balik. dah petang pun. :)

    ReplyDelete
  8. frwls:
    memang. ni 2nd time dalam tahun ni. mmg terbaik! lebih best sebab ad hoc. hahaha

    ReplyDelete
  9. suffer8zine:
    orang denmark depa tu. depa kata kat denmark takdak air terjun. tu depa la kata...huuuu~

    ReplyDelete
  10. ehem,ehem mr K? sapa kah itu GB? ;P

    ReplyDelete
  11. noreed:
    Mr K tu adalah org yang mengajak GB gi Chiling.

    hahaha!

    ReplyDelete
  12. minggu depan aku plan nak trekkking ke sana..:))))

    ReplyDelete
  13. mas:
    wah bagus...bagus! nak overnite or just balik hari?

    ReplyDelete
  14. cantiknya air terjun tu..mesti sejuk

    ReplyDelete
  15. chantekknyerrr.. ammvoiii membasah ghiteww

    ReplyDelete
  16. Seronok dan nyaman bila berada di tempat macam ni...
    Yang paling best tu part tak de line tel, huhuhu, memang tak terganggu langsung....

    ReplyDelete
  17. cantik
    lama dah tak pegi jumpe alam semulajadi

    ReplyDelete
  18. siapa ada model lagi tu air terjun tu
    :)
    :)

    ReplyDelete
  19. GB gamba canteklah? boleh la org amek nnt utk shoot gamba kawen org ek. hehe

    3KM jauh tuuu. x larat la org nk jalan. haha

    ReplyDelete
  20. kite tak ada mood nak update entri minggu ni

    MALAS!

    ReplyDelete
  21. cantikkkk..


    dalam fikiran kRina hanya kerja yang ADHOC !..huhuhu...

    ReplyDelete
  22. Wowww! lawo dan indah sekali tu.

    Kiter jelez ok...

    ReplyDelete
  23. wahh.! jaonye ke dalam 3 km tu :D

    ReplyDelete
  24. salam..tempat nie jln nak pi fraser hill tue kan???

    ReplyDelete
  25. wah...lawa photo GB..tempatnya pun sungguh menarik :) Btw, GB dpt award hari ni, gi claim dkt blog kite ok..^^

    ReplyDelete
  26. salam. bestnya. mandi air terjun. sejuk dan nyaman sekali. last mandi air terjun masa tahun 1980 di air terjun riau kat fresser's hill.

    ReplyDelete
  27. lawanya tempt dia . rasa nak lari ke sana pulak sebab penat dengan study =='

    ReplyDelete
  28. bestnye lg2 klau dpt mandi n mancing ikan.heee

    ReplyDelete
  29. gambar aje dah cantik. suka tempat yg semulajadi begini. airnya mesti sejuk. pernah 2 kali aje ke air terjun. kalau bermalam disitu ada rumah tumpangan ke?

    ReplyDelete
  30. cantiknya tempat dia...nak pergi jugak :D

    ReplyDelete
  31. Ati Masrif :
    best betul air terjun ni...!

    ReplyDelete
  32. en_me:
    sejuk...tapi GB tak mandi..hihihi

    ReplyDelete
  33. Kuasai minda:
    sebenarnya itu lah yg buat seronok. tapi keluar je ke tempat yg dah ada line...bertalu2 sms masuk. yang dari bos pun ada. aduh...!

    ReplyDelete
  34. alien:
    mmg cantik tempat ni. sesekali tu pegi la menjengah. mesti ikan2 tu suke. :)

    ReplyDelete
  35. puteri:
    hahaha. model tu diimport khas dari denmark

    ReplyDelete
  36. Poyaty:
    nak shoot gambar kawin kat air terjun ke..? hihihi

    3km kalau ikut kata renjer hutan, tapi tak terasa pun.. huhuhu

    ReplyDelete
  37. elyse:
    ada kene mengena dgn minyak ke?

    ReplyDelete
  38. a.z.r.i.n.a.03.07:
    very the kak...

    keje dah selalu ad hoc, kali ni bagi chance kat cuti pulak. huuu~

    ReplyDelete
  39. azieazah:
    jgn jeles kak. kite gi ramai2 nanti mau? ;)

    ReplyDelete
  40. Meera:
    tu lah. dgr mcm jauh tapi tak terasa pun. :)

    ReplyDelete
  41. sahromnasrudin:
    a'ah. kat situ la. parkin je tepi jalan. :)

    ReplyDelete
  42. Didzy:
    kalau kamu dtg sini GB bawak pegi sana, mau? :)

    ReplyDelete
  43. Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor:
    dah lama betul tu kak. :)

    ReplyDelete
  44. Syida Shukor:
    dah abis exam nanti pegi la refresh diri kat sana. :)

    ReplyDelete
  45. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-:
    ko sengaja buat2 tak tau kan?

    ReplyDelete
  46. darkbatman :
    haaaa...port memancing ada tapi bukan dalam area tu. dkt2 empangan ada tempat memancing. siap org pasang2 khemah lagi...

    ReplyDelete
  47. ummi5 :
    tempat ni mmg famous kalau cuti2. nak overnight boleh tapi kene camping la. hihi. tepi sungai tau. besttttt sgt!

    ReplyDelete
  48. Hasrol Nizam :
    boleh boleh. agak2 dah malas tgk rimba batu ni baik pegi tgk rimba betul. huhuhu.

    ReplyDelete
  49. ciK LyndaWawa igUana:
    fuh! ternganga sambil tersenyum kitorg2 yg menonton ni. hahaha!

    ReplyDelete
  50. GB..bila nak ajak Lisa berelah kat air terjun tu?

    ReplyDelete
  51. Lisa:
    nak ajak la ni.... jom jom! ;)

    ReplyDelete

...kerana komenmu begitu berharga! :D