Tentang GB

My photo
Conservative . But not a traditionalist . Impulsive . Unpredictable . Single . Sometimes available. But sometimes not.

What makes your day?

IG - cikgadisbunga

*

gadisbungablog@gmail.com

Kengkawan

DISCLAIMER

All contents in this blog is personally written by the owner (unless stated otherwise). The owner will credit the original source of any info if there is any. None of the contents can be used as educational references, neither grammatically nor factually. The pictures taken are just for fun and were captured by the blog owner herself (unless stated otherwise). None of the contents and pictures can be copied without permission, thank you.

Saturday, November 27, 2010

25 Random Things About GB...

Pandangan dari sisi berbeza. Mahu tahu sisi yang satu lagi? Cuba tengok kat blog uncle Gedek!
(Carwash, Kampung Melayu Subang, Shah Alam, Selangor, Malaysia)


GB kene tag dengan -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•- pasal bende alah ni. Disebabkan sekarang GB tengah bosan dengan keje dan memang cari bende merapu untuk dibuat, maka mari kita sama-sama baca entri merepek ni. Jom jom!

Peraturannya adalah:
"Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, facts, habits or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated. Haha!"


25 fakta tentang GB yang korang tak tau…

  1. Suka baca kamus tak kira kamus Oxford atau kamus Dewan – dulu gila penulisan kreatif jadi kamuslah teman setia.
  2. Senang burnt – sampai sekarang lengan separuh hitam separuh putih. Sebab burn dulu pun tak putih-putih lagi dah burnt balik
  3. Tak suka SMS
  4. Ayahanda GB pernah pinjamkan SLR dia (bukan digital) masa GB studi dulu tapi rasanya GB dah jahanamkan kamera tu. Sebab lepas GB pulangkan ayahanda dah tak pakai kamera tu. Sampai sekarang bende tu terus masuk kategori antic. Agaknya la…huu~
  5. Suka selesaikan masalah sendiri – contohnye printer GB yang sengal haritu tu GB dah korek-korek gali-gali sampai ok balik. Ok setel dah! Huu~
  6. Nampak lebih sombong dengan lelaki berbanding pompuan. Sebenarnya GB bukan sombong, tapi lebih kepada pemalu. Lalala…
  7. Masih simpan baju masa umur GB 8 bulan. Lalala...
  8. Ada berbakul-bakul gambo hasil dari snap pakai kamera berfilem dulu-dulu. Maklum la time tu gamble je. Snap. Pastu jadi tak jadi lepas cuci baru tau.
  9. Suka simpan bende-bende kecik atau miniature – contohnya travel pack facial set, ubat gigi saiz travel, berus gigi saiz travel sebab senang nak travel nanti. Hatta towel pun GB bawak yang kecik punye untuk travel.
  10. Suka ringkas-ringkas masa travel – baju, tudung, suar mesti bawak yang paling senang nak match sebab boleh mix and match. Biasanya warna pilihan adalah hitam, brown, putih. Kalau nak kaler-kaler sikit boleh serah kat kasut atau beg atau tudung, tapi pilih satu je yang paling masuk dengan semua kaler. Senang!
  11. Dulu GB sangat suke mekap! Boleh spend masa untuk pakai foundation, bedak, blusher eye shadow segala. Pastu suka eksperimen mekap kat muka sendiri sebab nak tengok lepas tu jadi cun ke tak.
  12. Tapi sekarang GB dah pilih satu je produk for all – merangkap moisturizer, foundation, concealer. So sekarang ni GB Cuma spend 2 minit je untuk prep muka setiap pagi.
  13. Penah potong bas. Masa tu GB naik basikal.
  14. Amik lesen masa umur 27. Caye tak? Caye tak?
  15. Kalau drive jarang bukak aircond.
  16. Selalu menggodek bende – dari bateri, liquid paper, ink printer, radio, tv, walkman dan segalanya. Tapi tu dulu. Sekarang dah tak sempat. Kalau sempat mau kete GB pun kene godek sampai lunyai
  17. Antara pastime favs GB - kumpul bijik saga, brooch, pouch, petik bunga dan daun cantik2 pastu awetkan dengan cara press dalam buku
  18. Selalu bayangkan diri secantik Catherine Zeta Jones tak pun Maya Karin. Kihkihkih
  19. Suka tengok The X-Files, McGyver, dan The Caves of the Golden Rose
  20. Blur – ni bukan blur main-main, blur tahap cipan tempang punya. Kalau jalan jenis menonong, pastu tak nampak orang. Pastu mungkin orang akan cop kata sombong. Padahal sebenarnya GB memang blur pun.
  21. Pernah eksiden terlanggar kereta orang. Kene denda RM300. Baru-baru ni pun terlanggar lampu merah dan hampir terlanggar kereta orang juga. Puncanya – jiwakacau. Ngeeee
  22. Rabun malam – tak boleh drive memalam tapi terpaksa
  23. Masakan pertama GB adalah asam pedas masa darjah 3. Bunda cakap sedap. Lalala
  24. Pernah diajak race oleh sebijik Perdana putih kat jalan dekat Skypark Subang. GB layan. Menang tak menang belakang kira. Ngeee.... – tapi sekarang dah tak buat benda-benda jahat tu
  25. Sekarang GB dah tau kenapa bende ni diwujudkan. Bila dah cerita pasal diri sendiri tu memang list akan jadi panjang berjela. Harap-harap korang tak bosan. Ngeee....
Sekian sahaja cerita merapu dari GB. Sekarang ni tugas seterusnya, nak petik nama kawan-kawan untuk buat task ni. Jadi korang, sila bersedia...

SahromNasrudin, PrincessZezebelLair, YunusBadawi, Lavendari, SuriCahayaCinta, 
CepolAfzan, SiTanganBasah, DaddyZiyad, NurulAin-•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

P/S: Kalau ada soalan nanti GB buat press conference. Lalala


86 comments:

  1. wehwehwehhhhhhhh.....
    ko tau kan Hakak 'suka' jawab Tag nih!!!

    ReplyDelete
  2. I like yang no. 18, hahahaha...
    Saya pun selalu imagine diri secantik Erra Fazira...tak salah pun, hihihihi

    27 baru ambil lesen??? Apa ke hal nie, saya yang umur 29 ni pun baru nak ambik ujian komputer...hahahaha

    ReplyDelete
  3. Cantek, gambar tu....! Pandangan dari sudut berbeza! BETOL!

    ReplyDelete
  4. arrgghhhh..tidak..jgn tag dirikuuuu...:)

    by the way, GB duduk dalam keta ke masa tengah basuh?

    ReplyDelete
  5. drSinga:
    ngeee...akak nak mengaum ke?

    larikkk!!!!

    ReplyDelete
  6. Sumandak Kinabalu:
    hahaha. betul2. bila imejin cemtu terus tarasa diri ni mcm cantik je. lalala

    rilex la. baru nak amik ujian komputer tapi dah terer blogging tu dah kire hebat! heheh

    ReplyDelete
  7. gedek:
    hahaha tengkiu..kontra sungguh kan kan kan?

    ReplyDelete
  8. daddyZiyad:
    haha. ceritanya masa GB pi tu carwash tu dah nak tutup. masuk2 je terus dia sembur. nasib baik GB tak bukak pintu masa tu.

    ReplyDelete
  9. daddyziyad sambungan:
    jgn nak ngelat. kamu sudah di tag! heheheh

    ReplyDelete
  10. haha..point no 13 tu klaka.tgh byg GB kyuh bsikal ngn gigih nk potong bas tuh.hahah.kiut!

    ReplyDelete
  11. SA:
    hahaha. bas sekolah je. tu tgh jalan kat dalam housing area sebenornye. nak folo slow sgt GB potong je la. hahaha

    ReplyDelete
  12. 'masih smpan bju ms umur 8 bulan'?!
    how come?
    he.he

    ReplyDelete
  13. puteri:
    tak caye ek...nanti gb taruk dlm entri2 berikutnye. huhuhu~

    ReplyDelete
  14. darling, i da buat lahhhh. kan i yg tag u, u tag i balik. hehe. bijak2,

    bc kamus? kite serupa. suka sgt. kamus bwh katil je

    ReplyDelete
  15. kira nakal jugalah gadisbunga ni ye.

    uncle dulu pernah jawab tag. boleh tak guna yang lama ini jer ?

    http://al-lavendari.blogspot.com/2010/03/daku-menunaikan-janji.html

    ReplyDelete
  16. yaty:
    ops lupa nak taruk note 'sesiapa yang dah buat dah tak payah buat lagi...' ngeee

    awak suke kamus jugak ek? wah..dah jumpe geng!

    ReplyDelete
  17. waa nak truk? caya je xtruk pun.. tapi klw truk pun best gak.. hehe

    ReplyDelete
  18. al-lavendari:
    uncle, lari tajuk! tak aci.

    tapi takpe, GB tak paksa pun. sebenarnya bende2 tagging ni lebih kepada nak kenal kawan2 blogger dgn lebih lanjut. jadi untuk itu link uncle diterima. terima kasih. :D

    ReplyDelete
  19. puteri:
    haha. mmg ada pun. dulu dipakaikan kat anak patung tapi bunda dah cabut sebab dia kata seram pulak tgk anak patung pakai baju baby gb. heheh

    ReplyDelete
  20. hii
    cempaka datang
    add cempaka juga ya

    ReplyDelete
  21. hi cempaka.

    already done.

    thanks for dropping by. :)

    ReplyDelete
  22. GB..aduh jenuh akak nak cari ni..25..kalau 5 pun susah..nanti la ye GB..nak kena menung cari ilham dulu ..

    ReplyDelete
  23. kak erna:
    heheh. takpe kak. 5 pun takpe. human rules are made to be broken. muehehe.

    ReplyDelete
  24. Salam.
    Tak nak buat di blog, nanti tak senang hati nak buat kerja, asyik teringatkan blog je pula karang hehe.
    hmm.. kita sama yang no.2 tu, hehe
    Amik lesen masa umur 29..hoho...
    Dulu suka tengok the caves of the golden rose juga. Sekarang minat Bones and Criminal mind.

    Kalau dari segi blur, rasanya sama je tahap ke'blur'an kita ni, huhu.
    Tak pernah langgar keta org tapi pernah terlibat dalam kemalangan..keta terbalik 2kali...pitam sekejap di buatnya...

    1st time bercinta masa umur 24..hoho..2nd time masa umur 28...harap2 ini yang terakhir la..

    saya keja di pedalaman...ada masa naik bot ke tempat kerja, ada masa naik kapal laut (lebih kpd kapal nelayan), ada masanya tersadai di jalanraya sebab keta tak dapat lalu...terkubur di tengah jalan...

    Pena naik kapal masa ombak kuat..huhu..rasa nak pengsan nampak ombak masuk dalam kapal...Naik bot pula, nampak buaya di tebing sungai..haha..

    emm..apa lagi ya.. saya anak sulung yang manja (my fiance yg cakap) hehe. Saya pendiam tapi suka senyum..kalau masa lapang suka perhati perangai orang di sekitar...tapi kalau jumpa kawan yang serasi... keluar segala kegilaan..hehe

    tu je la kot yang mampu di kongsi..khas utk Cik GB..hehe

    ReplyDelete
  25. belle:
    u made me terharu u know! terima kasih sebab sudi menjawab. mmg tujuannya utk kenal lebih dalam pun. huu~

    awak punye eksiden tu dah tahap dahsyat sungguh. sampai boleh terbalik? fuh!

    tang pendiam tapi suka senyum - ada kalanya GB pun cemtu. and you like people watching too? gosh...we have many things in common!

    ReplyDelete
  26. Kak Azie pun kena? ahaa best!

    Bab yang ko potong bas dengan basikal tu, bas tu sedang parking ek?

    hahahaha

    ReplyDelete
  27. azieazah:
    hahaa. potong bas sekolah...masa tgh gerak kak. tapi dia slow je sebab dalam housing area. kite nak memfolo tak tahan sabar. kasi potong saja satu kaley. huuu~

    ReplyDelete
  28. thanx tag saya! insyalah akan ada entri menyusul :)

    ReplyDelete
  29. DSTB:
    sama2! akan kutunggu entrimu! :)

    ReplyDelete
  30. blh tak saya ckp saya tak baca dab buka entri nih nghee... teruklah gb huhu..klu de anak dara oklah org nak tahu ttg suri edei..

    ReplyDelete
  31. hehehe.. same la kite suke bace kamus.. dah lunyai pun kamus aku.. :)

    ReplyDelete
  32. xper GB, me pass .. bukan sbb me sombong erk, tp me rasa pernah buat dulu2 lohh :

    Tag: 25 Things About en_me

    ReplyDelete
  33. baik-baik membawa kereta. hukhuk

    ReplyDelete
  34. hmmmm...

    kena draft dulu nih..
    25 tu.....


    neway..tenkiu yang.

    ReplyDelete
  35. maksu pun berkenan catherina zeta jones, mmg santek ek... :D

    ReplyDelete
  36. salam pagi ahad GB.

    yang no.9 tu
    samalah kita..kak ati pun suka
    buat mcm tu gak ^_^

    kak ati pun lewat ambil lesen ..rasanya masa age 29..hehe

    ReplyDelete
  37. wah u cn really write so much. interesting!
    i dont think i can even pass 5 :D
    aniwae i like x files too.

    ReplyDelete
  38. ada soalan..berapa umur GB dan ibu GB? random :)

    ReplyDelete
  39. Saya pun 'suka' jawab tag mcm DrSinga jugak. Kalau rajin nanti saya jawablah tapi mungkin dlm 25 siri hehehe


    Fuyoo awak suka racing. Jom kita lumba ke MPK - tengok sapa sampai dulu ngeeee

    ReplyDelete
  40. Malam2 mcmana awak bawa kereta ek? Emak Adam pun kalau malam ada masalah sebab tak tahan silau. Nasib baik dia setakat bawa kereta tolak kat Giant aje hehehe

    ReplyDelete
  41. semasa belajar biologi, kulit yang cepat burn tanda nya kulit kamu sihat. kita sama gb. kulit saya mmg cpt burn. :)

    ReplyDelete
  42. hahahaa..
    fuhhh tarik napass lame2.. lega..
    nasib x kena tag.. ahahhaa

    ReplyDelete
  43. uncle baru saja tunaikan tugasan. datanglah lihat hasilnya.

    ReplyDelete
  44. nak tgk drsinga jawab tag tu dulu..muahahaha

    ReplyDelete
  45. salam ziarah..betul ke awak tag saya..tapi ejaannya kurang tepat???

    ReplyDelete
  46. sudah lame tidak jenguk sini, layout pun sudah lain daaa...

    ReplyDelete
  47. fakta nombor 13 tu..

    imaginasi gua tengah tinggi nie..

    potong bas sambil naik basikal?

    lu potong pakai apa? pisau ka gergaji besi.. hahaha...

    ReplyDelete
  48. GB!! nk pinjam bj masa umur 8 bulan boleh tak?? hehehe so cute.. GB sila pi page sy.,. tag anda sy dh jawab :)

    ReplyDelete
  49. yang pasal potong bas tu, sye syak, GB potong time bas tu berhenti.


    betol kan??

    ReplyDelete
  50. tak suka sms? kita(saya) tak suka jawab call. kita(awak dan saya) tak boleh nak kawan la macam ni, hehe :)

    ReplyDelete
  51. suratan atau kebetulan, banyak list dalam tu mirip dengan situasi diri saya..I'm very shy to admit it, but it is true, cuma saya jarang pasal diri sendiri di mana-mana blog kendalian saya..tersenyum sendiri saya tatkala baca post GB.

    ReplyDelete
  52. suri:
    tak semestinya kene jadi anak dare baru org nak tau...heheh

    ReplyDelete
  53. tasek M:
    tak tahan aircond jugak ek? :)

    ReplyDelete
  54. Heidi:
    haha sama...kamus GB mmh dah lunyai. skrg ni ada kamus baru kat rumah. heheh

    ReplyDelete
  55. tupai merah:
    kegilaan aku tu dulu!

    ReplyDelete
  56. en_me:
    terima kasih bagi link ni. GB dah baca. kire en_me ni hebat la pegi US under tajaan petronas! :)

    ReplyDelete
  57. k reen:
    hihi. tiada paksaan kak. human rules are made to be broken. :D

    ReplyDelete
  58. maksu:
    kan? aduh dia mmg cantek banget....!

    ReplyDelete
  59. ati:
    mesti akak suke travel kan? :D

    ReplyDelete
  60. ummi5:
    haha...i seldom write because i simply don't have time to sit and think and write. but this time around i purposely found myself an excuse to write a long entry. hope you like it.

    x-files, scully, mulder - no one can replace them yet. huhu~

    ReplyDelete
  61. ummi5 lagi:
    haha. GB dan bunda selang 20 tahun. winks!

    ReplyDelete
  62. YB:
    taknak jawab pun takpe...

    tapi bab ajak racing tu GB on je. ops!

    ReplyDelete
  63. YB lagi:
    haaa...soalan bagus.

    GB byk kali termasuk lane lain esp kat selekoh2 sebab tak nampak line.

    sbb tu skrg kalau mlm kat jalan gelap GB bawak slow aje. mmg tak boleh laju. tak nampak. silau.

    kalau hujan lagi teruk.

    ReplyDelete
  64. DSTB:
    oh, kalau mcm tu ok la. kulit kite sihat rupanya. syukur. hihi

    ReplyDelete
  65. darkbatman:
    ala...kang mesti ada org lain tag punye....GB bagi chance je kat org lain tu. tunggu aje la nanti...heheh

    ReplyDelete
  66. al-lavendari:
    huuu...toce uncle. GB dah baca. GB bagi 4 setengah bintang kat uncle. heheh

    ReplyDelete
  67. Daddy Ziyyad:
    ngelat ek? ngelat ek? :p

    ReplyDelete
  68. azieazah:
    GB dah baca akak. tak sangkak akak ni orang fofuler rupanya. :D

    ReplyDelete
  69. sahrom:
    maaf...!

    blunder.

    maaf. sudah tukar. :)

    ReplyDelete
  70. mas:
    itu la..nasib baik selama ko pergi ni baru sekali aku tukar layout. huuu~

    ReplyDelete
  71. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-:
    wa potong pakai gunting. amik gambo bas, cuci, pastu potong pakai gunting semasa tgh naik basikal. huuu~

    ReplyDelete
  72. cikFiza:
    hihi. nanti GB taruk pic kat entri akan datang.

    terima kasih kerana sudi menjawab ye bintang air mata. :D

    ReplyDelete
  73. sepet:
    hahaa..salah. GB dah jawab persoalan tu. ada kat komen atas2. tapi komen untuk ardzmarn tu takleh pakai ye. huhuhu~

    ReplyDelete
  74. KOG:
    ala...kite takleh kawan ke? wuwuwu~

    ReplyDelete
  75. ShueQry:
    yang mana yg sama tu? nak juga GB tau.

    tapi jgn la cakap sama kat bayangkan diri mcm zeta jones atau maya karin tu ye. kihkihkih

    ReplyDelete
  76. hahaha. bila GB dah kurus agak2 mcm pelakon fast and furious tu kite race. heheheh

    ReplyDelete
  77. wah..saya di tag...tq...ade mase saya buat oke....=]

    ReplyDelete
  78. sikLynda:
    yaa....kamu ditag....

    jgn tak buat. :D

    ReplyDelete
  79. alamak, kena jawab tag ker nih. huhuh. malas. kalo jawab, kena blnja makan. hihi.

    ReplyDelete
  80. GC:
    boleh boleh....hang jawab ja dulu....

    kemudian2 nanti aku belanja makan naaa.... :p

    ReplyDelete
  81. Salam kenal. Macam2 ada. Hehe. :-)

    Alamak, aku dah kena Tag juga yang ni, daripada Suri Cahaya Cinta.

    i'Allah, akan diusahakan. :-)

    ReplyDelete